DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean pentru impiedicarea votului in Diaspora la prezidentialele din 2014

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 16 mai 2016, 10:37 Dosare Anticoruptie


Titus Corlatean
Foto: captura Digi24
DNA a anuntat luni dimineata intr-un comunicat ca procurorul-sef al DNA a cerut procurorului general sesizarea Senatului pentru a incepe urmarirea penala a lui Titus Corlatean in dosarul votului din Diaspora. DNA il acuza pe Corlatean (acum senator, la acel moment ministru de Externe in guvernul Ponta) de abuz in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

Procurorii DNA il acuza pe Titus Corlatean ca "a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit" pentru Victor Ponta, candidatul PSD.

UPDATE 14:15 Kovesi: Au fost inaintate 19 volume care contin declaratii de martori, ale unor functionari implicati in aceste activictati, documente ridicate de la diverse institutii. Au fost audiati ambasadori, sefi ai unor misiuni diplomatice si functionari din cadrul ministerului

"Am sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a cere aviz Senatului Romaniei, avand in vedere ca la data faptei era ministru senator. Suspiciunile noastre vizeaza savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale. Benefciaza de prezumtia de nevinovatie. Au fost inaintate 19 volume care contin declaratii de martori, ale unor functionari implicati in aceste activictati, documente ridicate de la diverse institutii. Au fost audiati ambasadori, sefi ai unor misiuni diplomatice si functionari din cadrul ministerului", a declarat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, luni, la sediul CSM.

UPDATE 12.53: Purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, anunta: "Cu putin timp in urma, la cabinetul Presedintelui Senatului a sosit referatul oficial al DNA, prin care se solicita incuviintarea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean, fost ministru de Externe.

In aceste situatii, procedura prevede intrunirea Biroului Permanent, care da un termen Comisiei Juridice sa intocmeasca un raport pe baza referatului DNA. Ulterior, plenul Senatului se pronunta prin vot asupra raportului Comisiei Juridice.

In vederea initierii acestei proceduri, Presedintele Senatului ii va contacta telefonic pe membrii Biroului Permanent, pentru a programa de comun acord o sedinta a acestui for in conditiile asigurarii cvorumului necesar."

Amintim ca Senatul este in vacanta pana dupa alegerile locale din 5 iunie.

DNA arata in comunicatul citat ca Titus Corlatean, ca ministru de Externe, a ignorat propuneri ale unor ambasadori sau consuli pentru organizarea de sectii de vot in localitati in care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de catre un numar superior de persoane. DNA mai arata ca fostul ministru de Externe a organizat, in schimb, fara vreo documentare ori justificare, sectii de vot in localitati care nu au fost propuse de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, localitati cu comunitati mici de romani.

Reamintim ca la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014 s-a produs un scandal urias declansat de numarul mic de sectii de vot in strainatate, zeci de mii de romani reclamand imposibilitatea de a-si exercita dreptul constitutional la vot. Titus Corlatean a refuzat atunci sa creasca numarul de sectii de vot pentru turul doi si a demisionat de la Ministerul de Externe, fiind inlocuit de Teodor Melescanu.

Manifestatii uriase impotriva guvernului Ponta au avut loc in toate marile orase din tara, dar si in strainatate. Cu toate acestea, guvernul Ponta a refuzat sa modifice conditiile de vot in turul 2. Alegerile au fost castigate in cele din urma de Klaus Iohannis, candidatul Opozitiei, care l-a invins chiar pe Victor Ponta. HotNews.ro a scris inca din ziua primului tur despre responsabilitatea Guvernului in organizarea alegerilor in Diaspora, desi premierul Ponta a dat atunci vina pe Autoritatea Electorala Permanenta si Biroul Electoral Central.


Comunicatul DNA

In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de CORLATEAN TITUS, senator in Parlamentul Romaniei, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, in legatura cu savarsirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul,
- impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Corlatean Titus, senator, la data faptelor detinand si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al afacerilor externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte.

Folosul necuvenit pentru altul a constat in limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate.

Prin urmare, limitarea accesului la sectiile de votare in strainatate a avut drept consecinta cresterea procentajului total de voturi favorabile obtinute de acelasi candidat, in conditiile in care comportamentul electoral al cetatenilor romani din strainatate, in mare parte, era defavorabil candidatului respectiv.

Pe de alta parte, dreptul de vot cetatenilor romani care locuiesc in strainatate a fost vatamat. Vatamarea s-a realizat atat prin impiedicarea exercitarii acestui drept, cat si prin ingreunarea foarte serioasa a exercitarii acestui drept, care a determinat pe multi dintre titularii dreptului la vot sa renunte la exercitarea acestuia.

