Primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea, a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. Oprea candideaza pentru un nou mandat de primar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 24 mai 2016, 17:13 Dosare Anticoruptie


Vlad Oprea
Foto: Primaria Sinaia
Primarul statiunii Sinaia, Vlad Oprea, a fost trimis in judecata, marti, de procurorii DNA Oradea pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, alaturi de Ruxandra Popescu, judecatoare la Judecatoria Sinaia, si de Beatrice Eugenia Radulescu, secretar al orasului Sinaia. Vlad Oprea este acuzat ca, in calitate de primar, a incalcat prevederile Legii privind administratia publica locala prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenuri aflate in litigiu intre Primaria Sinaia si alte persoane, arata DNA, intr-un comunicat.

Vlad Oprea este acuzat ca, in calitate de primar, a incalcat prevederile Legii privind administratia publica locala prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenuri aflate in litigiu intre Primaria Sinaia si alte persoane.

Vlad Oprea (PNL) candideaza, luna viitoare, pentru un nou mandat, al patrulea, de primar al statiunii Sinaia.


Ruxandra Popescu, judecatoare la Judecatoria Sinaia, este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Beatrice Eugenia Radulescu, secretar al orasului Sinaia, este acuzata de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Toti cei trei inculpati se afla sub control judiciar. Dosarul a fost inaintat spre judecare Curtii de Apel Ploiesti, cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Ce spun procurorii DNA in rechizitoriul intocmit in acest caz:


"In vara anului 2010, in contextul in care, pe rolul Judecatoriei Sinaia, se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si 3 persoane, concesionari ai unor terenuri, inculpata Popescu Ruxandra, in calitate de magistrat judecator investit cu solutionarea cauzei, a acceptat promisiunea facuta de o persoana care, la acea data, ocupa o functie de conducere in Politia orasului Sinaia, de a i se plati un folos necuvenit, in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile in cauza respectiva. Ulterior, aceasta a si primit, prin intermediar, un folos necuvenit in valoare de aproximativ 500 de euro.

In acelasi context, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe, in calitate de primar, a incalcat prevederile Legii privind administratia publica locala prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenurile respective.

Concret, acesta, printr-o adresa, a comunicat instantei de judecata, ca Primaria orasului Sinaia isi insuseste rapoartele de evaluare intocmite de catre evaluatorul autorizat pentru terenurile a caror vanzare se solicitase, in conditii favorabile celor trei concesionari si cu nesocotirea hotararilor Consiliului Local luate anterior in acest sens.

Cu aceeasi ocazie, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe a mai precizat ca "ramane la latitudinea instantei oportunitatea vanzarii ".

Comunicarea respectiva a fost semnata pe langa edilul Oprea Vlad Gheorghe si de inculpata Radulescu Beatrice Eugenia, in calitate de secretar al orasului Sinaia.

Ulterior, la data de 11 noiembrie 2010, in calitate de magistrat judecator, inculpata Popescu Ruxandra a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul primariei Sinaia.

Urmarea a fost ca orasul Sinaia si Consiliul Local Sinaia au fost obligate sa incheie contracte de vanzare - cumparare pentru trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 920.716,64 lei (214.734,39 euro) si un folos necuvenit in acelasi cuantum pentru cei trei concesionari.

In cauza, au fost luate masuri asiguratorii pentru recuperarea pagubei de 920.716,64 lei (214.734,39 euro), fiind aplicat sechestru asigurator asupra bunurilor imobile apartinand inculpatilor Popescu Ruxandra, Oprea Vlad Gheorghe si Radulescu Beatrice Eugenia.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploiesti, cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Fata de inculpatele Bunea Aurora Mihaiela si Ionita Maria, procurorul a dispus solutia clasarii pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2505 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    si odata cu el... (Marţi, 24 mai 2016, 17:37)

    ..13 [utilizator]

    Mai pleaca si altii...

    Drum Bun cu sedere prelungita!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by