Catalin Chereches, SMS-uri in ziua flagrantului: Avem o problema cu DNA; orice se intampla, bagi campanie in fiecare zi (rechizitoriu)

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 23 mai 2016, 19:44 Dosare Anticoruptie


Fostul primar al municipiului Baia Mare Catalin Chereches a corespondat prin mesaje in ziua flagrantului cu o persoana de incredere, careia i-a transmis ca are "o problema cu DNA" si i-a cerut ca, orice se intampla, sa continue campania, se arata in rechizitoriul prin care Chereches a fost trimis in judecata, potrivit Agerpres.

Conform documentului, in timpul intocmirii procesului verbal de prindere in flagrant, Chereches i-a trimis un SMS unei anumite persoane, atragandu-i atentia asupra declaratiilor facute in fata procurorilor de catre o alta persoana cu privire la o suma de bani pe care i-ar fi dat-o celei dintai.

"La data de 26.04.2016, in timpul intocmirii procesului verbal de prindere in flagrant, inculpatul Chereches Catalin i-a transmis prin SMS lui (...) ca (...) a declarat la organele de urmarire penala ca i-a dat si ei o suma de bani (...); SMS trimis de (...) inculpatului Chereches Catalin la data de 26.04.2016 ora 13.54.20: "Serios...sa ma caute cei de la dna. Sa le zic eu cine e gunoiul asta ordinar").", se arata in rechizitoriul DNA.

De asemenea, tot in ziua flagrantului, primarul i-a trimis SMS-uri unei persoane de incredere, spunandu-i ca are probleme cu DNA si cerandu-i atentie la ceea ce comunica presei.

"Mai mult, (...), conform SMS-urilor transmise catre aceasta in ziua flagrantului de catre inculpatul Chereches Catalin, este principala persoana pe care se bazeaza sus-numitul pentru campania electorala si nu numai (SMS trimis de inculpat lui (...) la data de 26.04.2016, ora 12.54.03: "Avem o problema cu dna. Vezi cum comunici in presa daca sunt probleme. Trimite la ziare cum crezi tu"; (...); SMS trimis de inculpat lui (...) la data de 26.04.2016, ora 13.09.20 : "Orice se intampla, bagi campanie in fiecare zi pana la capat. Ma bazez doar pe tine"; SMS trimis de (...) inculpatului Chereches Catalin la data de 26.04.2016, ora 13.11.48: "Ok. Poti sa te bazezi linistit"; (...))", spun procurorii.

Procurorii DNA Cluj l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Catalin Chereches, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.


Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada martie - septembrie 2015, Catalin Chereches, in calitate de primar si ordonator principal de credite, pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct, cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

"In perioada imediat urmatoare, Catalin Chereches, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala, operatiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului", sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, in legatura cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la 22 aprilie, Chereches i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, iar acesta s-a conformat.

"In acelasi context, la 26 aprilie, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra lui Chereches fiind gasita suma de 25.000 lei. Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeasi suma pretinsa cu titlu de mita, denuntatorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro in contul unei datorii", au retinut anchetatorii.

Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin lui Catalin Chereches, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4138 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    la puuuuscarie (Luni, 23 mai 2016, 22:59)

    beeeeeenar [utilizator]

    merge la puuscarie, la puuuuscarie, catalin merge la puscarie
  • 0 (0 voturi)    
    :)) (Marţi, 24 mai 2016, 11:20)

    za_omu [utilizator]

    Iti dai seama ce se distreaza baietii din "duba" cand vad/aud d-astea? :))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by