Prin aceeasi conduita, ministrul de externe a cauzat si o vatamare a intereselor legitime ale Ministerului Afacerilor Externe, interese care constau in buna functionare a misiunilor diplomatice si a oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate si in indeplinirea de catre acestea, in conditii optime, a atributiilor legale privind apararea, in strainatate, a drepturilor cetatenilor romani.

Sintetic, aceasta indeplinire defectuoasa a atributiile de serviciu s-a concretizat indeosebi in:
- nesocotirea unora dintre propunerile misiunilor diplomatice de organizare a unor sectii de votare in localitati in care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de catre un numar superior de persoane
- organizarea, fara vreo documentare ori justificare, de sectii de votare in localitati care nu au fost propuse de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si un numar de 19 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Prezenta cerere de efectuare a urmaririi penale intra sub incidenta art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9699 vizualizari

  • +50 (58 voturi)    
    Staff-ul PSD (Luni, 16 mai 2016, 10:45)

    mistydo [utilizator]

    Corect! Este unul din principali artizani a celor mai urâte măgării făcute de PSD! S-a străduit să dovedească că merită funcții importante în gruparea de elită a unui partid clădit după mintea lui Iliescu!
  • -53 (63 voturi)    
    corlatean (Luni, 16 mai 2016, 10:51)

    xanti [utilizator]

    Nu putea sa faca nimic fara sprijinul ambasadorilor.
    Dar despre asta probabil nu se va spune nimic.
    Trebuie gasit tapul ispasitor.
    Pe de alta parte Romania nu e formata doar din diaspora ,prea mult tam tam.
    • +21 (27 voturi)    
      care ambasadori breh...ai UE ))))) (Luni, 16 mai 2016, 11:35)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      uite penalii P$D ce scot din ei..asa de Luni...Gruparea Infractionala aka P$D a incercat a III a Lovitura de Stat Data Democratiei..insa nu le a mers...imi aduc aminte fotografia cu romanul care s a pozat cu degetul mijlociu ridicat/decicat P$D...si nu a greshit...asta merita
    • +24 (26 voturi)    
      Nu zau , scursura ?! (Luni, 16 mai 2016, 12:10)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Pare ca constitutia consacra doua trei tipuri de cetateni ?!
      Niciunul dintre noi(cei din tara) nu am facut in viata noastra un efort cetatenesc /civic la nivelul celui facut de acesti oameni-pentru care am tot respectul- in 2014 , la cele doua tururi de scrutin !!
      Am stat cu cativa dintre ei la telefon o jumatate de zi
      Seful ambasadorilor era zdreanta asta care o tot arunca atunci, in curtea Biroului electoral ! Judecatorul o sa te lamureasca si pe tine daca procurorii au gasit toate probele necesare !!
    • +13 (15 voturi)    
      Uite de aia e tara cum e (Luni, 16 mai 2016, 12:30)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Din cauza facocerilor medievali in gandire....care habar nu au ce e ala respect pt cetatean.
    • +16 (16 voturi)    
      Plang " fetitzele " dupa clientul Titus ? (Luni, 16 mai 2016, 14:27)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Who the fuck is Titus? A fost cîndva, şi cred că mai e, fan Năstase.
      In 2009 pentru că n-a primit nimic, deşi a fost bun, prost de bun, Tutilus Corlăţean şi-a luat jucăriile şi a plecat. Cu noduri în gît. Cu ochii-n lacrimi. Amărît şi prăpădit.
      Am decis să îmi depun mandatul de secretar general după cinci ani în care am fost în prima linie în partid, ca purtător de cuvânt al partidului, într-o perioadă foarte grea pentru noi, am fost şi vicepreşedinte şi apoi şi secretar general, aproape în toată perioada în care am fost în opoziţie, când nu a fost confortabil pentru PSD.
      Ocuparea senzaţionalului loc 916 (din 921) în topul celor mai eficienţi europarlamentari este demna de Chiorlatzean Titus (pe cand se juca de-a europeanul )
    • +7 (7 voturi)    
      cu astfel (Luni, 16 mai 2016, 14:54)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      de postari poti candida la titlul de cel mai ridicol om.
    • +1 (3 voturi)    
      in loc sa prelungeasca programul de votare (Luni, 16 mai 2016, 20:18)

      kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      neocomunistii au chemat scutierii la ambasade si consulate din Spania, Franta si Italia.
      jigodiile de ponta, corlatean, melescanu, dragnea si ceilalti lideri psd trebuie trasi la raspundere.
  • -20 (42 voturi)    
    dupa 18 luni se trezesc si procurorii (Luni, 16 mai 2016, 11:04)

    linarel [utilizator]

    care dorm, si dorm .....

