Interceptarile din dosarul judecatoarelor Dinu si Costache, atacate de avocati, dupa decizia Curtii Constitutionale

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 14 martie 2016, 13:19 Dosare Anticoruptie


Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu
Avocatii judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, cercetate pentru luare de mita si trafic de influenta, au cerut, luni, anularea interceptarilor din dosar, facute in incinta Tribunalului Bucuresti inainte de 2013 si care le incriminau pe cele doua, potrivit Mediafax.

Avocatii judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache au cerut, luni, anularea interceptarilor din dosar, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional articolul de lege privind realizarea interceptarilor. Aparatorii au facut solicitarea la Curtea de Apel Bucuresti, insa completul de judecata a decis sa ia in discutie cererea la un alt termen, avand in vedere ca decizia nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.

Noul termen in dosarul celor doua judecatoare a fost stabilit pentru data de 14 aprilie.

Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache au fost interceptate in incinta Tribunalului Bucuresti inainte de 2013, iar in urma probelor administrate de procurori, au fost trimise in judecata pentru trafic de influenta, luare de mita si organizare de grup infractional. Procurorii au aratat, in actul de sesizarea a instantei, ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti "dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta", in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.

Marian Staicu este acuzat ca, in perioada august 2012 - februarie 2013, prin incercari repetate de corupere a magistratilor, a urmarit sa obtina la Tribunalul Bucuresti o solutie definitiva de punere in libertate a fratelui sau, Dinel Staicu, judecat in stare de arest preventiv pentru infractiuni asimilate coruptiei.

La 14 ianuarie 2013, dosarul a fost repartizat la Sectia II-a penala a Tribunalului Bucuresti, la completul din care faceau parte judecatoarele Dinu si Costache. Procurorii sutin ca repartizarea a fost efectuata fraudulos de magistratul Antonela Costache, pe atunci presedinte al Sectiei Sectiei a II-a penale, care a introdus si a modificat in sistemul ECRIS date informatice (complexitate si parametri de timp), "fara drept (cu depasirea limitelor autorizarii), astfel incat caracterul aleatoriu al distribuirii a fost eludat, iar dosarul a fost repartizat la singurul complet care devenea in acest fel eligibil".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1737 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Incredibil! (Luni, 14 martie 2016, 14:35)

    JestersTear [utilizator]

    As incadra urgent orice fapta penala legata de exercitiul functiunii unui judecator la siguranta nationala.
    Nu te poti juca de-a justitia asa dupa cum sufla vantul... pardon, spaga.
  • +3 (3 voturi)    
    pedeapsa pentru un judecator corupt sa fie DUBLA (Luni, 14 martie 2016, 15:08)

    andreesanu [utilizator]

    Dinu si Costache se vor fete mari !!!,ce-i resaparea la un judecator fara demnitate condamnat pentru spaga,trafic de influienta ???, un dus cu apa rece !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by