Nicusor Constantinescu in momentul arestarii: Este o dictatura in 2016!

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 21 mai 2016, 18:31 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu
Foto: Agerpres
Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, arestat preventiv vineri seara, in dosarul subfinantarii Centrului Militar Zonal, a declarat, in momentul arestarii, ca "Este o dictatura in 2016! (...) Eu sunt nevinovat!  Si, daca ei asa inteleg umanitatea si crestinismul, nu le doresc decat si dansilor ceea ce mi-au facut ei mie astazi, in aceasta seara!", potrivit Digi 24.

Procurorii au adus probe care arata ca incerca Nicusor Constantinescu a incercat sa tergiverseze procesul. Fostul presedinte al CJ Constanta a fost ridicat de jandarmi din spital si dus direct la Curtea de Apel. Iar aseara, politistii au pus in aplicare mandatul de arestare.

"Este o dictatura in 2016! Si astazi, acesti judecatori nu au facut cinste justitiei si dreptatii din Romania. Din pacate! La un moment dat, lucrurile se vor indrepta si vor raspune toti, inclusiv eu, pentru faptele noastre. Eu sunt nevinovat! Si pentru acest mandat de arestare, si pentru Centrul Militar Zonal. Dreptul la viata, dreptul la sanatate e un drept al umanitatii si crestinismului. Si, daca ei asa inteleg umanitatea si crestinismul, nu le doresc decat si dansilor ceea ce mi-au facut ei mie astazi, in aceasta seara!", a declarat Nicusor Constantinescu in momentul arestarii.

Procurorii Anticoruptie au trimis vineri jandarmii sa il aduca pe Nicusor Constantinescu la Curtea de Apel Constanta, dupa ce acesta a lipsit de ultimele patru termene ale procesului in care e acuzat ca a subfinantat Centrul Militar Zonal. Fostul sef al CJ Constanta a invocat de fiecare data probleme medicale.

"S-a internat (miercuri - n.red.) prin UPU, la camera de garda Urologie. Medicul urolog l-a vazut, l-a internat, aceleasi probleme pe care le-a avut si mai demult", a declarat Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Judetean Constanta.

DNA sustine ca Nicusor Constantinescu a lipsit cu rea-credinta de la proces, iar in perioada in care a fost internat la Sanatoriul Balnear Techirghiol, a plecat de mai multe ori din spital, ca sa-si rezolve probleme personale.

"De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii, implicandu-se foarte activ in organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea si cazarea unor persoane, stabilirea numarului participantilor, angajarea unei formatii care sa asigure fondul muzical, etc. (...) Din referatul procurorilor se desprinde concluzia ca, in perioada respectiva, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic sa se deplaseze in afara sanatoriului balnear atunci cand interesele personale i-au dictat-o, insa a refuzat de mai multe ori sa se prezinte in instanta pentru a participa la procedura in cadrul careia chiar el a insistat sa fie audiat, urmarind cu rea-credinta tergiversarea cauzei", a aratat DNA, intr-un comunicat.

"Eu o sa incerc sa pot sa stau in sala de judecata. Dar acum de la toata agitatia asta, cu ambulanta si cu presa, iar am tensiune 21 cu 11, care e foarte periculoasa", a declarat vineri Nicusor Constantinescu.

In fata magistratilor, procurorii au cerut ca Nicusor Constantinescu sa fie judecat in stare de arest preventiv, nu sub control judiciar, ca pana acum.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata in dosarul Centrului Militar Zonal Constanta, in 2014, pentru abuz in serviciu in forma continuata. E acuzat ca, in perioada 2009-2013, nu a asigurat finantarea corespunzatoare a institutiei. In prima instanta, el a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3137 vizualizari

  • +35 (35 voturi)    
    /// (Sâmbătă, 21 mai 2016, 18:39)

    mitg [utilizator]

    La 160 de kg sau cat avea ieri pe targa, numai suferind nu parea.

