Iohannis da unda verde urmaririi penale a patru fosti ministri in Dosarul Rompetrol

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 31 mai 2016, 10:38 Dosare Anticoruptie


Dan Ioan Popescu (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Klaus Iohannis a transmis marti Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a fostilor ministri Tanasescu, D.I. Popescu, Vladescu si Pogea in dosarul Rompetrol dupa ce DIICOT solicitase presedintelui sa incuviinteze aceasta urmarire penala.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis marti, 31 mai a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Tanasescu Nicolae Mihai, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2000 - 2004; a domnului Popescu Ioan Dan, fost Ministru al Economiei si Comertului in perioada 2003 - 2004; a domnului Vladescu Teodor Gheorghe Sebastian, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2005 - 2007, respectiv in perioada 2009 - 2010 si a domnului Pogea Gheorghe, fost Ministru al Finantelor Publice in perioada 2008 - 2009, pentru a se proceda conform legii. 

Totodata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestor cereri", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Cei patru fosti ministri sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat.

Procurorii DIICTO sustin ca DI Popescu (unul dintre cei mai puternici oameni ai anilor 2000) si Mihai Tanasescu s-au inteles cu Dinu Patriciu si au initiat o ordonanta de urgenta prin care datoriile Rompetrol au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice.  

Mai mult, DIICOT sustine ca Dan Ioan Popescu ar fi continuat sa sprijine grupul infractional organizat de Dinu Patriciu si dupa ce nu a mai fost ministru: DIP ar fi depus o marturie mincinoasa in fata unei curti internationale de arbitraj.  

In ceea ce-i priveste pe Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea, procurorii sustin ca acestia au blocat adoptarea hotararii de guvern care sa permita vanzarea obligatiunilor pe Bursa de Valori Bucuresti, iar statul roman sa-si recupereze creantele.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3066 vizualizari

  • +2 (6 voturi)    
    Pogea! (Marţi, 31 mai 2016, 11:12)

    Codruta N [utilizator]

    Pacat ca distrugerea combinatului de la Hunedoara s-a prescris - ca TARE as fi vrut sa-l vad pe Pogea la zdup SI pentru asta!!

    Oricum: sper sa primeasca MULTI ani (si Vladescu la fel)! Sa nu uitam cum si-au btut joc de TOTI romanii, cu legile lor cretine, de pe vremea lui Boc! >:
    • +2 (4 voturi)    
      Dan Ioan Popescu (Marţi, 31 mai 2016, 13:03)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

      "arhitectul" fraudelor nu are nici o legatura cu Boc. Mai intreaba la partid s-ar putea sa ai surprize
  • -3 (5 voturi)    
    O realitate (Marţi, 31 mai 2016, 11:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    ROMANIA a fost si este condusa de o mafie care o jefuieste zi de zi. Urmariti penal abia acum? Da, pentru ca JUSTITIA face parte din sistemul mafiot.
  • +4 (4 voturi)    
    un careu pentru care se va serba (Marţi, 31 mai 2016, 11:39)

    __alex__ [utilizator]

    condamnarea. buna veste!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by