Horodniceanu: Dosarul Rompetrol are 3.100 de volume; cred ca luna urmatoare vom vedea progrese

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 17 martie 2016, 22:40 Dosare Anticoruptie


Seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi seara, ca dosarul Rompetrol disjuns din cel in care a fost judecat Dinu Patriciu are 3.100 de volume, el estimand ca luna viitoare se vor vedea "progrese" cu privire la aceasta speta, potrivit Agerpres.

"Rompetrol este un dosar de 3.100 de volume, ne ocupa tot subsolul institutiei. (...) Se lucreaza destul de intens in acest dosar, a facut si obiectul Inspectiei Judiciare, este in atentia conducerii DIICOT odata cu alte cateva zeci de dosare in acest moment. (...) Dosarul e o disjungere (...). E un dosar care implica foarte multa pricepere. E un procuror desemnat care se ocupa indeaproape zilnic de acest dosar si cred ca in perioada urmatoare vom vedea progrese. Cred ca discutam de nivelul lunii urmatoare. Asteptam din acel dosar sa avem o schimbare de incadrare juridica si o extindere, dar nu as vrea sa antamez", a spus Horodniceanu la Digi 24.

El a opinat ca prejudiciul din dosar este unul "impresionant", insa a evitat sa dea o suma exacta. "E intr-adevar impresionant prin prejudiciul care probabil ca pana la urma va fi cuantificat intr-o suma exacta. La acest moment, vorbim de zeci de milioane de dolari la acel moment. Zeci de milioane la momentul initial cred ca s-ar putea transforma undeva spre sute de milioane. Nu as putea da o cifra exacta acum pentru ca nu as vrea sa gresesc", a mai spus Daniel Horodniceanu.

In ceea ce priveste dosarul fraudei de la Federatia Romana de Fotbal (FRF), seful DIICOT a precizat ca ar urma sa fie dispusa o expertiza pentru a se stabili cursul sumelor de bani care fac obiectul cauzei.

"Din ce stiu (...), in dosarul cu FRF pana la acest moment s-au ascultat mai multi martori, urmeaza sa fie administrate si alte probatorii, cred ca o constatare sau o expertiza financiar-contabila pentru a urmari cursul sumelor de bani care fac obiectivul cauzei respective", a adaugat Horodniceanu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























578 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by