Procurorii cer inchisoare cu executare pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 4 mai 2016, 18:03 Dosare Anticoruptie


Mircea Sandu
Foto: HotNews / DP
Tribunalul Bucuresti a terminat de judecat miercuri procesul in care fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Mircea Sandu si fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir sunt acuzati de dezafilierea ilegala a Universitatii Craiova, potrivit Agerpres.

La ultimul termen al procesului desfasurat miercuri, procurorul de sedinta a cerut judecatorilor ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa fie condamnati la pedeapsa maxima pentru infractiunile comise si aplicarea unui spor de pedeapsa.

Tot acum, reprezentantul DNA a solicitat ca Federatia Romana de Fotbal sa fie sanctionata cu amenda penala.

Urmeaza ca tribunalul sa anunte data pronuntarii sentintei in acest dosar.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata in iunie 2013, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata; folosirea influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru.

De asemenea, au fost deferite justitiei si Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si sustragere de sub sechestru.

Procurorii au retinut ca, in data de 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, club al carui patron este Adrian Mititelu, din cauza incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor.

'Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai FRF, respectiv ai LPF, si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF. Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint incheiat de un consilier juridic si pe sustinerile celor doi reprezentantii ai FRF, respectiv LPF - Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. La baza acuzatiilor formulate impotriva SC Fotbal Club U Craiova SA au stat o serie de actiuni civile intentate de club fostului antrenor si manager, actiuni care au fost prezentate, in mod nereal, ca fiind indreptate impotriva Federatiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpati drept incalcare grava a statutului', declara DNA.

Desi masura urma sa fie supusa validarii Adunarii Generale a FRF, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit ca respectiva hotarare intra in vigoare de la data adoptarii sale - 20 iulie 2011.

'Ulterior, la data de 25 iunie 2012, printr-o sentinta civila, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca masura excluderii provizorii a Clubului U Craiova, a fost adoptata cu 'un manifest exces de putere, iar prin punerea sa in aplicare s-au produs deja consecinte iremediabile din punct de vedere material si al activitatii sportive, care se perpetueaza in timp'. Concret, urmare a deciziei de excludere a Fotbal Club U Craiova SA din FRF, contractele civile dintre aceasta si jucatorii sai de fotbal au fost desfiintate, iar jucatorii au fost legitimati la alte cluburi sportive, fara nicio contraprestatie aferenta drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, in conditiile in care drepturile federative fusesera puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existentei unor obligatii fata de bugetul statului', sustin procurorii.

DNA mai precizeaza ca, in 31 ianuarie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale clubului si totodata indisponibilizase 39 de jucatori de fotbal care aveau incheiate contracte civile, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15,8 milioane lei.

Suma de 15.800.000 lei este considerata a fi prejudiciu cauzat prin infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3356 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    Doi Pensionari Funny la brutarie (Miercuri, 4 mai 2016, 18:07)

    un domn [utilizator]

    Varanul Von Crescent si Nea mitica von blue jeans
  • +18 (18 voturi)    
    La cate au mismasit,astia-s ocnasi pe viatza (Miercuri, 4 mai 2016, 18:32)

    Plagarus [utilizator]

    Adevarati oameni noi ai" Iepocii de Aur ", doi necalificati cocotzati in functii banoase
  • +16 (16 voturi)    
    Nasu si cu Corleone si-au aratat atunci muschii (Miercuri, 4 mai 2016, 19:01)

    Susufler0 [utilizator]

    si l-au strivit pe Mititelu,(un personaj de altfel detestabil,
    asta neinsemnand insa ca merita sa pateasca abuzurile celor 2 satrapi de la Federatie si de la Liga). Pt marea porcarie facuta atunci Universitatii Craiova, penalii Sandu si Dragomir chiar ca ar merita sa stea un pic la "umbra". Nu mult, vreo 4-5 ani !
  • +15 (15 voturi)    
    uuuuu (Miercuri, 4 mai 2016, 20:12)

    liviu_ [utilizator]

    frumos!
    si noi speram tot parnaie cu executare pentru cei 2 mafioti
  • +2 (2 voturi)    
    Era si timpul ca cei doi.... (Joi, 5 mai 2016, 9:48)

    gigiN [utilizator]

    ...mari hoti-si gropari ai fotbalului romanesc-sa ajunga acolo unde au ajuns si alti...."colegi"!!!
  • +1 (1 vot)    
    Universitatea Craiova (Joi, 5 mai 2016, 10:57)

    racing [utilizator]

    Dar pentru desfintarea acestui club de fotbal, cine si cat merita sa plateasca si cum facem ca el sa invie?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by