Gabriel Sandu, fost ministru al comunicatiilor, s-a prezenta la DNA

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 23 februarie 2016, 10:43 Dosare Anticoruptie


Gabriel Sandu, cercetat de DNA si in dosarul Microsoft
Foto: Agerpres
Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu s-a prezentat marti la DNA pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie, transmite Agerpres.

La intrare in sediul DNA, Gabriel Sandu nu a facut declaratii. 

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, el a fost citat in calitate de martor. 

Tot la DNA, marti, s-a prezentat si omul de afaceri Ilie Carabulea.

Gabriel Sandu mai este cercetat si in cunoscutul dosar Microsoft. El, impreuna cu 
Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si-au recunoscut faptele de care sunt acuzati in dosar.

O parte din dosarul "Microsoft" a ajuns in instanta in 23 martie 2015, Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan fiind acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Dupa trimiterea unei parti din dosar in instanta, procurorii DNA au continuat ancheta in cazul celorlalte persoane vizate.

In acest dosar sunt vizati si alti opt fosti ministri: Serban Mihailescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1193 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Dosarul Microsoft (Marţi, 23 februarie 2016, 10:58)

    Martinezu [utilizator]

    Eu nu inteleg nimic. A ajuns in instanta exact acum un an. Si ce se intimpla? l-au pus la mucegait sa ii creasca valoarea? Se vorbea de furturi de zeci si sute milioane de euro. ????
    • 0 (0 voturi)    
      Firesc (Marţi, 23 februarie 2016, 11:36)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

      Justitia in Romania e de parte hotilor


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by