Dorin Marian, fost sef al cancelariei lui Tariceanu, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 25 mai 2016, 15:51 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a demarat urmarirea penala a lui Dorin Marian, fost sef al cancelariei premierului Calin Popescu Tariceanu, pentru marturie mincinoasa. Declaratiile mincinoase ar fi fost facute in dosarul retrocedarii fermei Baneasa si padurii Snagov, unde DNA acuza un prejudiciu de 145 mil. euro.

In cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa  s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Marian Dorin, fost sef al Cancelariei primului ministru. 

Aceasta citare a fost necesara in legatura cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfasurata de inculpatul Marcovici Marius. 

Dupa depunerea juramantului, la data de 28.04.2016, Marian Dorin a facut declaratii mincinoase cu privire la faptul ca Marcovici Marius Andrei a fost consilierul sau personal, in perioada in care a indeplinit functia de sef al cancelariei primului ministru, afirma DNA.

Declaratia mincinoasa consta in faptul ca, desi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici Marius Andrei, in raport cu Marian Dorin, rezulta din inscrisurile de la dosar, care confirma inclusiv faptul ca incheierea contractului a fost realizata pe perioada determinata, respectiv pe durata exercitarii functiei de sef al Cancelariei primului ministru de catre suspect, acesta a negat aceasta evidenta, spun procurorii

In depozitia luata sub juramant, Marian Dorin a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata, se mai scrie in comunicatul DNA.

Directia Anticoruptie face referire la dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov in care printul Paul si omul de afaceri Remus Truica au fost trimisi pe 18 mai in judecata, in stare de arest la domiciliu.

In acelasi dosar au mai fost trimise in judecata 20 de persoane, printre care jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Rosu si magnatul israelian Beny Steinmetz, precum si o firma. 

Prejudiciul total in dauna statului roman inregistrat in acest dosar este de 145.398.569 euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2347 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    subreta Motocicleanului nu (Miercuri, 25 mai 2016, 15:53)

    un domn [utilizator]

    sare departe de trunchi !
  • +10 (10 voturi)    
    Antonov Popescu Tradiceanu (Miercuri, 25 mai 2016, 15:57)

    spectator47 [utilizator]

    cam incepe sa se auda zgomote de bratari de la Casa de Moda Rahova..........
  • +8 (8 voturi)    
    Banuiesc ca este.... (Miercuri, 25 mai 2016, 16:08)

    gigiN [utilizator]

    ...vorba despre binecunoscutul "Dormim" Marian-mana dreapta a presedintelui invins de Securitate


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by