UPDATE Judecatoare din Sinaia, adusa cu mandat la DNA Ploiesti. Aceasta ar fi primit o haina de blana pentru o hotarare prin care Consiliul Local ar fi fost prejudiciat cu 240.000 de euro

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 22 martie 2016, 8:04 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Ruxandra Popescu, magistrat in cadrul Judecatoriei Sinaia, a fost adusa, marti dimineata, cu mandat la sediul DNA Ploiesti, aceasta urmand a fi audiata de procurorii anticoruptie, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, Ruxandra Popescu este acuzata ca ar fi dat o hotarare nelegala de care a beneficiat fostul sef al Politiei Sinaia, Marin Tudorica. 

Acesta din urma a fost arestat preventiv in luna ianuarie, fiind acuzat de trafic de influenta si efectuarea de activitati comerciale incompatibile cu functia. 

Judecatoarea in cauza ar fi primit o haina de blana de la Marin Tudorica, iar in schimbul acestui bun aceasta a dat o hotarare prin care Consiliul Local Sinaia a fost prejudiciat cu peste 240.000 de euro. 

Surse judiciare au precizat ca prin hotararea respectiva a fost redus in mod nelegal pentru trei terenuri din statiune pretul stabilit de Consiliul Local in privinta terenurilor din zona. 

Seful Politiei Sinaia, Marin Tudorica, si omul de afaceri pe care acesta il proteja, Cristian Simion, au fost arestati preventiv pe 14 ianuarie in dosarul de coruptie instrumentat de DNA Ploiesti.  In acelasi dosar este urmarit penal, sub control judiciar, adjunctul sefului Politiei Sinaia, Ionut Rosca, acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Procurorii spun ca, incepand cu data de 18 iulie 2013, Marin Tudorica, a pretins si primit de la Cristian Simion un folos material constand in folosinta unui autoturism marca Mercedes, in baza unui contract de comodat avand ca obiect folosinta cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv. Folosinta autoturismului a fost evaluata provizoriu la suma de 49.000 euro.

"In schimbul acestui folos, inculpatul Tudorica Marin a lasat sa se creada fata de omul de afaceri ca are influenta asupra unor functionari publici si i-a promis acestuia ca, in eventualitatea unor controale privind activitatea economica a firmei sale, la nevoie, ii va determina pe functionari sa indeplineasca, sa nu indeplineasca, sa urgenteze ori sa intarzie indeplinirea unui act ce intra in indatoririle lor de serviciu sau sa indeplineasca un act contrar acestor indatoriri", se arata in comunicatul DNA din ianuarie.

Astfel, la data de 12 decembrie 2015, Tudorica, prin intermediul inculpatului Ionut Rosca, a intervenit la inspectorii antifrauda care efectuau un control la firma omului de afaceri, in scopul influentarii activitatii functionarilor respectivi.

Totodata, in cursul anului 2010, Marin Tudorica Marin, prin intermediul lui Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar in statiunea Sinaia si s-a implicat in mod direct in activitatea de vanzare a apartamentelor respective.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2518 vizualizari

  • -2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 22 martie 2016, 8:38)

    [anonim]

    • +3 (5 voturi)    
      Gluma proasta (Marţi, 22 martie 2016, 9:54)

      jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui

      Prejudiciul este o chestiune care se calculeaza de multe ori aleator, fiind extrem de greu de estimat cu precizie. Nici faptasul n-ar putea spune cat a furat. Faptasii sunt prinsi si ei tot aleator, deci din 10 furturi, poti sa nu fii prins pentru nici unul. Daca pui doar prejudiciul la inaintare, ti-ai furat singura caciula ca societate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by