UPDATE Catalin Chereches, primarul din Baia Mare, a fost ridicat de procurorii DNA dupa ce a fost prins in flagrant cu mita de 30.000 de lei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 26 aprilie 2016, 13:44 Dosare Anticoruptie


Catalin Chereches
Foto: Agerpres
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost ridicat marti de procurorii DNA Cluj din biroul sau de la primarie, fiind prins in flagrant cu 30.000 lei, suma ce ar fi reprezentat o transa din banii pe care edilul i-a pretins ca mita, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Potrivit surselor citate, mita ar fi avut legatura cu atributiile sale de serviciu. Procurorii DNA au descins, marti la pranz, in biroul edilului municipiului Baia Mare.

UPDATE:
Directia Nationala Anticoruptie informeaza, intr-un comunicat, ca procurorii DNA Cluj efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza savarsirea unor infractiuni coruptie, comise in perioada 2015 ¬ 2016, in legatura cu finantarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare. De asemenea, DNA confirma ca "procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante in timp ce o persoana cu functie de decizie" in cadrul unei institutii publice din Baia Mare "a primit suma de 30.000 lei in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu".

DNA mai precizeaza ca, in cursul zilei de marti, "ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare la sediul unei institutii publice din municipiul Baia Mare".


Catalin Chereches si-a depus in urma cu doua zile candidatura pentru un nou mandat de primar, potrivit presei locale.

Catalin Chereches si-a inceput cariera politica in PSD, iar in prezent este membru PNL.

In octombrie 2015, Catalin Chereches a fost pus sub invinuire de procurorii DNA din Cluj pentru pentru abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, toate in forma continuata. In acelasi dosar este cercetat si directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu, prin care a prejudiciat clubul cu 650.000 lei, aminteste Mediafax.

De asemenea, Parchetul a inceput urmarirea penala si fata de Florin Sandu Nasaiescu, contabil la clubul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala, toate in forma continuata, precum si fata de Ioachim Nicolae Fat, director al echipei Handbal Club Minaur (echipa masculina) din cadrul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate evaziune fiscala, toate in forma continuata.

Potrivit procurorilor, Catalin Chereches, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, uzand de prerogativele ce-i sunt conferite de functia indeplinita, a promovat si sustinut proiecte in Consiliul Local in vederea finantarii clubului H.C. Municipal Baia Mare, desi ar fi avut cunostinta de activitatea infractionala desfasurata de mai multe persoane din conducerea clubului, care si-au insusit sume de bani din veniturile clubului sportiv.

Mai mult "Catalin Chereches era cel care conducea intreaga activitate a clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane mentionate mai sus, de selectarea jucatorilor si jucatoarelor de handbal, de incheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucator in parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de catre Consiliul Local Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures, de sumele de banii provenite din sponsorizari, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi si chitante fictive provenind de la PFA-urile jucatorilor, in urma presiunilor pe care le exercita asupra acestora", potrivit DNA.

In plus, Chereches a dispus, in mod abuziv, unor entitati cu capital majoritar de stat si cu capital privat, acordarea unor sponsorizari in favoarea HCM Baia Mare, iar sumele de bani erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive inregistrate la acest club.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9001 vizualizari

  • -2 (28 voturi)    
    Haha (Marţi, 26 aprilie 2016, 13:53)

    HP [utilizator]

    Asta nu e gunoiul ala rasist care construia ziduri ?

    Presimt ca vom avea si noi niste ziduri care sa ne desparta de el, cat de curand.
    • +9 (21 voturi)    
      Mai nea caisa, (Marţi, 26 aprilie 2016, 14:49)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui HP

      ai fost in Baia Mare vreodata?
      Daca nu,taci din gura,unde mama naibii ai vazut tu ziduri,un banal gard,care opreste puradeii sa intre pe strada circulata a fost exacerbat si stira a fost raspandita deunul ca tine!
    • -1 (3 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 26 aprilie 2016, 19:52)

      andipetre [anonim] i-a raspuns lui HP

  • +4 (18 voturi)    
    De ce nu la puscarie direct? (Marţi, 26 aprilie 2016, 13:57)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    A candidat din partea U$L, deci e clar ca e un mafiot, ca mai toti primarii la noi. De ce sa mai pierdem timpul si nu e incarcerat imediat?
    • +3 (5 voturi)    
      poate trebuie condamnat intai? (Marţi, 26 aprilie 2016, 18:07)

      minos [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      in urma unui proces?
      Inchipuiti uramtorul scenariu(petrecut in perioada stalinista), 2-3 vecini care nu te plac ca dai muzica prea tare, spun ca esti dusmanul poporului si esti trimis direct la puscarie fara proces si fara dreptul sa te aperi. Dupa un timp, sa zicem vreo 2-3 ani primesti si o condamnare. Cam asa se intampla in URSS, cred ca asa ai vrea si tu sa se intample cum, nu?
  • +11 (19 voturi)    
    Vaaaai (Marţi, 26 aprilie 2016, 13:58)

