Laura Codruta Kovesi: DNA a facut apel in dosarul Microsoft

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 25 martie 2016, 13:10 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au facut vineri apel la sentintele din dosarul Microsoft pronuntate joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie, a anuntat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Instanta suprema i-a condamnat, joi, pe Gheorghe Stefan "Pinalti" la 3 ani de inchisoare cu executare, iar pe Dorin Cocos si Gabriel Sandu la cate 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul Microsoft, sentintele nefiind insa definitive.

Laura Codruta Kovesi a adaugat ca nu poate comenta solutia instantei si "vom comenta in scris, atunci cand vom depune motivarea pentru cererea de apel".

Gheorghe Stefan "Pinalti", fost primar al orasului Piatra Neamt, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in acest dosar, iar magistratii ICCJ au decis confiscarea a peste 3 milioane de euro din averea sa. 

Omul de afaceri Dorin Cocos a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalare de bani, instanta dispunand confiscarea a peste 3 milioane de euro.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si spalare de bani, instanta dispunand in cazul sau confiscarea a peste 2 milioane de euro.

Omul de afaceri Dumitru Nicolae "Niro" a fost condamnat  la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta, fiindu-i confiscat un milion de euro si fiind obligat de instanta sa presteze munca in folosul comunitatii la Admnistratia Domeniului Public Sector 2.

Potrivit procurorilor DNA, Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, pentru a asigura firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit procurorilor DNA, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6713 vizualizari

  • +22 (24 voturi)    
    Justitia in Romania... (Vineri, 25 martie 2016, 14:00)

    Adri70 [utilizator]

    Si o gaina daca ar fi furat si tot ar fi trebuit sa primeasca cel putin dublu... Se pare ca "justitia din Romania" inca plateste tribut CORUPTIEI!...
    • -8 (16 voturi)    
      ... vorba lui baselu (Vineri, 25 martie 2016, 14:15)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Adri70

      Tandemul Mafie-DNA!
      • +9 (13 voturi)    
        idolul tau , nu? (Vineri, 25 martie 2016, 14:40)

        Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        Ai si tu acum doi mari politicieni pe care ii admiri: Iliescu si Basescu. Ca Putin e mai presus de lumea asta.
      • -3 (9 voturi)    
        Coco_s, Pinalti and co. (Vineri, 25 martie 2016, 15:04)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        sunt oamenii lui baselu'
        • +5 (7 voturi)    
          Hai Codruța! (Vineri, 25 martie 2016, 15:44)

          andreitr [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          Să curățăm țara de mafia penală care a jefuit România 25 de ani. Bravo DNA!
  • +7 (9 voturi)    
    Pedepse echivalente cu inaltimea curtii !!! (Vineri, 25 martie 2016, 14:11)

    andreesanu [utilizator]

    La nivelul la care este curtea sunt si hotaririle ei !!!.
    Asa curte asa judecata !!!.
    De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere !!!.
    Mai o acadea ,mai o excursie ,mai o haina de blana,mai un teren ,mai o noapte cu taurul comunal Borcea ,mai un cont ,daca nu curge pica si tot nu pleaca cu buzele umflate si cu bataturi in palma ,ca doar si ei sunt oameni !!!.
  • +17 (17 voturi)    
    DNA ar trebui sa se concentreze pe justitie (Vineri, 25 martie 2016, 14:13)

    Roman_Cetatean [utilizator]

    intai ar trebui curatata justitia de corupti si coruptibili- vb de procurori, de judecatori, de servicii (da, ce, ele de ce sa nu?), apoi de penitenciare, de ANAF. De peste tot ne vin semnale f proaste legate de anchete fie taraganate, fie cu NUP, fie condamnari ridicole si sentinte absurde, fie de regim special in inchisori, neexecutarea macar a recuperarilor de daune, etc...

    Ieri CSM a executat-o pe judecatoarea lui Voiculescu si Vantu- Camelia Bogdan, punand-o la zidul "infamiei" pt ca 'si-a permis" sa conteste omerta din sistem.

    Cam putred e sistemul de justitie. De politicieni nu mai zic, Parlamentul aproba legi trimise pe mail/fax de companii (de tutun, pharma, etc), adica nici macar nu se mai obosesc sa se deghizeze sau fereasca.

    Deci, dle Ciolos, rog sa o lasat balta cu ridicarea MCV. Avem nevoie de el ca de aer!
  • -4 (16 voturi)    
    Interesant... (Vineri, 25 martie 2016, 14:20)

    Gigi Kent [utilizator]

    Interesant e ca dl Tapalaga scrie editoriale doar despre subiecte cum ar fi onoarea "nereperata" a bretonatei doamne judecator Camelia Bogdan. Pentru dosare de miliarde cu pedepse penibile nu se mai indigneaza / isterizeaza atat.

