Un nou dosar pentru Remus Truica si Paul Al Romaniei: DNA vizeaza retrocedarea a 47 de hectare de padure din Snagov

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 3 martie 2016, 12:20 Dosare Anticoruptie


Paul al României si sotia sa, Lia (foto arhiva)
Foto: HotNews / DP
Procurorii DNA au dispus extinderea anchetei in dosarul Remus Truica - Paul al Romaniei pentru retrocedarea nelegala a unei suprafete de 47 hectare de padure situata in localitatea Snagov. Potrivit procurorilor, Paul Al Romaniei a fost impropietarit cu cele 47 de hectare de padure desi nu a depus niciun inscris la dosar care sa ateste faptul ca este indreptatit sa primeasca acest teren. Prejudiciul in acest dosar este estimat la peste 9,5 milioane de euro.

Cine sunt persoanele vizate de DNA:
  • Remus Truica, acuzat de complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor
  • Paul Philippe Al Romaniei, acuzat de complicitate la abuz in serviciu
In acelasi dosar, au fost retinuti pentru 24 de ore:
  • Theodor Chiriac, la data faptelor director tehnic in cadrul Directiei Silvice Ilfov, delegat in functia sef al Directie mentionate, acuzat de abuz in serviciu si participatie improprie la spalare a banilor
DNA a impus control judiciar pentru 60 de zile, incepand cu data de 2 martie, pentru inculpatii:
  • Apostol Musat, la data faptelor primar al comunei Snagov, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu
  • Nicolae Jecu, la data faptelor prefect al judetului Ilfov, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu
  • Niculae Dima, la data faptelor secretar al Localitatii Snagov si membru in comisia locala de fond funciar, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu
Care sunt acuzatiile procurorilor:

Incepand din anul 2006, in contextul in care formulase cereri sau intentiona sa ceara restituirea unor terenuri situate in apropierea Capitalei, Pau Al Romaniei i-a promis lui Remus Truica si asociatilor lui o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecatorilor.

In perioada septembrie noiembrie 2005, la Primaria Snagov s-a inregistrat o cerere si o revenire prin care Paul Al Romaniei solicita restituirea a 47 ha padure, teren situat in localitatea Snagov.

La data de 9 martie 2006, s-a intocmit procesul verbal al comisiei pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primariei Snagov, care a constatat ca Paul Al Romaniei indeplineste conditiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru 46,78 ha teren, in ciuda faptului ca, prin adresa din 24.02.2006, cat si din data de 10.03.2006, reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedarii, intrucat nu exista act de proprietate si terenul revendicat nu se afla in anexa la Decretul 38/1948.

Procurorii spun ca din probatoriu a rezultat ca in realitate nu a avut loc o sedinta a comisiei, ci, la insistentele secretarului localitatii, Dima Niculae, un functionar a semnat anexa 37 (in care se mentioneaza persoana si suprafata aprobata la retrocedare), care a fost inaintata apoi Comisiei judetene pentru validare pentru 46,78 ha padure. Atat procesul verbal, cat si anexa 37 au fost semnate de primarul Musat Apostol si de secretarul Dima Niculae si inainte spre validare comisiei judetene constituite la nivelul Institutiei Prefectului Ilfov.

La dosarul de restituire nu au fost depuse inscrisuri din care sa rezulte ca inculpatul Al Romaniei Paul Philippe este persoana indreptatita, ca antecesorul sau a detinut un titlu pe acel teren, suprafata de teren si faptul ca detinea padurea la momentul exproprierii.

Prin hotararea nr. 1156 din 07.07.2006, comisia judeteana Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor a hotarat validarea anexei 37, recunoscandu-i lui Al Romaniei Paul Philippe un drept de proprietate pentru 46,78 ha teren cu vegetatie forestiera situat in localitatea Snagov.

Dupa emiterea hotararii de validare, s-a actionat apoi pentru punerea efectiva in posesie, demersuri in acest sens fiind facute cu sprijinul primarului Musat Apostol, iar pe de alta parte de inculpatul Truica Remus, care a apelat persoane din cadrul Directiei Silvice Ilfov, singura institutie care putea dispune punerea in posesie.

Truica Remus a apelat la directorul tehnic al Directiei silvice, Chiriac Theodor. Acesta din urma a semnat, in numele sefului Directiei, o adresa prin care Directia Silvica a solicitat Ocolului Silvic sa-l puna in posesie pe Paul  Al Romaniei.

Ulterior, la datele de 26.06.2007 si 15.08.2007, Paul Philippe Al Romaniei a fost pus in posesie cu suprafata totala de 46,78 hectare padure in localitatea Snagov.


Potrivit sursei citate, Chiriac Theodor a primit un teren de 1.000 mp in zona Fundul Sacului, care a fost vandut ulterior la pretul de 50.000 de euro, desi in act s-a mentionat 5.000 euro. In aceasta modalitate Chiriac Theodor a intrat in posesia efectiva a mitei, determinand totodata pe cei implicati in aceasta tranzactie sa disimuleze, fara vinovatie, adevarata natura a provenientei bunului, potrivit procurorilor DNA.

