Adrian Severin, condamnat in prima instanta la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare/ "Hotararea este monstroasa in raport cu nevinovatia mea, o noua pata pe roba magistraturii"

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 23 februarie 2016, 21:23 Dosare Anticoruptie


Adrian Severin
Foto: PSD
Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat marti seara de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata de Adrian Severin cu apel.

UPDATE Adrian Severin: "Hotararea este monstroasa in raport cu nevinovatia mea, o noua pata pe roba magistraturii"


Adrian Severin a reactionat pe pagina sa Facebook fata de decizia instantei, afirmand ca aceasta este "monstroasa" si ca va face apel.

"Acum cateva minute am aflat din presa, intrucat nu s-a comunicat nimic oficial, ca ICCJ a hotarat condamnarea mea in scandalul "Sunday Times". Aceasta in ciuda faptului ca in dosar nimic nu sustine o asemenea concluzie. Nu cunosc inca argumentele pe care se intemeiaza ea si le voi comenta atunci cand le voi afla.

Consider ca hotararea este monstroasa nu doar in raport cu nevinovatia mea dovedita si pe care o sustin cu tarie in continuare dar si in raport cu ceea ce este de asteptat ca niste judecatori romani sa faca pentru a nu pune pe umerii Romaniei povara unei rusini nemeritate. Aceasta este o noua pata pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a inceput printr-o farsa jurnalistica pare a se incheia printr-o farsa judiciara.

Voi face apel si voi lupta pana la capat. Nimeni nu trebuie sa conteze pe lasitatea mea"
, a scris Severin pe Facebook.

Adrian Severin a fost trimis in judecata in septembrie 2013, fiind acuzat ca, in perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la publicatia britanica "The Sunday Times", care efectuau o investigatie sub acoperire, de a-i plati 100.000 euro anual in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, si a votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care acestia pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.

"La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente. In contextul discutiilor din perioada ianuarie - martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia juridica, a raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta", sustin procurorii.

Potrivit DNA, in vederea incasarii sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele doua persoane.

Trei europarlamentari - Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler si austriacul Ernst Strasser - ar fi acceptat "sa-si vanda serviciile" unor jurnalisti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Conform anchetatorilor, Adrian Severin a depus amendamentul prin intermediul unui coleg, iar intrebat de unul din jurnalisti daca a fost usor sa-l convinga pe colegul deputat sa depuna amendamentul, Severin a raspuns ca pana la un anumit punct i-a fost greu, dar ca in cele din urma acesta a acceptat ideea, "insa a fost o adevarata munca".

Eurodeputatul sloven si cel austriac au demisionat din Parlamentul European, renuntand astfel la imunitatea parlamentara, in schimb Adrian Severin a refuzat, sustinand ca este vorba de "o inscenare pusa la cale de persoane care au actionat ca agenti provocatori si cu o motivatie politica".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























8393 vizualizari

  • +54 (60 voturi)    
    La mulți ani! (Marţi, 23 februarie 2016, 21:30)

    Barosanu_nr1 [utilizator]

    Sper să ți-i îmulțească în calea de atac, gunoiule!
    • +41 (45 voturi)    
      La cat mai multi, (Marţi, 23 februarie 2016, 22:52)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Barosanu_nr1

      scrsura pesedista!
      Asta nu e ala care ii dadea tovarasului paine cu sare? Javra, nici cu probele in fata nu a recunoscut ca a bagat mana! Neam prost comunisto-pesedist!
      • +19 (19 voturi)    
        6 baroni PSD intr-o saptamana obijnuita: (Miercuri, 24 februarie 2016, 8:44)

        pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        6 baroni PSD intr-o saptamana obijnuita, si este abia miercuri:

        Marian GHIVECIU - 3 ani cu suspendare
        Marian NEACSU - 6 luni cu suspendare
        Adrian SEVERIN - 3 ani si 3 luni cu executare
        Gruia STOICA - 2 ani si 6 luni cu suspendare
        Madalin VOICU - urmarit penal