    PS Imi pare bine ca din cauza au fost exclusi cei nevinovati cum este Ecaterina Andronescu sau Alexandru Athanasiu. Adica a fost admirabila incercarea DNA-ului de a lovi si in PSD (ca de obicei de altfel) dar oamenii nevinovati nu ar trebui sa cada prada unor rafuieli (cum a cazut, spre exemplifcare, profesorul Menchinicopschi).
  • +10 (10 voturi)    
    inca o dovada (Vineri, 25 martie 2016, 14:24)

    mavis [utilizator]

    ca Romania nu e stat ci teren, regiune. 2 si 3 ani pentru furt de sute de miliarde de lei? Spaga si furt peste tot. Astia sunt adevarati teroristi.
  • +17 (17 voturi)    
    comparatie (Vineri, 25 martie 2016, 14:28)

    Martinezu [utilizator]

    Închisoare de la unu la 5 ani, pentru furtul săvârşit:
    într-un mijloc de transport în comun;
    în timpul nopţii;
    de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
    prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;
    prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere.

    Deci astia care fura zeci de milioane de euro din banul public se incadreaza aici, si beneficiaza de pedepse minime.
    Si au si de ce: nu au decuplat nici o alarma ( era deja decuplata, ) nu era noapte cand au furat; nu au folosit chei false. Nu au sarit nici un gard.....
    deci da, pot sa ia cu suspendare la apel.
  • -2 (16 voturi)    
    basistii iau pedepse de forma (Vineri, 25 martie 2016, 15:03)

    jackalphonse [utilizator]

    ceilalti iau pedepse.
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 martie 2016, 15:13)

    [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    Putem observa ca ....... (Vineri, 25 martie 2016, 15:19)

    8736 [utilizator]

    .......daca nu mai merge reducerea pedepsei dupa scrierea umui metru cub de maculatura, s-a trecut direct la sentinte scandalos de mici pronuntate de ICCJ. Ceea ce pe mine ma face sa cred ca si pana acum ICCJ a fost corupta. Iar acum in disperare de cauza ca nu mai are mijloacele care sa creeze aparenta unor sentinte drepte pe de o parte si executarea in realitate de catre condamnati a unor pedepse foarte mici, recurge direct la pedepse f. mici. ICCJ - RUSINE!
  • +5 (5 voturi)    
    intr-adevar micro-soft (Vineri, 25 martie 2016, 15:52)

    cris64 [utilizator]

    Problema se pune si altfel. E interesant de stiut cat au cerut procurorii si mai ales daca la doar atatia infractori se reduce dosarul Microsoft. Adica aceia care au pus la cale afacerea, sunt spalati si bine mersi cu bani cu tot. Cand a inceput afacerea, cand a aflat SRI de ea, cand DNA si, daca e mai de demult, ce au facut pana acum. Daca tot se scrie in Constitutie ( din cate se pare doar se scrie ) ca toti suntem egali in fata legii, atunci asa sa fie. Ori asta inseamna ca TOTI, ABSOLUT TOTI cei care au fost implicati in actiunea Microsoft sa plateasca. Altfel...
    • 0 (0 voturi)    
      Pai asta-i problema,ca a iesit Kovesi (Sâmbătă, 26 martie 2016, 7:51)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui cris64

      si a spus vorbe,ne interesa cat au cerut procurorii,ca sa comparam cu cat au dat judecatorii,cat despre cei scapati,dupa cate am inteles,ca desi se incepuse actiunea penala,ei totusi beneficiaza de imunitate,atat penala cat si financiara,de ci raman si cu banii luati ca spaga,din banii poporului !!!
  • +9 (9 voturi)    
    2 ani pentru 11 milioane € furate ? DNA nu lasa ! (Vineri, 25 martie 2016, 16:04)

    DreptateOnu [utilizator]

    Judecatorii au inceput sa sape JUSTITIA .

    In ultimul timp Judecatorii Instantelor au inceput sa reduca PEDEPSELE in Dosare de CORUPTIE la comanda CSM -PSD-ALDE !

    Asa NU !

    Unde santem cand Hotia fura 11 milioane de Euro si scapa cu 2 ani din care sa trage si vacanta(arestul) la domiciliu apoi sa mai da si posibilitatea de a scrie carti stintifice despre PREJUDICIU nerecuperat de Stat .
  • +6 (8 voturi)    
    Eh (Vineri, 25 martie 2016, 16:04)

    Adrian_1978 [utilizator]

    N-am nicio problema cu pedepsele in cazul in care:
    - banii sunt confiscati si averea pieptanata
    - pedepse aspre pentru decidentii (oameni politici) care au fost implicati in acest dosar, plus confiscarea banilor.
    Sa nu uitam ca acest prim lot de borfasi a colaborat cu DNAul. Lotul doi e nivelul superior-oameni politici, decidenti.
    • +1 (1 vot)    
      Cum sunt confiscati banii, (Sâmbătă, 26 martie 2016, 7:52)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_1978

      daca li s-a cerut mai putin decat au declarat ei ca au furat?
  • +4 (4 voturi)    
    Vreau sa fac puscarie pentru 1 milion de euro ! (Vineri, 25 martie 2016, 21:24)

    mihaio [utilizator]

    Doresc a ma angaja pe functia detinut in penitenciar, program de lucru 24 ore pe zi, pe durata de 1 an, cu posibilitate de extindere.
    Remuneratia 1 milion de euro.

    Pentru oferte lasati un comment.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by