Conducator de doctorat al Academiei de Politie "Al. I. Cuza", pus sub control judiciar, dupa ce a incasat taxe de la doctoranzi fara a le mai preda la casierie

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 18 aprilie 2016, 14:14 Dosare Anticoruptie


Georgeta Stefania Ungureanu, profesor universitar doctor, conducator de doctorat in cadrul Academiei de Politie "Al. I. Cuza", a fost pusa sub control judiciar de procurorii parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru 21 de infractiuni, anunta Mediafax. Aceasta este acuzata ca a primit bani de la doctoranzi.

Georgeta Stefania Ungureanu, profesor doctor universitar, conducator de doctorat in cadrul Academiei de Politie "Al. I. Cuza", este cercetata pentru noua infratiuni de inselaciune, cinci infractiuni de uz de fals, sase infractiuni de participatie improprie la abuz in serviciu si o infractiune de abuz in serviciu.

"In perioada 2012-2013, Ungureanu Georgeta Stefania, profitand de pozitia sa de conducator de doctorat in cadrul institutiei amintite, a solicitat si primit de la noua persoane, toate inmatriculate la Scoala Doctorala, sume de bani ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale, sume cuprinse intre 1000 si 15000 lei, ce ar fi trebuit achitate la casieria institutiei, inducandu-le in eroare cu privire la faptul ca va achita personal taxele sau prin intermediul unor societati comerciale", arata procurorii intr-un comunicat de presa.

In realitate, femeia nu a achitat taxele ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plata false iar Academia de Politie a prestat serviciile aferente, in conditiile in care plata taxelor nu era efectuata, sustine parchetul.

Procurorii precizeaza ca timp de aproape un an, in perioada 2013-2014, Georgeta Stefania Ungureanu "a refuzat predarea tezei de doctorat a unui persoane vatamate catre Secretariatul Scolii Doctorale, asa incat dosarul acesteia sa fie inaintat catre Ministerul Educatiei in vederea acordarii titlului de doctor, vatamand astfel interesele legitime ale doctorandului de a i se acorda respectivul titlu".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2710 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Doctorat. (Luni, 18 aprilie 2016, 14:21)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    O demna urmasa a izmanarului Oprea!
  • +6 (6 voturi)    
    onoare de borfasi (Luni, 18 aprilie 2016, 14:36)

    iondelaafumati [utilizator]

    Au ajuns sa se fure intre ei!
  • +6 (6 voturi)    
    Ha (Luni, 18 aprilie 2016, 14:38)

    midufi [utilizator]

    Un "dottore" adevarat, la o "academie" adevarata!
  • +4 (4 voturi)    
    Sa prinzi hotii ! intii trebuie sa stii sa furi TU (Luni, 18 aprilie 2016, 15:16)

    andreesanu [utilizator]

    Adevarul este ca nu poti preda sau coordona politisti fara sa fii TU !!! AS in hotii !!!.
    Se pare ca asa zisa ACADEMIE nu-i decat o CACADEMIE or o SCOALA DE HOTI !!!.
    Mai moale cu notiunea de ACADEMIE la politai !!,asta-i o bataie de joc la notiunea de ACADEMIE !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by