​Articol actualizat

Liviu Negoita, fost primar al sectorului 3, arhitectul-sef si secretarul Primariei, urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 26 februarie 2016, 13:50 Dosare Anticoruptie


Liviu Negoita
Foto: Agerpres
Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoita, arhitectul sef al institutiei, Stefan Dumitrascu, si secretarul Primariei, Marius Mihaita, sunt urmariti penal de procurorii DNA pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Cei trei au fost audiati, vineri, intr-un dosar ce vizeaza construirea unui bloc intr-o zona protejata istoric. Ei sunt acuzati ca, in perioada 2008-2009, au eliberat 4 autorizatii de construire si certificatele de urbanism aferente acestor autorizatii, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudesti, cu nerespectarea normelor de urbanism si protectie a zonelor in care se gasesc monumente istorice.

DNA arata ca, prin emiterea autorizatiilor de construire respective s-a creat un folos necuvenit pentru persoanele care au edificat constructia, constand in obtinerea autorizatiilor de construire si supraetajare a imobilului, prin evitarea desfasurarii demersurilor necesare in vederea obtinerii:
- derogarii de la planurile de urbanism pentru depasirea regimului de inaltime al zonei,
- acordului exprimat in forma autentica a proprietarilor cladirilor invecinate cu privire la lipirea la calcan precum,
- avizelor pentru construirea intr-o zona in care se gaseste un monument istoric.

In cazul uneia dintre autorizatii, Inspectoratul de Stat in Constructii a efectuat un control, in urma caruia s-a stabilit drept masura, in sarcina primarului sectorului 3 si a arhitectului sef al sectorului 3, sa solicite instantei de contencios administrativ anularea autorizatiei anterior mentionate.

Anularea autorizatiei nu a fost ceruta in instanta, conform solicitarii Inspectoratului de Stat in Constructii, fapt ce ar fi dus la incetarea construirii.

Ulterior, in acelasi context, in anul 2009, au fost eliberate, cu nerespectarea normelor legale referitoare la competenta materiala de emitere, alte doua autorizatii pentru supraetajarea imobilului respectiv. Mai mult, certificatele de urbanism, aferente acestor doua documente, nu cuprindeau datele prevazute de lege, lipsind toate mentiunile privind regimul tehnic al imobilului, precum si cele privind situarea imobilului in zona de protectie a unui monument istoric.

In anii 2010 respectiv 2014, prin doua hotarari, instantele de judecata au dispus anularea celor patru autorizatii de construire.

Mai mult, una dintre instante a dispus obligarea paratilor, intre care se numara si Institutia Primarului sectorului 3, la demolarea constructiei respective.

Liviu Negoita a avut doua mandate de primar al sectorului 3, in perioada 2004-2008, respectiv 2008-2012.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5822 vizualizari

  • +2 (14 voturi)    
    Liviu Negoita a facut enorm pentru sectorul 3 (Vineri, 26 februarie 2016, 14:13)

    bancher [utilizator]

    in primul mandat (2004-2008). Locuiesc in sector si el a fost primul primar (si singurul) de care am fost multumit: a asfaltat strazi, a facut parcari (el a introdus parcarile in spic in Buc), a facut locuri de joaca pt copii, a refacut multe strazi, aluat gunoaiele din spatele blocurilor si a pus banci si spatii verzi, etc.
    Nu intamplator Negoita a castigat al doilea mandat cu un scor de peste 70%. Practic a fost primul primar din Buc care a facut treaba (spre deosebire de Vanghelie si Dan Poteras, care au facut numai gargara).
    Din pacate totul s-a schimbat la al doilea mandat, cand Negoita nu a mai facut nimic. Dar NIMIC. Sectorul 3 nu avea blocuri reabilitate termic, straz nu s-au mai reparat, spatii verzi nu s-au mai facut....practic in al doilea mandat dl primar nu a facut decat sa fure (oamenii spun in cartier ca in primul mandat a facut treaba, in al doilea a furat).
    Asta e, acum e momentul sa plateasca....
    • -2 (8 voturi)    
      huh? (Vineri, 26 februarie 2016, 16:36)

      Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Cum adica a introdus parcarile in spic in Bucuresti?

