Olt: Primarul comunei Icoana, pus in libertate; el va fi cercetat sub control judiciar

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2016, 21:55 Dosare Anticoruptie


Magistratii Judecatoriei Slatina au dispus, vineri seara, punerea in libertate a primarului comunei Icoana, Gheorghe Perieteanu, precum si cercetarea acestuia sub control judiciar, potrivit incheierii postate pe portalul instantei, transmite Agerpres.

Primarul comunei Icoana a fost retinut joi seara de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, edilul fiind suspect de coruperea alegatorilor, abuz in serviciu si folosirea influentei ori autoritatii pentru obtinerea de bani, bunuri sau foloase necuvenite, anunta un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina.

Edilul a fost prezentat vineri Judecatoriei Slatina cu propunere de arestare preventiva. Instanta a respins propunerea solicitarea procurorilor si a dispus ca Gheorghe Perieteanu sa fie cercetat sub control judiciar.

"Respinge propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina si, pe cale de consecinta, dispune punerea in libertate a inculpatului retinut. (...) Dispune luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Perieteanu Gheorghe, pe o durata de 60 de zile de la data de 27.05.2016 pana la data de 25.07.2016 inclusiv", se arata in incheierea afisata pe pagina de internet a instantei.

Solutia a fost pronuntata vineri seara in camera de consiliu si poate fi contestata.

Primarul comunei Icoana este acuzat ca ar fi distribuit prin intermediul unor functionari tichete valorice in baza carora participantii la sarbatoarea dedicata zilei comunei au putut sa cumpere mici si bere. Cei sapte functionari sunt martori in dosar.

Edilul a fost retinut joi seara dupa ce anterior Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina a fost sesizat ca Perieteanu a incalcat legislatia electorala la o sarbatoare campeneasca din Icoana, eveniment care a avut loc pe 21 mai.

"In fapt, s-a retinut ca suspectul Perieteanu Gheorghe, in calitate de primar al comunei Icoana si de sef al Organizatiei P.N.L. din comuna Icoana, a obtinut o sponsorizare de 10.000 lei de la S.C. M. S.R.L.- Slatina pentru organizarea "Zilei Comunei Icoana", bani pe care i-a folosit in interes personal. Totodata, s-a retinut ca suspectul Perieteanu Gheorghe, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. si P. M, functionari ai Primariei comunei Icoana, sa distribuie tichete valorice, tiparite in mod abuziv, in scopul de a obtine capital electoral", se precizeaza in comunicatul procurorilor.

In baza tichetelor, participantii la sarbatoare au putut cumpara produse alimentare si bauturi de la comerciantii prezenti la eveniment, mai precis mici si bere.

Gheorghe Perieteanu este un primar aflat la al saselea mandat si candideaza pentru a obtine din nou functia mentionata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























230 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by