Primarul din Crevedia si consilierul sau, retinuti pentru constituire de grup infractional si abuz in serviciu

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 3 martie 2016, 10:56 Dosare Anticoruptie


Primarul din comuna damboviteana Crevedia, Florin Teodorescu, si consilierul acestuia au fost retinuti pentru 24 de ore, si alaturi de alti patru functionari publici din primarie sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat si abuz in serviciu, potrivit Agerpres.

''Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, au documentat activitatea infractionala a 6 persoane, cu varste cuprinse intre 30 si 66 de ani, banuite de savarsirea infractiunilor de 'constituirea unui grup infractional organizat' si 'abuz in serviciu' '', se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dambovita, remis joi.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu luna mai 2012, cei in cauza, in calitate de functionari la o institutie publica, ar fi constituit un grup infractional organizat specializat in comiterea de infractiuni de serviciu privind atribuirea, executarea si decontarea unor lucrari de modernizarea unor drumuri comunale, pentru obtinerea de foloase necuvenite.

Astfel, acestia ar fi atribuit si incheiat contracte de lucrari fara respectarea prevederilor legale sau ar fi decontat lucrari fictive.

Totodata, pe parcursul executiei lucrarilor, cei in cauza ar fi dispus asfaltarea unei portiuni de teren ce avea ca destinatie drum de servitute aferent unor proprietati private, desi acest lucru nu era aprobat conform proiectului tehnic.

Prin activitatea infractionala s-a creat un prejudiciu de peste 319 500 de lei.

In urma probatoriului administrat, Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita a dispus impotriva a patru dintre banuiti masura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, ceilalti doi banuiti au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de joi sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Surse din cadrul IJP Dambovita au confirmat ca primarul din Crevedia si consilierul sau sunt cele doua persoane retinute pentru 24 de ore






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1568 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Ghiciti partidul (Joi, 3 martie 2016, 11:29)

    Soljenitin [utilizator]

    Ghiciti partidul din care face parte. :-)
    • +2 (2 voturi)    
      Partidul este USL! (Joi, 3 martie 2016, 13:13)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

      Ideea este ca DNA aduna primarii de la toate partidele, dar banditul asta este actual la PSD!

      A trecut la PSD folosindu-se de ordonanta de ralocare a Primarilor!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by