Sebastian Ghita, audiat la DNA Ploiesti: Am calitatea de suspect in dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 23 martie 2016, 8:40 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Agerpres
Deputatul independent Sebastian Ghita a fost audiat miercuri dimineata, la sediul DNA Ploiesti, el confirmand, la iesire, ca are calitatea de suspect intr-un nou dosar. "Nu sunt multe elemente pe care sa le declar. Exista o investigatie, am inteles acum despre ce este vorba, nu am elemente pe care sa le declar. Am doar calitatea de suspect. Deocamdata, procurorii nu au avansat in aceasta investigatie. Daca au ceva de comunicat procurorii, vor comunica dansii " a declarat Ghita, citat de Mediafax.

Agerpres scrie, citand surse judiciare, ca Sebastian Ghita a fost citat in calitate de suspect in dosarul clasat anterior de procurorul Lucian Papici, pentru care Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat, la sfarsitul lunii februarie, redeschiderea urmaririi penale. 

Tot in calitate de suspect in acest dosar s-a prezentat cu putin timp inainte procurorul Aurelian Mihaila, fost adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Intrebat daca il cunoaste pe procurorul Aurelian Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Sebastian Ghita a raspuns ca "Si eu locuiesc in Prahova".

Pe 3 martie, seful Biroului de Investigare a Criminalitatii la Regimul Fondurilor Publice si a Coruptiei din cadrul IPJ Prahova, Stefan Dobre, si seful Politiei Ploiesti, Cristian Manea, au fost audiati, de asemenea, la DNA Prahova, in dosarul "Lucian Papici".

In acest caz au mai fost audiati seful Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Prahova, Nicolae Zecheru, agentul Ionut Ciorobea de la Politia Economica, directorul adjunct al Directiei de Ordine Publica din cadrul IGPR, Gheorghe Parepa, si procurorul sef adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Liviu Tudose.

Audierile au avut loc in contextul in care ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar care vizeaza 13 persoane cu functii importante din judetul Prahova, iar dosarul ar fi fost clasat, in 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

In 2013, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a inceput cercetarile intr-un dosar evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane de euro, in care erau vizate persoane cu functii importante din Prahova. Surse judicare declarau ca, in urma cercetarilor efectuate in cauza, ar fi reiesit faptul ca persoane cu functii importante din Politia Prahova si structurile Parchetului ar fi dat informatii din dosarele celor anchetati cu scopul de a tergiversa sau impiedica ancheta.

Lucian Papici, la acea vreme procuror DNA, care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv ca acestea nu se confirma.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2908 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Așa și? (Miercuri, 23 martie 2016, 8:49)

    Captain Obvious [utilizator]

    Îl doare la patină. Nu o să se întâmple nimic. Amânări și atât.
  • +1 (1 vot)    
    Nice (Miercuri, 23 martie 2016, 9:15)

    The_Dude [utilizator]

    "procurorii anticorupti" - cum se scrie corect, anticorupti sau antecorupti?!
    • 0 (0 voturi)    
      Puțină gramatică (Miercuri, 23 martie 2016, 14:01)

      stos [utilizator] i-a raspuns lui The_Dude

      Prefixul anti, înseamnă a fi contra, împotrivă(antiglonț,
      antitanc). Prefixul ante, reprezintă trimiterea la un timp trecut, la un moment petrecut înainte de nașterea unui eveniment( anterior ). Astfel că, procurori antecorupți poate semnifica, în mod forțat, că au fost corupți în trecut, ceea ce este o speculație.
      Corect este, anticorupți.
  • +2 (2 voturi)    
    Doar unul nou ? (Miercuri, 23 martie 2016, 9:25)

    Plagarus [utilizator]

    Sa-l " angajeze " pe penalistul Ponta Viorel si asta repede, cat mai umbla liber ''doctorul " cel MsTO !
  • +1 (1 vot)    
    mai repede va rog (Miercuri, 23 martie 2016, 9:42)

    goguleana lugojana [utilizator]

    hai odata cu condamnarea aia ca m-am saturat de atata asteptare. Tipu' si-o merita din plin.
  • 0 (0 voturi)    
    Ghita e doar suspect !,voi ii faceti reclama !!! (Miercuri, 23 martie 2016, 10:24)

    andreesanu [utilizator]

    Cu justitia romaneasca corupta si santajabila nu-i o problema pentru Ghita sa iasa basma curata !!!.
    Au fost ,vor mai fi procese , cat nu se schimba nimic in sistemum juridic ,pe derbedei,hoti si mafiotii ii doare exact in pix !!!
  • 0 (0 voturi)    
    Calitate de hot poate! (Miercuri, 23 martie 2016, 13:18)

    miohaiham [utilizator]

    Pana cand toate astea!hoti nenorociti !
  • 0 (0 voturi)    
    Hot,poate. (Miercuri, 23 martie 2016, 13:19)

    miohaiham [utilizator]

    Vrajeala lunga!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by