    Si cind se trezesc , buimaci de atita somn uita de ce s-au trezit si pe seful guvernului de atunci nu-l vad . Mai grav infractiunea pt care se face vinovat "incalcarea dreptului de vot" o uita din rechizitoriu .

    Dupa 18 luni incep urmariea penala, dupa alte 28 de luni finalizeaza dosarul , alti 4 ani judecata pe fond, inca 3 ani apel si apoi 2 ani recursul. Iar la final binemeritata "pedeapsa" cu suspendare. Bravos...iar intre timp inculpatul ........

    Sistemul juridic roman = o balada trista si sirboasa .
    • +19 (21 voturi)    
      cine le stie pe toate (Luni, 16 mai 2016, 11:56)

      RăzvanRădulescu1 [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      "Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de 19 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală" se vede cine nici macar nu citeste si isi da cu parerea de parca le-ar sti pe toate... ai habar cata munca inseamna chestia asta?!
      • +3 (13 voturi)    
        ai habar de gravitatea infractiunii (Luni, 16 mai 2016, 12:26)

        linarel [utilizator] i-a raspuns lui RăzvanRădulescu1

        Dreptul la vot reprezinta esenta statelor democratice .

        Ai idee cite mii de oameni au fost impiedicati sa voteze, realizezi cit de grava a fost infractiunea facuta, mai ales ca a fost de doua ori .

        Pentru 19 volume le trebuie 18 luni ? adica luna si volumul ?
        • +9 (9 voturi)    
          Bilantul DNA 2015 (Luni, 16 mai 2016, 14:53)

          Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui linarel

          As prefera sa faca un dosar serios care duce la o condamnare. Impactul unui dosar slab ar avea consecinte mult mai grave decit intirzierea in sine.

          "Principala provocare pentru DNA în această perioadă este determinată de creșterea continuă a volumului de activitate. Numărul dosarelor a ajuns la peste 11.000. Dublu față de acum 5 ani. Activitatea de urmărire penală a fost desfășurată de 97 procurori. Fiecare procuror a avut de soluționat în medie peste 110 dosare. Un număr atât de mare de dosare complexe influențează durata de soluționare a cauzelor." http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-20823836-livetext-dna-isi-prezinta-bilantul-anului-2015-participa-klaus-iohannis-dacian-ciolos.htm
  • +26 (30 voturi)    
    in sfirsit! (Luni, 16 mai 2016, 11:07)

    bancheru83 [utilizator]

    e limpede ca el e de vina,dragnea si ponta stiu de ce...
  • -37 (47 voturi)    
    foarte bine, dar nu suficient (Luni, 16 mai 2016, 11:14)

    Mazeta [utilizator]

    Trebuie arestat și guvernul Ciolos, care îi obligă pe diasporezi să se înscrie în registre electorale, limitândându-le în acest fel exercitarea unui drept sfânt constituțional.
    • +25 (35 voturi)    
      Ce-ai? (Luni, 16 mai 2016, 11:27)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Esti in criza mare de idei astazi Mazeta. Hai sa te ajut, ca am invatat de la voi. Comenteaza asa:

      - dupa fraudarea masiva a votului din diaspora, mafia basista se razbuna pe cei care au impiedicat fraudarea votului

      - justitia basista loveste in cel mai bun ministru de externe al Romaniei, din toate timpurile

      - DNA-ul a fabricat iarasi un dosar impotriva patriotilor romani

      - in timp ce guvernul Ciolos taie pensiile, ni se distrage atentia cu fraude inventate

      - trioul Basescu-Codlea-Kovesi vrea sa scape neaparat de Corlatean, intrucat fostul ministrul stie prea multe, etc

      Dragi cititori, mai dati-i si voi idei Mazetei. Are o zi mai grea astazi.
      • +13 (21 voturi)    
        se reface dupa "scoaterea la aer" (Luni, 16 mai 2016, 11:32)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

        a Gimnastei Cracanatului, in intervalul de "vineri pana luni /asa beu pufoiaka mujicii cei buni !".

