Judecatoarea acuzata ca a luat mita o haina de blana, pusa sub control judiciar

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 22 martie 2016, 19:49 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia a fost plasata, marti, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu in legatura cu pronuntarea unei hotarari in detrimentul Primariei Sinaia, scrie Agerpres.

Magistratul a fost adus, marti dimineata, cu mandat la sediul DNA Ploiesti pentru audieri, iar ulterior Consiliul Suprem al Magistraturii a incuviintat arestarea preventiva a acesteia, astfel ca dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Ploiesti.

Instanta a respins insa propunerea procurorilor privind arestarea preventiva si a dispus plasarea inculpatei sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Ruxandra Popescu este acuzata ca, in vara anului 2010, in calitate de magistrat judecator, a acceptat promisiunea facuta de o persoana care, la acea data ocupa o functie de conducere in Politia Sinaia, de a i se plati un folos necuvenit in schimbul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile intereselor sale si intr-un termen scurt.

Astfel, judecatoarea a primit, prin intermediar, un folos necuvenit in valoare de aproximativ 500 euro, se arata in comunicat.

Potrivit unor surse, aceasta ar fi primit o haina de blana de la Marin Tudorica, fost sef al Politiei Sinaia, arestat in ianuarie pentru fapte de coruptie.

'Ca urmare a faptului ca acceptase promisiunea de a primi un folos necuvenit, in calitate de judecator la Judecatoria Sinaia, investita fiind cu solutionarea unui dosar civil, suspecta Popescu Ruxandra si-a incalcat atributiile de serviciu si, la data de 11 noiembrie 2010, a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul Primariei Sinaia', precizeaza comunicatul citat.

Concret, prin respectiva hotarare judecatoreasca, orasul Sinaia si Consiliul Local Sinaia au fost obligate sa incheie contracte de vanzare-cumparare pentru trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati, care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de aproximativ 220.000 euro si un folos necuvenit pentru cei trei concesionari, spun procurorii.

Surse din cadrul administratiei locale a statiunii Sinaia au declarat ca primarul Vlad Oprea a fost audiat ca martor in acest dosar in urma cu o saptamana.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























884 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Ce are de spus CSM de infractorii in roba ?? (Marţi, 22 martie 2016, 20:44)

    andreesanu [utilizator]

    Din datele publicate de presa reese ca judecatorii si procurorii condamnati sau in proces pentru spaga,foloase necuvenite trafic de influienta, fals in documente spalare de bani ,evaziune fiscala au reusit sa egaleze numarul politicienilor certati cu legea aflati in situatie similara cu magistratii adica in proces sau condamnati deja. Si astia vor avea pensii speciale !!!
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 22 martie 2016, 21:12)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by