        Sa mai amintim si de:
        Luana MINEA - a renuntat la structura mafiota PSD
        • +8 (8 voturi)    
          Aia cu suspendare este "premiere" (Miercuri, 24 februarie 2016, 9:13)

          IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

          ca au fost "baieti destepti"...
          Vezi Voicu, dupa doar jumate din pedeapsa, a "scris" sase carti si este liber dupa ce a facut o gramada de smecherii.
      • +1 (3 voturi)    
        Asta-i ala care tinea conferinte in sediul (Miercuri, 24 februarie 2016, 14:05)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        Fundaţiei Europeane Titulescu care îl are preşedinte şi fondator pe Adrian Năstase. pe tema: Istoria şi mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti.
        Adrian Severin: "Sa spunem ca sunt chiar condamnat, nu am dreptul la libera exprimare? In urma cu 9 luni am fost acuzat si pana in prezent nu s-a prezentat nici o proba. Un acuzat la crima in SUA a scris un eseu despre crimele sale, nimeni nu s-a scandalizat. Chiar daca opinia mea nu va place, trebuie sa traiti cu ea. Nu puteti sa ma excludeti decat fizic. Niste huligani ai presei m-au acuzat pe mine intr-o inscenare; nu am de ce sa imi dau demisia. Marea rusine este ca sunt romani care cred in aceasta contrafacere. Pe mine nu m-a acuzat nici o institutie romaneasca, ci un ziar. Prin rezistenta mea contribui la imaginea ca Romania nu se lasa."
  • +44 (46 voturi)    
    Sper (Marţi, 23 februarie 2016, 21:32)

    svejk [utilizator]

    Sper ca la recurs (indiferint de cine-i facut) sa-i mareasca pedeapsa
    • +12 (14 voturi)    
      Non reformatio in pejus ! (Miercuri, 24 februarie 2016, 1:13)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui svejk

      Daca face recurs doar Severin, nu i se poate mari pedeapsa.
      PS. "Non reformatio..." este un principiu din dreptul roman valabil si astazi, potrivit caruia nimanui nu i se poate inrautati situatia in propria cale de atac
      • +7 (7 voturi)    
        De-asta... (Miercuri, 24 februarie 2016, 10:14)

        rcb [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

        ... intotdeauna face si procuratura recurs.
        • +1 (1 vot)    
          Corect ! (Miercuri, 24 februarie 2016, 16:40)

          Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui rcb

          Sunt extrem de rare cazurile in care Parchetul , desi a obtinut o condamnare la pedeapsa cu inchisoare a inculpatului, care ii convine, nu ataca respectiva hotarare judecatoreasca, cu apel sau recurs(dupa caz), stiind ca inculpatul a atacat-o. As indrazni sa afirm ca raportul este de 97 dintr-o suta.
  • +31 (33 voturi)    
    doar 3 ani! Scandal! (Marţi, 23 februarie 2016, 21:34)

    hopsinoi [utilizator]

    PS. Noi vrem 300 de parlamentari. Asa se mai filtreza hotii din parlament.
  • +38 (40 voturi)    
    inca unul nevinovat :) (Marţi, 23 februarie 2016, 21:49)

    sucaa [utilizator]

    ce mila mi-e de el... ma duc sa mai beau bere :))))
  • +32 (34 voturi)    
    Se vede " om la H2O " (Marţi, 23 februarie 2016, 21:56)

    Plagarus [utilizator]

    Inca un penibil care a fost pe cai mari in RO.
    deputat la alegerile din 1990, 1992, 1996, 2000 si 2004
    europarlamentar incepand cu 2007
    fost vice-prim ministru
    fost ministru de externe
    profesor de drept (!!!!)
    fost presedinte al Adunarii Parlamentare al OSCE
    membru al mai multor Curti Internationale de arbitraj
    fost raportor al ONU pentru drepturile omului etc etc

