Ludovic Orban ramane sub control judiciar, a decis instanta suprema

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 19 aprilie 2016, 22:29 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, marti, ca nefondata contestatia depusa de fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, la masura controlului judiciar, dispusa de procurorii DNA in dosarul in care este urmarit penal, informeaza Mediafax.

Magistratii instantei supreme au respins, marti, ca nefondata, contestatia formulata de fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, la masura controlului judiciar, dispusa de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorala. Potrivit deciziei de marti a ICCJ, Ludovic Orban va ramane sub control judiciar pentru 60 de zile, asa cum au dispus anchetatorii initial.

Printre dispozitiile controlului judiciar, fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei are obligatia sa nu paraseasca teritoriul Romaniei si sa se prezinte de doua ori pe saptamana la sectia de politie.

Ludovic Orban este acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016. "La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti", au sustinut procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

Banii ar fi fost ceruti pentru a fi remisi catre doua posturi de televiziune, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una - doua saptamani", mai arata DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat sa ii dea suma ceruta lui Ludovic Orban "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

In acelasi dosar au fost audiati, in calitate de martori, Sorin Oancea, actionar al postului de televiziune B1 Tv si Cozmin Gusa, actionar al postului Realitatea Tv.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























193 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by