Doi judecatori nu au cazut de acord asupra sentintei in dosarul lui Rudel Obreja, condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 8 martie 2016, 11:07 Dosare Anticoruptie


Rudel Obreja
Foto: HotNews / DP
Doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti nu au cazut de acord asupra deciziei pe care trebuie sa o dea in dosarul in care Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, transmite Agerpres.

Judecatorii Elena Raluca Costache si Adrian Viorel Podar de la Curtea de Apel Bucuresti ar fi trebuit sa pronunte marti sentinta definitiva in acest dosar, insa ei nu au cazut de acord asupra solutiei. 

Unul dintre judecatori a opinat ca dosarul ar trebui trimis la Tribunalul Bucuresti pentru rejudecare, deoarece magistratul de la instanta de fond care l-a condamnat pe Rudel Obreja nu a analizat situatia de fapt si probele in favoarea fostului presedinte al Federatiei Romane de Box. 

In consecinta, se va forma un complet de divergenta prin introducerea unui al treilea judecator, care va relua dezbaterile in proces, urmatorul termen fiind stabilit pentru 22 martie. 

Pe 17 iunie 2015, Rudel Obreja a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 3 ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, dupa ce i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro pentru a interveni la judecatori de la Instanta Suprema. 

Decizia a fost atacata de Rudel Obreja la Curtea de Apel Bucuresti. 

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins in mod direct de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu (denuntator in cauza) suma de 1.000.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor investiti cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Hotararea respectiva avea in vedere judecarea recursului declarat de Vintu, in calitate de inculpat, impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii pentru favorizarea infractorului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1367 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    DECI, E POSIBIL CA GEANINA SA FIE SI (Marţi, 8 martie 2016, 11:36)

    Susufler0 [utilizator]

    INCOMPETENTA !
    Pt ca e putin probabil (si demonstrabil) ca donsoara Terceanu sa fi primit bani ca sa-l infunde pe Obreja si aproape imposibil ca sa-i fi primit ca sa il scape, ramane o singura ipoteza : este incompetenta.
    PS. Unii ar putea fi tentati sa spuna ca a fost superficiala, delasatoare, etc tocmai pt ca a fost "dezinteresata" ! Carcotasi, de !
  • 0 (2 voturi)    
    Concluzii: (Marţi, 8 martie 2016, 12:16)

    eek [utilizator]

    50% din judecatori sunt si afaceristi, iar Obreja este atent la propria lui investitie in domeniu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by