Florian Walter le-a spus judecatorilor ca a platit cazarea in Antalya pentru fostul primar din Ploiesti

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 16 martie 2016, 15:39 Dosare Anticoruptie


Florian Walter
Foto: Agerpres
Omul de afaceri Florian Walter a recunoscut miercuri ca i-a platit fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu cazarea la un hotel in Antalya, in timpul unui cantonament al echipei Petrolul Ploiesti in Turcia, informeaza Agerpres.

Florian Walter, fost finantator al clubului Petrolul Ploiesti, a fost audiat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul in care Iulian Badescu este judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu finantarea ilegala din bugetul local a echipei de fotbal. 

In cadrul audierii, Florian Walter a spus ca Iulian Badescu, consilieri locali si cativa ziaristi au insotit, in anul 2013, echipa Petrolul Ploiesti intr-un cantonament in Antalya, iar fostul primar s-a folosit de aceasta deplasare pentru a-si face campanie, prin transmiterea de imagini si fotografii in presa. 

El a mai relatat ca, la un moment dat, in hotel a avut loc o sedinta la care au luat parte sportivii si staff-ul echipei, in cadrul careia Iulian Badescu a promis ca se va tine de cuvant in legatura cu premierea clubului, daca Petrolul Ploiesti va castiga Cupa Romaniei. 

Walter a spus ca el i-a platit lui Iulian Badescu cazarea la hotel, insa nu si pentru consilieri sau ziaristi. 

In acest dosar, Iulian Badescu a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. 

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, in calitate de primar al Ploiestiului, Badescu a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara 'Lupii Galbeni 2012' Ploiesti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare, si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala. 

Totodata, Badescu este acuzat ca i-a pretins unui reprezentant al acelei asociatii, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor, 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Badescu a insotit echipa in cantonament.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1548 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by