    Din labla blaul "dansului " :
    " Căutarea de vinovați în locul căutării de soluții, accentul pus pe excluderea prin pedeapsă a vinovaților în loc să fie pus pe resocializare, prioritatea acordată represiunii în locul prevenției prin educație și solidaritate socială, sunt căile greșite care secătuiesc de viață România civică și pluriculturală, precum și vocația ei europeană și universală " ( Severin Adrian -12/12/2015 )
  • +23 (29 voturi)    
    Traiasca FSN (Marţi, 23 februarie 2016, 22:07)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    .. PSD, PD si toata mafia securista care au furat sin continua sa fure. Imbuibatul acesta e un exemplar tipic de impostor dintre cei care au pus stapinire pe tara si au jefuit-o
  • +28 (30 voturi)    
    H2O (Marţi, 23 februarie 2016, 22:07)

    nesuferitu [utilizator]

    poate te ''demisioneaza'' asta! sau tupeul ti-este nelimitat? hai ca pana ti-o da-o p'aia definitiva ai timp sa ''scoti'' ceva de pe la televiziunile pe care le frecventezi...
  • +27 (29 voturi)    
    Decizie corecta (Marţi, 23 februarie 2016, 22:09)

    airbus [utilizator]

    O decizie de condamnare corecta dar perioada este un PIC cam micuta . Saracutul de el!!! Poate isi doreste sa nu fie singur la MITITICA, asa ca poate sa-si mai ia niste colegi de breasla cu el . Multa sanatate in viitoarea lui garsoniera
  • +20 (22 voturi)    
    mandru ca sunt roman (Marţi, 23 februarie 2016, 22:14)

    stefan2008 [utilizator]

    britanicii sa ia notite
    • +2 (2 voturi)    
      Ne-au ajutat (Miercuri, 24 februarie 2016, 17:18)

      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui stefan2008

      Niste jurnalisti britanici i-au pregatit flagrantul, lui si inca la vreo 2 maimutoi europeni.

      Cu vreun an inainte de flagrant, ma uitam la Severinul nostru intr-un studiou european (am uitat care), luandu-l la rost pe un parlamentar britanic. Culmea, concluziile lui Severin erau corecte atunci. Dar modul in care a pus problema, stilul agresiv rusesc, firul logicii in stil de sluga revoltata, era intra-adevar scarbos. M-am si gandit atunci, cat de prost ne reprezinta un asemenea maimutoi, chiar si atunci cand avem dreptate. Ma bucur nespus ca a fost eliminat la lada gunoiului penal.
  • +22 (24 voturi)    
    Apel (Marţi, 23 februarie 2016, 22:43)

    andreutzu [utilizator]

    Sper ca si Parchetul sa faca apel, pentru ca 3 ani jumate pentru fapte de coruptie la cel mai inalt nivel mi se pare ca au dat dovada de clementa. Asta ne-a facut de cacao in parlamentul european si nu a avut barbatia sa recunoasca si sa demisioneze! Probabil ca acu se va smiorcai pe acolo ca e persecutat politic in tara lui.
  • +21 (23 voturi)    
    Severine, dupa mine ai primit putin ! (Marţi, 23 februarie 2016, 23:11)

    Susufler0 [utilizator]

    Asa patesc tinerii ideologi comunisti.
    Inainte de 1989 Severin a facut un curs scurt (intensiv) la Academia "Stefan Gheorghiu" de "Stiinta conducerii"
    (dupa 1989, "capitalistii" i-au zis "management"). Deci, comunistii ii pregateau pe d-alde Nastase, Severin si alti viitori tineri fesenisti sa devina cadre de conducere de nadejde, spre comunism in zbor. Ce s-a ales de ei, vedem acum ! I-a "invins" capitalismul.
  • +17 (19 voturi)    
    pdeapsa proportionala cu furtul (Marţi, 23 februarie 2016, 23:25)

    Withdrawal [utilizator]

    S-a compromis pentru a incasa 3000EUR pe luna in mana, dar potrivit promisiunilor se astepta la 8300 EUR/luna.Versus 3 ani de condamnare.

    Intreabrea este, din punctul de vedere al unui infractor, merita riscul? Va descuraja pedeapsa si pe altii sa faca acelasi lucru ?

    Iar daca mai calculam si ca scapa repede pentru buna purtare, sau pentru un pic de cercetare si scriere de carti in puscarie, merita riscul ?