        @Mazeta, ia cu pita (daca ai primit cartel aferenta de pita), chiar atat de neinsipirat ai ajuns ?
    • +13 (13 voturi)    
      Nu ii obliga ! Daca nu vor sa voteze ... (Luni, 16 mai 2016, 11:58)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Prin reprezentantii dvs dle, respectiv legea ii obliga ! Ciolos a promis si public ca nu va interveni in legi mai ales cele legate de vot ! Cred ca ne testati atentia ...Altfel spus pe viitor "draga" Monta poti sa postezi doar : "Guvernul Ciolos trebuie arestat !" Nu e nevoie sa argumentezi ..
    • +11 (13 voturi)    
      acum bati campii (Luni, 16 mai 2016, 12:30)

      paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      nu trebuie sa scrii tampenii doar ca sa fie scrise...
      tinzi sa uiti ca astia de pe aci nu suntem chiar asa de uituci
    • +9 (11 voturi)    
      Slab de tot esti dupa uichend mai Mazeca (Luni, 16 mai 2016, 12:32)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Nu-ti prieste pufaika bag seama, te refaci dupa black out total?
    • +8 (8 voturi)    
      Electoral register (Luni, 16 mai 2016, 15:00)

      Dan D. [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Citeva democratii de citeva sute de ani cu registry electoral: https://en.wikipedia.org/wiki/Electoral_roll

      Iar ca "diasporez" prefer sa ma inscriu tocmai ca sa se poata pregati mai bine alegerile si sa nu trebuiasca sa stau 8 ore in strada in picioare.
  • +20 (26 voturi)    
    Miroase a Brutarie pentru Dottore (Luni, 16 mai 2016, 11:14)

    un domn [utilizator]

    pana in noimebrie Adunarea Penala Organizata aka P$D va fi istorie !
  • +26 (30 voturi)    
    Hai Romania! (Luni, 16 mai 2016, 11:15)

    Daniels22026 [utilizator]

    Hai Romania, hai ca se poate! Daca nu acum, cand?

    Scuzati-ma, nu-mi plac criticile fata de insusirile innascute. Dar lui Corlatean ii pot citi parsivitatea din priviri.
  • +28 (32 voturi)    
    Eu nu am putut vota la Paris (Luni, 16 mai 2016, 11:40)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    Ma aflam temporar la Paris. M-am prezentat la Ambasada pe la ora 10. Coada era deja de cca 600-700 metri, pe toata latimea trotuarului (cca 4-5 metri), mai intai pe "rue de l'Expozition" ( strada Ambasadei), cotind apoi pe alte doua strazi din zona. La varsta mea nu mi-am permis sa stau la o asemenea coada. Am vazut ca si alti romani in varsta renuntau. Rudele care au ramas totusi acolo au reusit sa voteze abia spre de ora inchiderii sectiei de votare.
    Il acuz pe fostul ministru Corlatean ca m-a impiedicat sa-mi exprim dreptul la vot.
    • +9 (11 voturi)    
      uite ce debita tov Mele in 2014... (Luni, 16 mai 2016, 11:50)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

      ar merita sa recitesti ce spunea tov Mele ucenicul lui Cuptor...http://www.cotidianul.ro/melescanu-la-paris-pot-vota-10000-de-romani-251304/
    • +7 (13 voturi)    
      de acord cu tine dar procurorii (Luni, 16 mai 2016, 12:04)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

      desi au probe scrise+ video+declaratii+plingeri ale celor care nu au putut vota , au uitat de cea mai grava acuzatie.

      Tie si multor alti cetateni romani v-a fost incalcat dreptul la vot, drept garantat de Constitutie.

      Cu alte cuvinte il paste o " mare pedeapsa", una cu suspendare.
      saracu de el, i se falfaie
    • +13 (15 voturi)    
      La Paris in acelasi loc am avut si eu o cunostinta (Luni, 16 mai 2016, 12:21)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

      care a stat 12 ore la coada , a mancat pe strada, a racit si s-a dus a doua zi bolnav la un serviciu unde munceste din greu ! Si asa, in acele conditii a avut noroc ca lucra in apropiere de Paris...
      • -1 (3 voturi)    
        Lacrimi (Luni, 16 mai 2016, 21:41)

        Gila1 [utilizator] i-a raspuns lui deval

        Imi dau lacrimile... Sunteti bun de povestitor/postac
        • 0 (0 voturi)    
          Nu despre lacrimi ci despre FURIE e vorba (Marţi, 17 mai 2016, 10:07)

          deval [utilizator] i-a raspuns lui Gila1

          1.Logic postacii se recunosc dupa minusurile constante, dupa lipsa de disponibilitate la dialog, argumentatie,si dupa insistenta de a comunica intr-un grup cu care nu rezoneaza !!
          2. Judecati si dvs !
    • -1 (3 voturi)    
      Vot (Luni, 16 mai 2016, 21:40)

