DNA a pus sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 4 mai 2016, 10:34 Dosare Anticoruptie


Gabriel Oprea
Foto: Agerpres
Gabriel Oprea, fost vicepremier si ministru de Interne, s-a prezentat miercuri dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost chemat de procurori pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul pus pe o parte dintre bunurile sale, pentru recuperarea prejudiciului in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, au declarat surse judiciare citate de Mediafax. Oprea a fost chemat la DNA in legatura cu al doilea dosar penal care il vizeaza, privind achizitii ale Ministerului de Interne, in perioada in care acesta era condus de fostul lider UNPR. Pe 17 februarie, DNA a cerut Parlamentului incuviintarea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru abuz in serviciu in acest dosar, solicitare aprobata de Senat pe 24 februarie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei in acest dosar, sustin procurorii DNA.

Gabriel Oprea este acuzat de procurorii anticoruptie ca, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, a suplimentat bugetul Departamentului de Informatii si Protectie Interna cu 410.000 lei pentru a fi cumparata o limuzina Audi A8 pe care a folosit-o exclusiv in perioada august - octombrie 2015.

Procurorii anticoruptie sustin ca in sediul ministerului, seful de la interne avea canapele noi, dar si un jacuzzi, cumparate din banii pe care ministerul ar fi trebuit sa-i cheltuiasca pentru combaterea coruptiei. Cel mai ieftin model de Audi A8 costa 84.000 de euro si este o limuzina cu motorizari ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun ca un astfel de model ar fi fost cumparat de sefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, dupa ce acesta a fost de acord sa dea mai multi bani serviciului secret de informatii al MAI si sa schimbe destinatia unor fonduri.

Prejudiciul in acest dosar este de 410.000 de lei, iar procurorii spun ca din acesti bani s-a cumparat atat bolidul de lux, canapele noi, cat si un jacuzzi pentru cabinetul fostului ministru de interne.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2579 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Intrebati-l si de Academia de impostori. (Miercuri, 4 mai 2016, 10:43)

    ouyang [utilizator]

    Nu de alta, dar daca mafiotismul politic nu ar mai fi platit cu salar pe viata din banul public ar fi misto. Mai ca o tara civilizata, nu ca una bananiera.
    • +6 (6 voturi)    
      Și nu numai salariul. (Miercuri, 4 mai 2016, 12:11)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

      Nu cred-că Oprea a dat diplome de doctori pe gratis.Toți doctorii lui Oprea sunt slujbași la stat și au obținut niște beneficii materiale nemeritate pe baza diplomei de doctor,deci Oprea a încurajat și a participat la furt din bugetul de stat.
      • +3 (3 voturi)    
        + chiolhanele ...jeneralului (Miercuri, 4 mai 2016, 12:35)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

        http://linx.crji.org/88-88-5461/gabriel-oprea-dat-petreceri-personale-165-mii-lei-icircn-ministerul-apararii

        era priceput...nu gluma !
  • +11 (11 voturi)    
    are izmene impermeabile ? (Miercuri, 4 mai 2016, 10:44)

    un domn [utilizator]

    sau ii aducem noi un pampers ?
  • +4 (4 voturi)    
    De ce? (Miercuri, 4 mai 2016, 11:19)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    Si cu ce scop a facut cadou livrete militare, cu multe grade, anumitor persoane din media?
  • +5 (5 voturi)    
    Bravo DNA! (Miercuri, 4 mai 2016, 12:05)

    andreitr [utilizator]

    General cu patru stele, acest oprea ii lipsesc 8 ani din CV. Pe lângă faptul că e cunoscut si ca seful mafiei personala a lui adrian nastase. Se pare că impostorul era cat pe aci să.ajungă directorul SRI dacă ponta câștigă alegerile. Va dați seama ce-ar fi însemnat asta? Hai DNA! Hai SRI!
  • +3 (3 voturi)    
    Ce avere (Miercuri, 4 mai 2016, 15:27)

    Captain Obvious [utilizator]

    El viza doar interesul național, nu avere. Nerecunoscători...
  • +5 (5 voturi)    
    O FACATURA CU 4 STELE, interes national !!!! (Miercuri, 4 mai 2016, 16:07)

    andreesanu [utilizator]

    Parodia asta avansata ca biletul de autobuz !!! din mana in mana !!! facut ministru prin SOMNUL RATIUNII
    impopotonat cu 4 stele cazute din cer sau din intimplare
    pe vestonul de izmenar umflat in pene a invartit orce
    doar doar s-o capatui pe vecie.
    Sustinut de o gasa de loaze si neaveniti facuti la apelul bocancilor doctori pe strategii de pus coada la matura individul se visa buricul pamantului.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by