Deputatul Nicolae Paun, retinut de DNA

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 25 februarie 2016, 17:30 Dosare Anticoruptie


Nicolae Paun
Foto: Agerpres
Deputatul Nicolae Paun a fost retinut joi de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este de acuzat de mai multe infractiuni, printre care deturnare de fonduri, trafic de influenta si spalare de bani, anunta Agerpres.

El va fi prezentat vineri magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) cu propunere de arestare preventiva.

"Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Camerei Deputatilor, la data de 24 februarie, a cererii (...) de incuviintare a retinerii si a arestarii preventive, procurorii (...) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 25 februarie, a inculpatului Paun Nicolae, deputat (...). La data de 26 februarie, inculpatul Paun Nicolae urmeaza a fi prezentat la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile", se arata intr-un comunicat transmis joi de DNA.

Conform DNA, Nicolae Paun este cercetat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalarea banilor, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta si influentarea declaratiilor, toate infractiunile fiind savarsite in forma continuata.

Amintim ca plenul Camerei a admis miercuri cererea DNA pentru incuviintarea arestarii lui Nicolae Paun, dupa ce saptamana trecuta a incuviintat o alta cerere a procurorilor pentru retinerea deputatului.

Au fost 166 voturi "pentru" si 86 "impotriva", potrivit unor surse parlamentare.

Saptamana trecuta, dupa votul prin care l-au salvat pe Madalin Voicu, inculpat in acelasi dosar, deputatii nu au reusit sa incuviinteze decat un capat al acestei cereri - retinerea, inainte ca sedinta sa fie suspendata din lipsa de cvorum.

Paun a trasnsmis marti un comunicat de presa in care isi cerea iertare de la procurori pentru amenintarile aparute in stenogramele din dosarul sau, afirmand ca "erau doar simple vorbe spuse la suparare" si ca nu banuia, "ca orice om nevinovat", ca are telefonul ascultat.

Amintim ca deputatul reprezentant al minoritatilor nationale a proferat proferat amenintari la adresa procurorilor anticoruptie intr-o discutie pe care a avut-o cu social-democratul Madalin Voicu, potrivit unor pasaje din referatul prin care DNA cere incuviintarea retinerii si arestarii preventive a celor doi deputati, citate de Agerpres.

Potrivit informatiilor care au aparut luni, convorbirea telefonica ar fost avut loc in toamna anului trecut, dupa ce Paun a aflat ca este anchetat pentru fapte de coruptie:

"(￯) Voicu: Bine, bai, dar ce avem noi de ascuns? Am facut ceva?

Paun: Nu avem nimic de ascuns... (foloseste cuvinte obscene). Auzi, mai? Fac cativa ani de viata, de parnaie, da' sa moara copiii mei, cand ies afara, daca nu dau doua cutite in gat la procurori si ma p.. pe ei.

(...)

Paun: Ba, auzi? Tu n-ai trait in anii '60, Mada, cum esti acum. Cand ti-am spus eu din primavara: ma, vezi ca astia sunt pe noi."

Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.

Ulterior, luni, DNA a anuntat ca extinde urmarirea penala pentru alte doua infractiuni, printre care evaziune fiscala. Concret, deputatul este acuzat ca prin intermediul firmei Niky Scorpion SRL ar fi cumparat terenuri la pret supraevaluat, majorand cheltuielile societatii pentru a diminua impozitele datorate statului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1500 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Il va trage pe Roata,pe "compozitorul" Voicu (Joi, 25 februarie 2016, 17:41)

    Plagarus [utilizator]

    Da-i cu arcusul Paune, caci esti discriminat /abandonat de metisul pomanagiu, Voicu Madalin !!!
  • +7 (7 voturi)    
    DNA, aveti grija (Joi, 25 februarie 2016, 18:22)

    CititorulComentator [utilizator]

    La cutite...
  • +2 (2 voturi)    
    Pe cine va asculta DNA ? (Joi, 25 februarie 2016, 19:15)

    Susufler0 [utilizator]

    Acum depinde, ca unul canta dupa ureche, dar are "repertoriu" bogat, in timp ce celalalt canta pe "note" dar are "repertoriu clasic".


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by