Managerul Institutului Oncologic din Bucuresti si managerul Spitalului "Bagdasar Arseni, arestati preventiv

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 10 iunie 2016, 20:28 Dosare Anticoruptie


Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucuresti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis, vineri, magistratii Tribunalului Bucuresti decizia nefiind definitiva, anunta Mediafax.

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au admis, vineri ca seara, cererea procurorilor DNA de a-l aresta preventiv pe Dan Nicolae Straja pentru 30 de zile.

Dupa mai multe ore de audieri, Dan Nicolae Straja a fost retinut, noaptea de joi spre vineri, de procurorii DNA pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat, "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09.06.2016, a inculpatului Straja dan Nicolae, manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata".

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe ca "in perioada 1 - 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, in calitate de manager la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in doua transe, suma totala de 95.750 euro".

"Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atat in biroul sau din cadrul institutiei pe care o conducea cat si in autoturismul personal, pe o strada necirculata, indicata anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)", se mai spune in comunicat.

UPDATE: Managerul Spitalului "Bagdasar Arseni" a fost si el arestat preventiv

Bogdan Palintineanu, managerul Spitalului "Bagdasar Arseni", a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis, vineri, magistratii de la Tribunalul Bucuresti, decizia nefiind definitiva, anunta Mediafax.

Acesta fusese retinut pentru luare de mita in forma continuata, dupa cum anuntase DNA, joi, printr-un comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, "Bogdan Palintineanu, la data faptei manager la Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan", in prezent manager al Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni", cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata".

Procurorii sustin ca "in perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Paltineanu Bogdan, in calitate de manager al Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan", in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei".

"Banii, primiti de inculpat atat intr-un imobil ce-i apartinea cat si in autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)", se mai spune in comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























924 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by