Cererea DNA de arestare in lipsa a israelienilor implicati in dosarul lui Remus Truica, respinsa de instanta suprema

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 30 martie 2016, 20:29 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv, miercuri, cererea DNA de arestare preventiva in lipsa a celor patru oameni de afaceri israelieni implicati in dosarul lui Remus Truica privind vanzarea Fermei Baneasa, anunta Agerpres. Initial, pe 15 martie, Curtea de Brasov a dispus arestarea in lipsa a trei dintre cetatenii israelieni implicati in acest caz - Tal Silberstein, Shimon Shevez si Benjamin Steinmertz, si a respins cererea pentru al patrulea - Moshe Agavi.

Instanta suprema a admis, miercuri, contestatiile depuse de avocati si a respins arestarea in lipsa si pentru Tal Silberstein, Shimon Shevez si Benjamin Steinmertz.

Pe 17 decembrie 2015, procurorii DNA Brasov i-au pus sub acuzare pe Tal Silberstein (constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si complicitate la spalarea banilor), Shimon Shevez si Benjamin 'Benny' Steinmetz (constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalarea banilor) si Moshe Agavi (aderare la un grup infractional organizat).

Potrivit anchetatorilor, incepand cu luna noiembrie 2006, Remus Truica, cei patru israelieni si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de printul Paul, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare si prin traficarea influentei reale asupra functionarilor publici.

"Pentru a pune in practica planul infractional, printul Paul i-a promis inculpatului Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor", a aratat DNA, intr-un comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1114 vizualizari

  • +6 (10 voturi)    
    saraca tara... (Miercuri, 30 martie 2016, 20:39)

    Gustav666 [utilizator]

    Deci cam acesta este rezultatul vizitei in Israel a presedintelui ROMAN Iohannis.
    • +4 (6 voturi)    
      clar, doar nu s-a dus sa protesteze la genocid (Miercuri, 30 martie 2016, 22:18)

      king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      care nici nu exista.
  • +4 (8 voturi)    
    credea cineva ca va fi arestat vreun isrealian? (Miercuri, 30 martie 2016, 21:02)

    king david hotel [utilizator]

    si mai ales in lipsa?
    Or fi prin colonii, cu treaba!
  • +5 (9 voturi)    
    Termit (Miercuri, 30 martie 2016, 22:11)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Si dosarul 9/11 a primit NUP de la judecatori bine plasati si clasat pt ani buni desi sunt suspiciuni mari cu privire la actiunile unor cetateni israelieni ce au precedat atacurile
    In zua respectiva cand s-a dispus arestarea infractorilor am vazut o iesire dura a lui Basescu la adresa DNA. Coincidenta?
  • +1 (1 vot)    
    CURAT ...MURDAR...vb.lui nenea IANCU (Joi, 31 martie 2016, 0:26)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    Se pare ca aia cu holololo....kkust...nu servesc coruptie,,,,,..asta-i numai pt. localnici...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by