      Gila1 [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

      Pai de ce v-ati dus la Paris ca sa votati? Nu puteati sa stati acasa si sa va exercitati dreptul de vot?
  • -18 (24 voturi)    
    Directia N.A. sau Partidul N.A. ? (Luni, 16 mai 2016, 11:48)

    SpiruHaret [utilizator]

    Desi ii urasc din tot sufletul pe psd-isti, fratilor, mi se pare deplasata acuzatia pentru care vor sa-l cerceteze pe Corlatean! Ceea ce a facut la alegerile prezidentiale poate fi , si este, imoral . Dar nu are legatura cu penalul! Toate actiunile unui partid politic din timpul campaniei electorale sunt facute ptr a creea un avantaj propiului candidat, in dezavantajul contracandidatului.
    Greselile, inactiunile din timpul campaniei sunt platite politic, nu penal. Ceea ce s-a si intamplat. In felul in care acuza DNA-ul putem acuza pe orice om care face o campanie politica! De exemplu , dl Basescu , cel care a cerut populatiei sa nu iasa la vot ptr a nu se intruni procentul necesar destituirii domniei sale, si-a creat sau nu un" folos necuvenit" ramanand in functie, nu ptr ca s-a votat in favoarea sa ci ptr ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi ptr aprobarea referendumului ? Si a-si mai pune o intrebare: de cand referatele subalternilor devin obligatorii ptr un ministru?
    Va spun cu sinceritate, ii vreau pe toti la inchisoare ptr multi ani! Dar nu asa! In ce se transforma DNA-ul? Intr-o institutie care reglementeaza jocul politic in Romania? Si-apoi ce urmeaza? Sa ne spuna cine are voie si cine nu sa candideze? Si daca oamenii ii voteaza nu inseamna ca avem democratie constitutionala?
    • +7 (7 voturi)    
      Basescu le-a cerut... (Luni, 16 mai 2016, 14:02)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui SpiruHaret

      dar nu i-a impiedicat.

      PS. N-a mers, mai trage-o data !
    • +1 (1 vot)    
      Basescu a cerut public sustinatorilor sa nu (Marţi, 17 mai 2016, 10:28)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui SpiruHaret

      se prezinte la vot nu I-A IMPIEDICAT SA VOTEZE !! Nu i-a santajat ca nu le mai da ajutorul social, nu le-a dat galeti !
      Pe scurt :
      1 Nu exista roman alfabetizat care sa nu stie in ce mod au fost impiedicati cetatenii din diaspora sa voteze in 2014 si in folosul cui s-a facut !
      2 La DNA s-au inregistrat mii de reclamatii privind aceste fapte carora trebuiau sa le dea curs
      3 Cercetarea se va incheia cu punerea sau nu sub acuzatie in functie de probele gasite, de cat e mafia de compacta, de priceperea procurorului...
  • -16 (18 voturi)    
    De ce v-au trebuit 18 luni s-o cereti ??? (Luni, 16 mai 2016, 11:51)

    andreesanu [utilizator]

    Existau dovezi,existau martori si cu toate astea DNA cere abia dupa 18 luni inceperea urmaririi penale !!!.
    JUSTITIE CU FRINA TRASA !!!,JUSTITIE CAND VOR MUSCHII TAI !!!.
    CA LA NOI LA NIMENEA ,SI NE MAI MIRAM CA TREBURILE NU MERG ,CA-I CORUPTIE ,CA TARA SE RISIPESTE SI ROMANII UMBLA PRIBEGI IN LUME !!!
    • -10 (12 voturi)    
      Comment sters de user (Luni, 16 mai 2016, 13:31)

      Reticentul [anonim] i-a raspuns lui andreesanu

    • +5 (5 voturi)    
      irelevant (Luni, 16 mai 2016, 14:47)

      Withdrawal [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

      poate sa dureze si 18 ani, este irelevant cand.

      ce-ai vrea sa lucreze DNA un numai martea si joia?

      dupa tine, cand nu e prea devreme si nici prea tarziu?
  • -10 (12 voturi)    
    De ce asa tirziu? (Luni, 16 mai 2016, 12:54)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    De ce Justitia actioneaza asa tirziu? Va fi si acest specimen condamnat la aceeasi pedeapsa simbolica la care a fost condamnat si seful mafiotilor pentru furt electoral. Probabil, caci la noi justitia e doar la TV.
  • -3 (7 voturi)    
    Folos necuvenit? (Luni, 16 mai 2016, 13:06)

    Gigi Kent [utilizator]

    In cel mai rau caz, daca a fost totul intentionat si planificat, e un fel de "sabotaj necuvenit".