Imediat dupa intrarea in posesie, desi a avut cunostinta de decizia din anul 1941 a ICCJ (decizie care recunostea dreptul de proprietate al Statului Roman asupra terenului in defavoarea Regelui Carol al II-lea) Jecu Nicolae, in calitate de prefect, a emis titlurile de proprietate nr. 243/07.08.2007 - pentru 10 ha si nr. 246/31.08.2007 - pentru 36,78 ha pe numele inculpatului Al Romaniei Paul Philippe.

Prejudiciul suferit de statul roman este estimat la 9.523.769 euro,
care constituie in acelasi timp si folos necuvenit pentru Al Romaniei Paul Philippe, Truica Remus si membrii grupului infractional din care cel din urma facea parte.

In data de 3 martie 2016, Theodor Chiriac va fi prezentat la Curtea de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4986 vizualizari

  • -6 (12 voturi)    
    ... (Joi, 3 martie 2016, 12:50)

    pathfinder [utilizator]

    Casa regala...
    • -1 (5 voturi)    
      Bravo DNA! (Joi, 3 martie 2016, 12:58)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

      Si in casa regala sunt oameni si oameni. Dar regele Mihai este un om de character care face cinste stramosilor sai.
      • -1 (3 voturi)    
        ... (Joi, 3 martie 2016, 13:40)

        pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

        Sigura ca si aia sunt oameni.
        Alaltaieri am ajzit ca si printul William a jefuit niste paduri.
        Ca doar e om si el nu?
        Acu-ntelegi diferenta dintre "oameni" si oameni?
        Ca si diferentele dintre "casele regale"?

        La noi e cam asa: daca esti om cu mine sunt si eu om cu tine.
        Chiar daca-s cu sange albastru...
      • +6 (10 voturi)    
        Comment sters de user (Joi, 3 martie 2016, 13:47)

        tenere [anonim] i-a raspuns lui andreitr

        • +1 (5 voturi)    
          Don tenere! (Joi, 3 martie 2016, 14:04)

          cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui tenere

          Numit exclusiv de justitia iliescu.
          Cred ca erai trotilat bine cand ai scris asta.
          Dar cand i-ai si vazut nashii...si cumetrii...pe cine ai vazut langa pseudo-printi???
  • +10 (10 voturi)    
    Hai cu puscaria! (Joi, 3 martie 2016, 12:57)

    Marian G. [utilizator]

    Si cu recuperarea integrala a prejudiciului. Sa invete ce inseamna munca, eventual in minele de uraniu.
  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 martie 2016, 13:13)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    Hehe (Joi, 3 martie 2016, 13:28)

    talos [utilizator]

    A vrut cherestea si a primit parchet... Superior monser!
    La bulau ca acesti printi ai "Cour des miracles".
    Traiasaca princepol de Poarta Alba! truica la facut pantofii academicienilor de la Rahova.
  • +5 (5 voturi)    
    MUICA, CE-TI FACURA TRUICA ? (Joi, 3 martie 2016, 13:33)

    Susufler0 [utilizator]

    Cum ziceai tu ca ai scapat dupa ce ai turnat, cand cu MICROSOFT-UL ! Averea neatinsa, libertatea , libertate. Trai nineaca ! Eee, uite, Truica, ca nu-i chiar asa. Iar dincolo, raman aia si fara titlu si fara avere si fara libertate. Bravo DNA !
    PS. Daca n-o sa se recupereze tot prejudiciul, fara liberari conditionate (cand ar veni momentul !)
    • +1 (1 vot)    
      caracatita (Joi, 3 martie 2016, 16:12)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      Nu se pomeneste nimic de Benjamin “Beny” Steinmetz miliardar israelian inculpat si el . o fi sponzorizand HN?
  • +3 (3 voturi)    
    LA CANALUL SIRET BARAGAN E DE MUNCA !!! (Joi, 3 martie 2016, 16:06)

    andreesanu [utilizator]

    Dati-le pamint sa-l munceasca ,sa-l care cu roaba ,sa-l sape la tirnacop poate asa le-o ajunge acestor mafioti.
    A ramas abandonat canalul Siret -Baragan , nu-i terminat !!! puneti derbedeii, smecherii,bagabontii,mafiotii si pupeze la treaba ,nu-i mai tineti la odihna pe banii nostri . N-au loc in puscarii ???,pe camp e loc destul la munca !!!.,iar dupa 8 ore de munca la canal ii invit sa faca cercetare !!!,sa scrie carti stiintifice !!!,sa vezi ce reeducati ies dupa aia din puscarii .
  • +2 (2 voturi)    
    ALELEI BADIE TRUICA ... (Joi, 3 martie 2016, 20:01)

    arheopterix [utilizator]

    Curgeti-ar p-o nara tzuica ....s-al tau prins de Romania ....tutaru lu baba Lia ...sa va vad trudind la greu ...priponiti bine-n bulau ....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by