    Acuma , ce sa mai zicem , ca in comparatie cu nu stiu cati au primit zilele astea “cu suspendare”, probabil se considera discriminjat.
  • +18 (18 voturi)    
    Savarin nu tinea conferinte despre Coruptie? (Miercuri, 24 februarie 2016, 0:09)

    Kaladin [utilizator]

    Si acum e comdamnat pt mita si trafic de influenta. Hai sa rad puternic: hahahahahahahahahahahaha.
    • +1 (3 voturi)    
      pai...nu stii (Miercuri, 24 februarie 2016, 9:16)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      sa faci ce spune popa, nu ce face el...
  • +18 (18 voturi)    
    Corect (Miercuri, 24 februarie 2016, 3:07)

    falcoind [utilizator]

    "Hotărârea este monstruoasa în raport cu nevinovăția mea, o noua pata pe roba magistraturii"

    Ai perfecta dreptate, doar o justiție pătata putea sa iți dea atât, una curata și aplicata corect începea de la 30 de ani în sus.
  • +12 (12 voturi)    
    Austriacul (Miercuri, 24 februarie 2016, 8:49)

    Daniel Manaila [utilizator]

    Europarlamentarul austriac daca tin bine minte este demult in puscarie. Cred ca ar trebui sa iese si asta inca nu a intrat. A dracu tara ''lucrului bine facut''....
  • +10 (10 voturi)    
    Severine . . . (Miercuri, 24 februarie 2016, 9:25)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . tu esti pata! Esti pata pusa pe acest popor. Din cauza ta si a altora ca tine mi-e rusine sa ies in Europa. Hot ordinar ce esti, indraznesti sa pui in discutie hotararea judecatoreasca care iti e de fapt favorabila? Pai eu te-as fi ascuns pana ti se albeau si oasele in puscarie, infractorule! Fa recurs ca poate dai de niste judecatori care sa iti dea ce meriti! Anul trecut in Grecia fiind, am fost umilit in public de catre cel mai jegos grec ce putea exista si care I-a aitas atentia unui vanzator sa fie cu ochii pe mine, ca romanii sunt hoti. Asta mi-ai facut tu si toti derbedeii din aceasta tara, m-ai umilit! Firea-ti ai dracului de nelegiuiti!
  • +8 (8 voturi)    
    ! (Miercuri, 24 februarie 2016, 9:28)

    Kpriciu [utilizator]

    E prea putin!
    Ar trebui condamnare pe viață cu ispășirea pedepsei pe Insula Șerpilor, Hot și Trădător ce ești!
  • +5 (5 voturi)    
    Dreptul de a lua spaga (Miercuri, 24 februarie 2016, 9:47)

    Rali [utilizator]

    Asta a crescut de mic cu credinta ca e dreptul lui sa ia spaga si sa faca trafic de influenta.
    E in sangele lui ca si in al multor politruci, numai Vesnica pomenire ii mai vindeca!
  • +6 (6 voturi)    
    apa de ploaie (Miercuri, 24 februarie 2016, 10:33)

    mos ion roata [utilizator]

    Pedeapsa este comparabila cu cea a celor s-au gasit in aceiasi situatie cu el.Doar ca aceia si-au recunoscut fapta,deci ar mai trebui sa se adage ceva la specialistul in formula apei.
  • +2 (2 voturi)    
    felicitări pentru justiție (Miercuri, 24 februarie 2016, 12:52)

    verdeata [utilizator]

    Dacă ar fi fost și ceva mai mare celeritatea ar fi fost cu adevărat minunat.
  • +3 (3 voturi)    
    la curtea de apel (Miercuri, 24 februarie 2016, 16:03)

    Manes [utilizator]

    o sa iei cinci...
  • +3 (3 voturi)    
    GROASA-I PIELEA BURSUCULUI !!! (Miercuri, 24 februarie 2016, 18:38)

    andreesanu [utilizator]

    Nesimtitul asta chiar se crede cineva !
    Si prins cu mata in sac face pe nevinovatul.
    Trei ani nu-s destul sa reeducati un hot care are in structura genetica hotia !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by