Trei medici braileni specialisti in medicina muncii, trimisi in judecata de DNA

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 3 mai 2016, 13:05 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Galati au trimis-o in judecata, sub control judiciar, pe Ana Boala, la data faptei medic specializat in medicina muncii, sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, pentru luare de mita in forma continuata, informeaza Agerpres

In acelasi dosar, au fost deferite justitiei alte doua persoane, Rodica Tone si Cristinel Andreicut, la data faptei medici specializati in medicina muncii in cadrul aceluiasi serviciu, pentru luare de mita in forma continuata. 

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada aprilie - iunie 2015, sefa Serviciului, Ana Boala, avand ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar si al altor persoane, a acordat grade de handicap, in schimbul unor sume de bani, persoanelor care nu se incadrau in diagnosticele necesare, astfel incat acestea sa poata sa obtina pensii de handicap. 

"Concret, in perioada 27 aprilie - 16 iunie 2015, inculpata Boala a primit de la 69 de pacienti pe care i-a consultat in vederea evaluarii capacitatii de munca, diferite sume cuprinse intre 50 si 500 lei totalizand 3.885 lei, produse alimentare si nealimentare. Banii si produsele au fost primite in scopul indeplinirii atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale ale pacientilor, in vederea stabilirii gradului de invaliditate, astfel incat acestia sa beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicala sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile", sustin procurorii. 

DNA precizeaza ca, in aceeasi perioada si in acelasi scop, Rodica Tone a primit de la 68 de pacienti pe care i-a consultat in vederea evaluarii capacitatii de munca diferite sume, cuprinse intre 10 lei si 100 euro, totalizand 4.810 lei si 100 euro, produse alimentare si nealimentare. 

In 16 iunie 2015, conform sursei citate, Cristinel Andreicut a primit 1.250 lei de la opt pacienti examinati (intre 50 si 200 de lei de fiecare), pentru examinarea clinica si pentru analizarea documentelor medicale, in vederea obtinerii pensiei de invaliditate ori in scopul revizuirii medicale. 

Anchetatorii au retinut ca, la aceeasi data, Ana Boala a primit 500 lei de la un pacient, iar Andreicut a primit suma totala de 1.250 lei de la cei opt pacienti, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante. 

DNA mentioneaza ca sumele de bani respective au fost remise celor trei fie direct, fie introduse printre inscrisurile aflate in dosarele medicale. 

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor sume de bani identificate cu ocazia constatarii infractiunii flagrante, dar si cu ocazia perchezitiilor domiciliare: sumele de 215.700 lei si 400 euro, ridicate de la Ana Boala; sumele de 33.172 lei, 880 dolari, 350 lire sterline si 9.400 euro ridicate de la Rodica Tone; sumele de 57.850 lei, 300 euro si 200 dolari ridicate de la Cristinel Andreicut. 

De asemenea, a mai fost dispusa instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui numar de 228 piese din aur, cu greutatea totala de 1,125 kg, ce apartin inculpatei Rodica Tone. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braila, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1351 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by