DNA cere arestarea omului de afaceri Elan Schwartzenberg, pe care il acuza ca s-a ascuns si se sustrage de la urmarirea penala

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 30 mai 2016, 17:01 Dosare Anticoruptie


Elan Schwartzenberg (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au cerut luni Tribunalului Bucuresti arestarea in lipsa, pentru 30 de zile, a omului de afaceri Emilian (Elan) Schwartzenberg, pe care il acuza ca s-a ascuns si se sustrage de la urmarirea penala. Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA de complicitate la luare de mita intr-un dosar disjuns din dosarul care vizeaza programul de construire de locuinte modulare grupate in campusul social "Henri Coanda" din Constanta, in care Radu Mazare a fost trimis in judecata, arata Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Ce spune ordonanta procurorilor DNA:


In cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, sa ii dea lui Mazare Radu Stefan, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, suma totala de 175.000 de euro pentru ca acesta din urma sa faca demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu cat si in afara (contrare) lor, astfel incat sa faciliteze castigarea, de catre firma respectiva, in conditii avantajoase, a unei licitatii avand ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coanda in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societati offshore (societate al carei beneficiar real era) si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Mazare Radu Stefan si Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amandoi.

Societatea off shore este o societate inmatriculata in Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi in Liechtenstein.

Toate operatiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, in calitate de beneficiar real si puse in executare de o alta persoana.

In cauza este necesara luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatul Schwartzenberg Emilian avand in vedere ca, pe de o parte, din probele cauzei rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit infractiunea pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva sa si, pe de alta parte, ca inculpatul s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala.

Prezentul dosar este disjuns din cauza in care fostul primar al municipiului Constanta Mazare Radu Stefan a fost trimis in judecata alaturi de alte doua persoane (mediatizat la data de 01 aprilie 2016).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4336 vizualizari

  • -1 (9 voturi)    
    DNA=antisemiti (Luni, 30 mai 2016, 18:46)

    Nevermind [utilizator]

    MCA este rugata sa ia atitudine impotriva acestor nazisti!
  • +5 (7 voturi)    
    elan cu mazare. conserva (Luni, 30 mai 2016, 20:06)

    __alex__ [utilizator]

    se va pastra la rece.
  • +2 (6 voturi)    
    Este din Poporul Ales (Luni, 30 mai 2016, 23:25)

    UpNext [utilizator]

    deci, ciocu' mic.....
  • +6 (6 voturi)    
    elan (Luni, 30 mai 2016, 23:31)

    sareta [utilizator]

    Acest Elan nu este cel care a "luat " peste 6 hectare din singurul parc al Constantei ? Mazare sa traiasca ,bun baiat.....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by