Laura Codruta Kovesi, atac la SIE: Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Cred ca este de siguranta nationala cind cineva transfera milioane de euro in alta tara sau deschide conturi offshore
Aflata la o conferinta organizata de Freedom House, Expert Forum si CRPE pe baza lansarii unui raport privind indicele sustenabilitatii DNA pe 2015, Kovesi a mai spus ca situatia continua chiar daca cei mai multi dintre inculpatii anchetati de DNA isi deschid conturi in strainatate sau exista firme straine anchetate in tara lor pentru mita data in Romania.
"Nu am primit niciodata informari de la SIE, am aflat din comisii rogatorii sau din investigatii jurnalistice. Mi-e greu sa cred ca ofiterii de informatii nu dau peste aceste elemente si nu inteleg de ce nu sesizeaza DNA. Am vazut ca foarte multi dintre cercetati isi muta averea si bunurile in strainatate. Este de siguranta nationala, ca atunci cand milioane de euro sunt transferate in off-shore, sau cand sume considerabile de bani sunt date ca mita prin off-shoreuri pentru licitatii publice". Kovesi s-a mai intrebat cum se poate ca un suspect sa achizitioneze o casa de sase milioane de euro in Franta si ofiterii de informatii SIE sa nu afle aceasta informatie si sa nu sesizeze DNA.
Fost sef SIE, in 2014: "Lupta anticoruptie nu e apanajul SIE"
In 2014, pe vremea cand era sef la SIE si candidat independent la presedintie, Theodor Melescanu declara ferm ca lupta anticoruptie nu intra in apanajul SIE. "SIE nu a avut niciodata o sarcina speciala pentru afacerile off-shore, sarcinile noastre erau in special pentru informatii de natura politica", declara Teodor Melescanu intr-un interviu pentru HotNews.ro.
Candidatul independent la presedintie a mai spus ca in fiecare an se stabileste programul national de prioritati informative prin care se dau sarcini fiecarui serviciu secret. Citeste aici interviul.

Dezbatere HotNews.ro LIVE: Românii și moldovenii, în plin război informațional. Cum ar trebui să interpretăm avertismentele Occidentului și răspunsurile ironice ale Rusiei: „În literatura de specialitate se cheamă hahaganda”
Economia Ucrainei în cifre. De la litrul de lapte, la îngrijorările Băncii Centrale privind ”fuga capitalurilor”
Supermunții masivi au controlat evoluția vieții pe Pământ / Netflix va face un film „Bioshock” / Gladiatorul 2 are deja un scenariu
Plafonarea prețurilor RCA pentru 6 luni: Ce tarife maxime sunt propuse, cum se vor calcula la persoane fizice și firme și ce amenzi riscă asigurătorii - proiect de Hotărâre de Guvern
O altă perspectivă asupra garsonierei de 11 mp din Cluj: ce înseamnă „locuință socială” în România versus Occident
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 14 ani 3 luni
- 13 ani 11 luni
- 13 ani 7 luni
- 9 ani 10 luni
- 9 ani 8 luni
- 3789 zile
- 3592 zile
- 3258 zile
- 3172 zile
- 3172 zile
- 7106 zile
- 3779 zile
- 5345 zile
- 5920 zile
- 3332 zile
- 3184 zile
- 5771 zile
- 5124 zile
- 5729 zile
- 3226 zile
- 3791 zile
- 5464 zile
- 6298 zile
- 4868 zile
- 4795 zile
- 5850 zile
- 5823 zile
- 2880 zile
- 4031 zile
- 5824 zile
- 3283 zile
- 3099 zile
- 4093 zile
- 4897 zile
- 4911 zile
- 5731 zile
- 4892 zile
- 3176 zile
- 3143 zile
- 4016 zile
- 5534 zile
- 4056 zile
- 5317 zile
- 3609 zile
- 5663 zile
- 4170 zile
- 3106 zile
- 3329 zile
- 4441 zile
- 3119 zile
- 3365 zile
- 6181 zile
- 5089 zile
- 4378 zile
Sesizarea ta aici Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz. | |
![]() |
Incepand cu aurul, argintul si cuprul
Se pare ca tradarea in Romania are acceptul la un nivel foarte inalt.
Frate, ce fumezi?
Suntem de 9 ani in UE si nu ar fi nicio problema sa ne inspiram din structurile si modurile de functionare ale serviciilor nationale din tari cu traditie si performate in domeniul crimei organizate transfrontaliere ca sa operationalizam structuri eficiente. Dar am impresia (sper sa ma insel) ca exista si functioneaza o combinatie toxica de reavointa, indiferenta si complicitate, intr-un ambalaj de incompetenta, care protejeaza pegra locala si internationala.
Pe de alta parte, daca statul si serviciile sale ar deveni mai insistente si mai eficace, adica mai autoritare, s-ar trezi repede o liota de penitenciabili care sa urle in media si-n piete: dictaturaaaa, comunistiiiii, putinistiiii, kgbistiiiiii etc
- spionaj - aka influentarea functionarilor straini in relatia cu Romania
- contra-spionaj - urmarirea/controlarea functionarilor romani ce au legatura cu exteriorul (in special, ambasadele)
- mici afaceri/smecherii
De care parte e interesata doamna Kovesi? Inteleg ca ea e ofticata ca nu s-a stiut de baietii aia ce i-au spart emailul. Ghinion!
Am toata stima pentru ea, dar tare mi ca intra pe contra sens cu vreun neispravit.
Teama mea ii ca excesul de zel poate dauna la un moment dat si sa produca un efect invers, adica clasa politica sa inceapa din toate partile sa abuzeze de putere si sa schimbe legile. Am mai trecut pe aici.
Undeva este un punct critic, care odata ajuns face ma mult rau decat bine.
Mi-am dorit ani de zile o asanare a clasei politice, dar ma tem ca de la atata curatenie nu va mai ramanea nimeni.
Cred ca varianta mai optima este responsabilizarea si constientizarea populatiei si a clasei politice asupra legilor existente. Mai multa campanie de presa asupra legilor.
Sunt foarte multi care nu stiu la ce pericol se expun cand fac asa ceva. As merge mult mai mult pe preventie decat pe tratare. Nu se cunosc legile adoptate de parlament. Societatea civila ii aproape inexistenta in luarea deciziilor.
Dl. presedinte Iohannis ar putea sa gaseasca forma prin care sa devina legala procedura de sesizare si urmarire . Neaparat ar fi necesara verificarea si determinarea celor care au scos bani din tara si au fost dobanditi prin afaceri cu statul , sau din vanzarea/exploatarea resurselor tarii .
Ce credeti ca nu se stia de offsoruri , si cine pompeaza in ele ?!
Doar nu credeati ca SIE isi denunta ofiterii care mulg vacule in Romania si duc cascavalul in Cipru !?!
Chestia fany e ca le-au muls atat de tare, incat cam toate sunt sterpe, si au disparut de la muls.
Oare de ce nu vine careva(sri, 2:15, diicoit, dna) sa le caute si sa se monteze la loc (a-duca la taurul comunal) !
"Groupir ca daca nu... ":
doar daca gugaliti putzin, aflati unde s-au perdut vacile !
Multa dreptate are LCK, in priviinta laptarului mru !
Doamne feredte, nu insinuez nimic, stiu ca acum CIA e cea mai curata si democratica institutie, care mai bine moare decat sa aflam ca incalca vreo lege. Tot asa si SIE.