      In 1995 locuiam la pta Muncii (bd Calarasilor)- intamplator chiar in sectorul 3- si parcarile se faceau in spic la sosea atat pe Calarasilor cat si pe Decebal- e drept ca fara despartitori (borduri).
      • +1 (9 voturi)    
        Nu ai inteles.... (Vineri, 26 februarie 2016, 18:35)

        cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

        Aici e site-ul fiefui base.
        negoita e a lu'base.
        Tot ce e rau nu e a lu'base.
        Ce e bun e tot a lu'base.
        Deci negoita nu putea face nimic rau pt ca e a lu'base..
    • -1 (7 voturi)    
      la brutarie (Vineri, 26 februarie 2016, 16:36)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      fara suspendare dar cel mai probabil doar pentru atat nu va lua mare lucru
    • +3 (3 voturi)    
      ROBERT NMEGOITA (Sâmbătă, 27 februarie 2016, 7:27)

      sun [utilizator] i-a raspuns lui bancher

      Adica inteleg ca actualul primar care fura pe rupte este bun ca face anvelopari si va da un blid cu ciorba si balci in parc ! asa judeca bucurestenii astia adusi de la sate de ceasca! sa fure da sa faca si ceva de pomana pentru noi ca si ei ar face la fel! 80%-studiu
  • +5 (7 voturi)    
    Demolarea (Vineri, 26 februarie 2016, 14:39)

    snams [utilizator]

    Să sperăm că blocul va fi demolat. Doamne ajută!
  • -2 (10 voturi)    
    Livache (Vineri, 26 februarie 2016, 15:20)

    shlomo_bernstein [utilizator]

    Esti cel mai bun :))
  • +1 (7 voturi)    
    arhitectul sef al capitalei (Vineri, 26 februarie 2016, 17:32)

    pardalian [utilizator]

    ar trebui sa se numeasca "coada de topor". Nu uitati ca el semneaza ultimul pe mizeriile alea numite cladiri. El da aprobari pt demolarea cladirilor istorice pt constructia de mall-uri si alte rahaturi. Pe asta trebuia sa-l vizeze DNA-ul de multa vreme. Nu uitati ca datorita astuia si altor cativa gaozari, Bucurestiul a devenit o mizerie de oras.
  • -2 (10 voturi)    
    Fostul viitor premier (Vineri, 26 februarie 2016, 18:13)

    redmc [utilizator]

    Nu era asta propunurea de prim ministru de acum cativa ani? Adica pt Basescu primarul celui mai fain oras din Romania era premierul "Grivco" dar un borfas de primar de sector era cel mai bun sa conduca guvernul.
  • +3 (3 voturi)    
    CAND -ROBERT NEGOITA? (Sâmbătă, 27 februarie 2016, 7:23)

    sun [utilizator]

    Dar pe ROBERT NEGOITA cine il protejeaza oare ? SRI-ul ca este turnator de mic si fratisu e la DINAMO?
    Pai ROBRT NEGOITA prin comisia de fond funciar a dat de la el zeci de parcele printre blocuri, pe mlastini sau pe langa subteranul metroului pe care interlopii construiesc blocuri de 13 etaje desi in jur sunt case !? Coborati la metrou la Mihai Bravu si uitativa peste drum sau mai sus de statie sau pe Str. Gladitei, sau pe str. Ghe Patrascu etc. Tipul a venit primar dator vandut la banci in incapacitate de plata si acum e bine mersi! Acele institutii ale statului care il protejeaza doresc ca cetatenii sa fie corecti si sa aiba incredere in stat?
  • 0 (0 voturi)    
    cand nu mai ai subiecte (Sâmbătă, 27 februarie 2016, 10:08)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    Hai DNA! Nici daca gresesti nu se supara nimeni...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by