Primarul municipiului Targu Mures si fiul sau, urmariti penal de DNA pentru luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 20 aprilie 2016, 13:41 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea urmaririi penale fata de primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, fiul primarului, Dan Aurel Florea si omul de afaceri Mircea-Nicolae Musgociu. Primarul Dorin Florea este acuzat de luare de mita, in timp ce fiul sau, Dan Aurel Florea, este acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani. In acelasi dosar, omul de afaceri Mircea-Nicolae Musgociu este acuzat de dare de mita si spalare de bani, anunta DNA, intr-un comunicat.

Ce spun procurorii anticoruptie in ordonanta de extindere a urmaririi penale:


La data de 30 iunie 2011, in baza expunerilor de motive ale primarului municipiului Tirgu-Mures, suspectul Florea Dorin, au fost emise un numar de 9 hotarari ale Consiliului Local, avand ca element comun realizarea proiectului "Prelungirea Caii Sighisoarei in doua directii", proiect in care era direct interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, in contextul efectuarii unor schimburi de terenuri cu Municipiul Tirgu Mures.

Acest lucru a fost urmat, la data de 09 decembrie 2011, de incheierea intre o firma reprezentata de suspectul Musgociu Mircea Nicolae si fiul primarului municipiului Tirgu-Mures a unui contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un apartament (suprafata utila de 159,99 mp) situat in acelasi oras in schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.

La data de 30 martie 2015, suspectul Florea Dan Aurel a vandut locuinta respectiva, achizitionata la un pret subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.

In cursul anului 2013, actionand in aceeasi maniera, suspectul Florea Dorin a continuat sa sprijine afacerile si interesele financiare ale suspectului Musgociu Mircea Nicolae, referitoare la necesitatea achizitionarii din proprietatea omului de afaceri a suprafetei de teren de 1.415,36 mp, situat in Tirgu Mures, zona Caii Sighisoarei (fosta Livada Pomicola Tirgu Mures).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1762 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    of (Miercuri, 20 aprilie 2016, 13:45)

    alx__ [utilizator]

    Doamne, nu se mai termina odata ... :)
    Glumesc. Am zis cu mult timp in urma ca DNA-ul are un front de lucru infinit in Romania.
    • 0 (0 voturi)    
      of,of ... mai,mai .. (Miercuri, 20 aprilie 2016, 15:12)

      grongobar [utilizator] i-a raspuns lui alx__

      Doamne,ca multa dreptate ai ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by