Nicusor Constantinescu, adus cu ambulanta la tribunal in dosarul CMZ. Procesul s-a suspendat din nou, dupa ce avocatii au cerut recuzarea completului

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 6 iunie 2016, 13:41 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Sedinta de judecata de la Curtea de Apel Constanta, unde presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu trebuia sa fie audiat in dosarul CMZ, a fost suspendata luni, din nou, dupa ce avocatul acestuia a recuzat completul de judecata, anunta Mediafax.

Imediat ce procesul in care este judecat Nicusor Constantinescu, intrerupt mai bine de o ora pentru ca acestuia sa-i fie acordate ingrijiri medicale, a fost reluat, a trebuit sa fie suspendat din nou dupa ce avocatul acestuia, a solicitat recuzarea completului de judecata.

Nicusor Constantinescu a spus in fata instantei ca vrea sa dea declaratii, dar nu poate din cauza starii de sanatate, dar nu a vrut sa semneze procesul verbal in care judecatoarea a cerut sa se consemneze ca acesta refuza din motive medicale.

Ulterior, avocatul lui Constantinescu a depus o cerere de recuzare a judecatorilor, din cauza lipsei de impartialitate, sedinta fiind astfel suspendat pana la solutionare, solicitarea urmand sa fie analizata de un alt complet.

Presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost adus luni cu o ambulanta de la Spitalul Penitenciarului Poarta Alba la Curtea de Apel, unde are loc un nou termen in dosarul CMZ, el acuzand ca ceea ce i se intampla este o tentativa de omor repetat.

Imediat cum a ajuns in sala de sedinte Nicusor Constantinescu a spus ca ii este rau si are tensiunea marita si a cerut sa vina un echipaj SMURD, deoarece autoutilitara cu care a fost adus de la penitenciar nu avea aparatura necesara.

El i-a spus judecatoarei ca a in ultimele zile a facut 2.500 de kilometri, dupa ce saptamana trecuta a fost la doua termene la instante din Capitala, iar magistratul a acceptat in cele din urma sa suspende sedinta pentru ca acestuia sa-i fie acordata asistenta medicala solicitata.

In scurt timp la Curtea de Apel Constanta a ajuns o ambulanta a Serviciului Judetean, dar aceasta nu avea decat asistenta, fara medic, astfel ca procesul nu a fost reluat. Dupa ce i-a luat tensiunea, stabilind ca acesta avea 18 cu 12, asistenta a chemat la Curtea de Apel o alta autoutilara, cu medic.

La ora transmiterii acestei stiri, la instanta a ajuns si un echipaj SMURD. Nicusor Constantinescu a refuzat sa-i fie pusa branula, dar a acceptat sa ia o pastila pentru scaderea tensiunii arteriale, procesul fiind in continuare suspendat.

In acest dosar, Curtea de Apel Constanta a admis, pe 20 mai, cererea procurorilor DNA Constanta de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu, pe o perioada de 30 de zile, dupa ce acesta s-ar fi sustras de la obligatiile prevazute prin masura controlului judiciar, respectiv obligatia de a se prezenta la instanta la termenele prevazute, dupa ce, in ultima perioada, presedintele CJ Constanta s-a internat de mai multe ori in diverse unitati sanitare chiar in preajma termenelor de judecata.

La sfarsitul lunii octombrie 2015, Nicusor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz in serviciu. Decizia nu este definitiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1325 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    Ciudat (Luni, 6 iunie 2016, 14:15)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cand fura ca un mafiot nu era bolnav? Trucuri marca DNA.
  • +9 (9 voturi)    
    Chiar si numai din poza... (Luni, 6 iunie 2016, 14:42)

    Flinder [utilizator]

    ...se vede ce IMPUTIT DE OM FARA CARACTER este.
  • +9 (9 voturi)    
    vai saracul pui de cuc (Luni, 6 iunie 2016, 14:42)

    iodixit [utilizator]

    te tavalesti tu, dar tot la poarta alba ai sa te tratezi de coruptie cronica.
  • +8 (8 voturi)    
    Nicusor nici mort nu vrea sa ajunga in justitie (Luni, 6 iunie 2016, 15:07)

    Plagarus [utilizator]

    La cate a mismasit,ar fi "nevasta " pe viata pt. baietii rai !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by