    De abia astept parlamentarele de anul asta cand vor vota dintre diasporezi fix nimeni (probabil obositi inca datorita deranjului din turul 2 de la prezidentiale).
    • +5 (7 voturi)    
      never say never (Luni, 16 mai 2016, 13:30)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      este un OBIECTIV fezabil...sa nu ajunga in parlament P$D si penele...asa ca stai in banta ta si vezi ce urmeaza !
    • +3 (3 voturi)    
      curios (Luni, 16 mai 2016, 14:35)

      Dalo [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

      Sambata seara, la RAR,emisiunea ,,romanii de pretutudineni" s-a anuntat ca in Spania (cu o serioasa comunitate romaneasca) s-au inscris pana acum in registrul electoral 20 (douazeci)de persoane.Abia astept alegerile parlamentare sa vad cati romani din diaspora vor vota.
      • -1 (3 voturi)    
        Iliterati (Luni, 16 mai 2016, 21:43)

        Gila1 [utilizator] i-a raspuns lui Dalo

        Pai cam pe 20 de cetateni din Spania ii intereseaza procesul electoral din tara.
  • +3 (5 voturi)    
    TOTI V-ATI AMBALAT DE POMANA ! (Luni, 16 mai 2016, 14:10)

    Susufler0 [utilizator]

    Corlatean n-o sa pateasca nimic pt simplul motiv ca Senatul nu o sa accepte cererea DNA de incuvintare a INCEPERII URMARIRII PENALE a lui Titus.

    PS. Titus o sa continue sa joace septica in bancile Parlamentului cu Vosga si o sa-l doara direct in palarie de cele 19 volume scrise de DNA, impotriva lui.

    PPS. Nemernicia PSD va continua netulburata iar Ponta se va simti in continuare razbunat !
  • +5 (5 voturi)    
    w vvp (Luni, 16 mai 2016, 14:16)

    AnderT [utilizator]

    next on trial... tnx Ro, this is justice !!!
  • +6 (6 voturi)    
    pe cand... (Luni, 16 mai 2016, 14:32)

    astronaut [utilizator]

    si cu ''MARELE MICINOS'' alaturi , ca-ci eu nu cred ca vei putea sa faci fata de unul singur, nu , ca n-ai fi in stare ,dar ca sunteti niste domni fara caractere si sunteti in stare sa va turnati si propria mama doar sa scapati !!
  • +7 (7 voturi)    
    Am iesit in strada in noptile acelea. (Luni, 16 mai 2016, 14:45)

    Comentatorul-x [utilizator]

    A fost o mizerie de nedescris. Au facut tot ce au putut sa impiedice votul. Ne-au umilit si ne-au sfidat prin aroganta si tupeu. E timpul sa raspunda. Corlatean trebuie condamnat pentru impiedicarea exercitarii votului, un drept fundamental in democratie.
    Am stat in frig langa sediul MAE si am scandat "vor sa voteze, lasati-i sa voteze".
    Sa plateasca pentru nesimtire si dispret.
  • +1 (1 vot)    
    Justitia ne arunca praf in ochi?! (Luni, 16 mai 2016, 15:24)

    adrian1455 [utilizator]

    Ma bucur cand justitia face cu adevarat dreptate. Acum dupa ce Dragnea a fost condamnat cu suspendare nu ma bucur deloc. Asta inseamna praf in ochii nostrii ai romanilor. La fel o sa se intample si cu Corlatean. Si pe noi romanii care am stat in ploaie si frig ore intregi ca sa votam cu ce ne ajuta? Cu nimic. Corlatean, asemenea lui Dragnea or sa ramana liberi si nu or sa fie nici macar deranjati politic de aceste condamnari. Totul pare un joc, un troc intre o justitie aparent libera si penalii de politiceni. Si asta doar ca sa ne inchida gura celor care strigam ca vrem dreptate. Rusine!!!
    • 0 (2 voturi)    
      Pedeapsa (Luni, 16 mai 2016, 21:45)

      Gila1 [utilizator] i-a raspuns lui adrian1455

      Care considerati ca ar fi condamnarea justa in acest caz ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by