Referat DNA: Victor Ponta i-a oferit o functie de conducere procurorului Liviu Tudose/ Martor: Ghita - persoana care hotaraste promovarea, numirea definitiva sau temporara a unor persoane agreate

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2016, 17:30 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita si Victor Ponta
Foto: Agerpres
Fostul premier Victor Ponta i-ar oferit o functie de conducere procurorului Liviu Tudose, magistratul fiind in prezent arestat preventiv pentru ca i-ar fi furnizat informatii dintr-un dosar lui Sebastian Ghita, arata procurorii DNA in referatul in care cer incuviintarea cererii de retinere si arestare preventiva a lui Ghita, potrivit Mediafax.

In document este redata o declaratie data la inceputul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, in care acesta sustine ca "in primavara anului 2014, impreuna cu Ghita Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o functie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Lupta Antifrauda sau o functie de executie in cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, in principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializata".

Informatia a fost confirmata si de unul dintre martorii din dosar, sustin procurorii, potrivit caruia "in cursul anilor 2013-2014, in timp ce Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti instrumenta dosarul, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghita Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o intalnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc in Bucuresti, prilej cu care procurorului i s-a oferit functia de sef al Departamentului pentru Lupta Antifrauda" acesta precizand si ca "pentru a justifica desele intalniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghita Sebastian i-a propus acestuia sa devina nasul de cununie al unui apropiat de-al sau, lucru care s-a si materializat in cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent si Victor Ponta care a stat la masa cu procurorul general", se precizeaza in documente.

Potrivit declaratiei date de Tudose, incepand cu toamna anului 2013, parlamentarul Sebastian Ghita a inceput sa il viziteze tot mai des "solicitandu-i, in mod insistent, 'sa-l salvez pe mosu' referindu-se la Mircea Cosma intrucat pe masura ce avansau cercetarile in respectiva cauza, era previzibil ca se va ajunge la Mircea Cosma, la acel moment fiind de notorietate faptul ca societatile agreate plateau sefului Consiliului Judetean Prahova comisioane pentru acordarea lucrarilor", arata procurorii.

Un alt martor il descrie pe Sebastian Ghita ca fiind "persoana care hotaraste promovarea, numirea definitiva sau temporara a unor persoane agreate de acesta in functii de conducere din cadrul unor institutii descentralizate", se mai arata in referatul citat de Mediafax.

Procurorii isi motiveaza cererea afirmand ca Ghita s-a folosit de "increderea acordata prezumat de statul roman in exercitarea cu onestitate si cinste a unei inalte demnitati publice cum este cea de parlamentar - ales al cetatenilor romani" si "a savarsit mai multe infractiuni, dovedindu-si astfel dispretul fatis fata de legi, fata de colectivitatea reprezentata in Parlament si cetatenii care l-au ales, fata de institutiile statului" arata DNA.

Procurorul sef adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, a fost arestat, vineri, pentru o perioada 30 de zile, alaturi de Constantin Ispas, fostul sef al DGA Prahova, Viorel Dosaru, fostul sef al Politiei Prahova, si de procurorul Aurelian Mihaila.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5244 vizualizari

  • +23 (27 voturi)    
    Viorel putea sa le dea si " doctorate " ?! (Vineri, 25 martie 2016, 18:08)

    Plagarus [utilizator]

    Penalul Ponta putea sa-i si hirotoniseasca " doctori ", pe toti interlopii din politica de famiglie.PSDista
  • +23 (27 voturi)    
    Romania, mosia personala.. (Vineri, 25 martie 2016, 18:13)

    cartofil [utilizator]

    a unui grup de derbedei. Ei sunt stapanii, ei impart prada - statul roman.
  • +16 (18 voturi)    
    Bau ! (Vineri, 25 martie 2016, 18:42)

    KabaL [utilizator]

    Astia+o parte din judecatori, aia grasii, merita dublu pedepsei primite de Ceausescu.
  • +16 (18 voturi)    
    Vai, ce noutate... (Vineri, 25 martie 2016, 19:20)

    tiana [utilizator]

    Ca Victoras oferea funcții pentru liniștea pesedismului...
  • -2 (2 voturi)    
    Deci Ponta i-ar fi oferit oarece functie, (Sâmbătă, 26 martie 2016, 7:42)

    xrogo [utilizator]

    dar pana la urma nu a fost numit in acea functie,unde este infractiunea,a ca l-a dus cu zaharelu'!!!
  • +2 (2 voturi)    
    PH (Sâmbătă, 26 martie 2016, 8:18)

    DomnuTrandafir [utilizator]

    =Patria hotilor.
    Ciudata asemanare dar in Prahova cam toti cei ce sunt la butoane sunt in cercetari, sub control judiciar , arestati etc.
    Mai sunt multi de arestat in: Primarie, Consiliu Local/Judetean, structuri locale.
    Numai daca se inventariaza si se cerceteaza 25% din contractele de achizitii publice din ultimii 5 ani atribuite de Primaria Ploiesti sau Consiliul Judetean Prahova se vor mai face vreo suta , doua de arestari.
    Fiecare contract de achizitie publica are in spate un consilier sau doi cu becuvantare directorului de investitii din primarie sau CJ.
    Banii s-au risipit, realizari, poate asa, un asfalt pana acasa la Doamna Director de la Investitii restul la pusculita.
  • +2 (2 voturi)    
    Sper ca si "doctorasului"..... (Sâmbătă, 26 martie 2016, 11:44)

    gigiN [utilizator]

    ...sa i se ofere cativa anisori si o functie de conducere la Rahova,hai chiar si la Jilava,sa aiba cumul de functii !!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by