Catalin Chereches, primar suspendat al orasului Baia Mare si candidat la un nou mandat, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 20 mai 2016, 16:05 Dosare Anticoruptie


Catalin Chereches
Foto: Agerpres
Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Cluj pentru luare de mita in forma continuata, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Catalin Chereches se afla in arest preventiv. Procurorii DNA au pus sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile care ii apartin lui Catalin Chereches. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures, cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse de procurori.

Catalin Chereches si-a depus, la finalul lunii aprilie, candidatura pentru un nou mandat de primar al orasului Baia Mare, iar UNPR Maramures a anuntat ca ii sustine candidatura.

Ce spune rechizitoriul procurorilor:


In perioada martie 2015 - septembrie 2015, inculpatul Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

De asemenea, in perioada imediat urmatoare, inculpatul Chereches Catalin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala, operatiune care nu s-a mai finalizat.

La data de 14 aprilie 2016, edilul i-a solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului.

In legatura cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Chereches Catalin i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat.

In acelasi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Chereches Catalin fiind gasita suma de 25.000 lei.

Anterior, la data de 25 aprilie 2016, la solicitarea inculpatului, din aceeasi suma pretinsa cu titlu de mita, denuntatorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro in contul unei datorii.

Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatului Chereches Catalin.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1379 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Asta da celeritate ! (Vineri, 20 mai 2016, 16:23)

    Susufler0 [utilizator]

    In ritmul asta daca alegerile locale se desfasurau in 2 tururi, pana in turul 1 se termina procesul la fond iar inainte de turul 2 se judeca si recursul si nu mai avea nicio sansa Chereches.

    Asa insa s-ar putea sa depuna juramantul si abia apoi, dupa 8-9 luni de mandat sa-l trimita la Gherla.
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 21 mai 2016, 8:46)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by