    Ai dreptate, este dictatura. Dictatura legilor.
  • +25 (25 voturi)    
    animalul hranit cu inconstienta poporului (Sâmbătă, 21 mai 2016, 19:15)

    levierul [utilizator]

    Cat tim vor apare astfel de personaje, iar legile le vor permite sa aiba acces la banii publici ca la propriul buzunar, Romania nu va fi un stat de drept si nici un stat democratic. Avem norocul sa fim in prima linie a apararii UE si lumii democratice si de asta suntem parte a UE si NATO, dar altfel, nu ne meritam locul. Singurii vinovati de aceasta stare de fapt suntem noi. Toti. Noi nu l-am scuipat in fata pe Iliescu, noi l-am lasat pe Adrian Nastase sa creada ca este inchis pe nedrept.... noi. Toti. Noi l-am lasat pe Ponta sa fie prim ministru. Noi suntem cei care inca facem audienta A3, Noi suntem cei care inca ii ascultam pe cei care ne explica faptul ca DNA si SRI lucreaza impotriva noastra, si nu a hotiilor si dreptatii. Noi. Noi vom vota Firea, noi vom avea PSD in 2016... 2017... 2100...noi. Daca nu am fi noi, ei nu ar exista. Daca am avea ceva de spus am iesi in strazi si am da foc masinilor de jandarmi, dar noi sumtem multumiti cu ei. Noi, cei care aparatent nu ii sustinem. Dar, uite ca nu e chiar asa. Noi suntem cei care i-am lasat pe securistii de ieri sa faca pui care sa ne conduca azi. Noi suntem cei care il sustinem pe Ghita si tot noi suntem cei care il avem pe Ciorbea avocat al poporului.
    • +7 (9 voturi)    
      ... subscriu, mai putin o chestie ..... (Sâmbătă, 21 mai 2016, 19:45)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui levierul

      Subscriu, mai putin partii cu " ....... si am da foc masinilor de jandarmi .... ".
    • 0 (0 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 21 mai 2016, 22:31)

      [anonim] i-a raspuns lui levierul

  • +14 (14 voturi)    
    /// (Sâmbătă, 21 mai 2016, 20:22)

    Susufler0 [utilizator]

    Usor-usor, astfel de indivizi trebuie sa paraseasca pozitiile de detinatori ai painii si cutitului, pt ca locul lor nu este in fruntea bucatelor, din care fura fara rusine si fara masura, lasand firimituri comunitatii, ci in fundul puscariei celei mai intunecoase.

    PS. Sa-l vedem mai intai in puscarie, acolo unde ii e locul si mai apoi discutam si despre CEDO !
  • +7 (7 voturi)    
    Nu e chiar asa (Sâmbătă, 21 mai 2016, 20:47)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Mafiotii mai fraieri si-o iau. Securimea care alcatuieste 'dictatura' e bine mersi, infloreste se jefuie tara asa cum a facut si pina cum.

    Cit despre acest brontozaur comunist, ii doresc sa infunde gherla ani multi, daca se poate cu camaradul MAzare (liber, inca, nu?)
  • +12 (12 voturi)    
    dictatura....PSD ? (Sâmbătă, 21 mai 2016, 21:00)

    sareta [utilizator]

    Timp de 25 ani parlamentul a fost tavalit de PSD-ul d-lui Constantinescu,democratie adevarata pentru prostime si dictatura pentru acest sef de judet.Aceasta le-a permis lui si gastii organizate (prin reprezentantii institutiilor ce trebuiau sa-i priponeasca ) sa faca averi de necrezut ...Daca-i bolnav trebuia lasat in libertate,in schimb sa-i fi fost luate TOATE averile directe si mai ales cele instrainate deja .Traiasca recuperarile !
  • 0 (0 voturi)    
    ! (Sâmbătă, 21 mai 2016, 22:49)

    Kpriciu [utilizator]

    Aia-i lozinca, nicusoare!
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 22 mai 2016, 23:49)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by