Lia Olguta Vasilescu ar fi cerut unui om de afaceri care viza contracte cu primaria sa suporte costul unui concert electoral cu Bregovic - surse

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 30 martie 2016, 18:37 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA afirma ca un om de afaceri care avea interesul sa obtina contracte cu primaria Craiova a platit deplasarea si costurile pentru concertul lui Goran Bregovic care a marcat lansarea Liei Olguta Vasilescu in cursa pentru primaria locala, in 2012, la cererea acesteia, potrivit unor surse judiciare.

De asemenea, potrivit procurorilor, campania electorala a candidatei PSD la primaria Craiova a fost sustinuta  cu materiale de publicitate achitate de diverse firme care aveau interese in obtinerea de contracte cu municipalitatea.

Procurorii cred ca acest sprijin financiar a fost oferit de reprezentantii unor firme care "au avut in vedere  calitatea de senator si functia politica de vicepresedinte al organizatiei PSD Dolj si  influenta pe care o putea exercita la nivel central si local, in raport cu diverse contracte cu primaria".

De asemenea, in primavara primavara lui 2014, Lia Olguta Vasilescu, stiind ca o societate comerciala avea in derulare cu primaria doua contracte incepand cu 2013, i-ar fi cerut reprezentantului acestei firme sa sponsorizeze reabilitarea unor fatade de imobile din centrul Craiovei, prin intermediul Asociatiei Pro Craiova, spun sursele citate. Sponsorizarea a fost  efectuata  de firma in primavara lui 2014 in cuantum de aproximativ 54.000lei.

In primavara lui 2014, Lia Olguta Vasilescu ar fi cerut firmei care executa lucrari la Teatrul National sa sponsorizeze reabilitarea unor fatade de imobile din centrul Craiovei, in conditiile in care in luna mai urma sa aiba loc Festivalul Shakespeare. Si acest contract, in valoare de 74.000 lei, de sponsorizare s-ar fi incheiat tot prin intermediul Asociatiei Pro Craiova.

Procurorii considera ca Lia Olguta Vasilescu  a folosit  Asociatia Pro Craiova ca intermediar pentru  sponsorizare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1484 vizualizari

  • -1 (7 voturi)    
    si unde-i infractiunea? (Miercuri, 30 martie 2016, 18:48)

    Gustav666 [utilizator]

    A luat Olguta bani sau si-a tras vreun folos material?
    • +1 (7 voturi)    
      Ori, ori! (Miercuri, 30 martie 2016, 20:08)

      SantaK [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Ori esti prost si sarac cu duhul, ori PSD-ist. Nu si-a tras nimic, decat fotoliul de primar, cu toate privilegiile aferente : bani, relatii, putere, influenta etc. etc. Si-a angajat toate rudele si toti semidoctii peste tot. Controleaza (controla!) tot ce misca ca licitatie in Craiova. Ma lasi mai Gustave? Sigur esti vreun postac provincial care si-a castigat din greu un loc caldutz de munca si acum iti tremura chiloteii roz cu elefantei ca-ti pleaca vipera care te tinea in functie... Lasa ca o sa-i faca Manda vizite cu pachetel la mititica, in camera aia speciala. Cu funtitza rosie!
    • 0 (0 voturi)    
      Infractiunea e dubla (Joi, 31 martie 2016, 14:23)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      A primit direct materiale publicitare/ electorale a realizat lucrari cu caracter vizibil electoral. A utilizat functia pentru a obliga firmele sa ii sustina imaginea si campania electorala.
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 30 martie 2016, 18:55)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by