    Marian G. [utilizator]

    Ce surpriiiiizaaaa! De-asta se va termina si cu handbalul la Baia Mare. Si pe acolo se sifonau banii. Hai sictir! Si hai la puscarie!
    • +1 (13 voturi)    
      Sigur esti vre-un suporter frustat (Marţi, 26 aprilie 2016, 14:51)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

      a carui echipa a luat bataie de la handbalul baimarean!!!
      • +6 (12 voturi)    
        Nu, chiar deloc (Marţi, 26 aprilie 2016, 16:34)

        Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        Sunt frustrat de bani publici aruncati in echipe profesioniste. Sa gaseasca sponsori, nu sa stea la mila publica. S-au terminat lucrurile de facut in orasul ala si aruncam banii care prisosesc in echipa de handbal? Nu. La fel si la CSM Bucuresti, evident.
  • +6 (22 voturi)    
    asta nu e cel care facea circ (Marţi, 26 aprilie 2016, 14:02)

    bancher [utilizator]

    la preselectia de la Eurovision? ,,votati Baia Mare ca si capitala culturala europeana; Buc are si alte investitii, Baia Mare nu are''.
    ha, ha, ce a ajuns acum...pai nene Ceherches, mata vrei capitala culturala europeana, si faci deturnare de fonduri??/ Acum chiar ca nu iti mai calca nimeni prin oras.
  • +9 (17 voturi)    
    ohoo, parcă ieri era Eurovisionul (Marţi, 26 aprilie 2016, 14:14)

    FFF T [utilizator]

    Să ne-amintim ce se mai gudura primarul Cherecheș la Eurovisionul de anul ăsta, ce-i mai făcea TVR-ul reclamă pe față, pe banii contribuabililor! A trecut cam o lună jumătate de la mascaradă. Gata, la zdup cu el!
  • +7 (9 voturi)    
    CereCash (Marţi, 26 aprilie 2016, 14:52)

    dennycrane [utilizator]

    ar merita sa se scrie si despre CereCash(porecla primarului) si despre presa aservita lui pe acest site.
    Pana anul trecut functiona emm.ro , apoi a fost inlocuita de actualmm.ro. Toate headline-urile contine "Catalin Chereches", orice eveniment e deschis de el, el drege totul. Pana si audierea e prezentata asa
    http://actualmm.ro/exclusiv-pe-surse-interese-de-ordin-politic-dna-la-primaria-baia-mare-implicat-ar-fi-cristian-span-care-ar-incerca-sa-il-faulteze-pe-primarul-catalin-chereches-in-prag-de-alegeri/
  • +4 (6 voturi)    
    Flagrant? (Marţi, 26 aprilie 2016, 14:53)

    xrogo [utilizator]

    !!!
  • -2 (8 voturi)    
    e flagrant sau un dosar vechi ? (Marţi, 26 aprilie 2016, 15:49)

    vodatepes [utilizator]

    E flagrant sau un dosar mai vechi care a fost scos acum când cetateanul si a depus canditatura la postul de primar?
    • +1 (1 vot)    
      si, si. (Marţi, 26 aprilie 2016, 18:42)

      ddutz [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

      .
      • -1 (3 voturi)    
        MARE PACAT, in saptamana patimilor ! (Marţi, 26 aprilie 2016, 19:19)

        Miky113 [utilizator] i-a raspuns lui ddutz

        Adica pacat ca nu au fost prinsi si atti carnivori de balta, prin aceiasi tehnica: somnui basescu, stiuca elena, mreana olgutza , salaul oprescu...

        Top phishing technics:
        1: fragrand, tras la malai
        2 : 2x denunt, tras la rama
        3: interference, tras la viermisor
        4 metoda ulciorul, tras la plasa
        5 interceptacion, tras la musca
        6 ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by