Investigatie: Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, asociat cu firma care detine monopolul medicamentelor la Protectia Copilului din judet

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2016, 12:38 Dosare Anticoruptie


Banii de la Protectia Copiilor catre firma legata de Nicusor Constantinescu
Foto: Info-Sud-Est.ro
Nicusor Constantinescu, baronul PSD din Constanta si in continaure presedintele al Consiliului Judetean, este asociat intr-o firma care a beneficiat in ultimii cinci ani de nenumarate contracte de la Directia Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, insitutie finantata chiar de catre CJ-ul condus de Constantinescu, arata o ancheta a publicatiei Info Sud.Est.

Jurnalistii Info Sud-Est au aratat ca o parte importanta din bugetul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta a fost atribuita unor firme abonate de ani de zile la banii publici, dupa cum insusi directorul institutiei, Petre Dinica, a recunoscut acest lucru.

SC Eurosantis SRL este una dintre firmele careia DGASPC Constanta i-a atribuit prin achizitie directa, intr-o singura zi, 9 contracte in valoare de 40.000 euro. Intr-o alta zi, firma a primit, prin aceeasi procedura, alte 8 contracte in valoare de 36.000 euro.

In total, in perioada 2010-2015, firma a primit de la DGASPC Constanta contracte in valoare de aproape 1,2 milioane de euro. SC Eurosantis SRL il are ca asociat unic pe Ion Dumitrache, vicepresedinte al PSD, consilier judetean in perioada in care a primit contractele platite de Consiliul Judetean si tatal unui deputat PSD de Constanta.

Conform datelor obtinute de la Oficiul National al Registrului Comertului, in luna august 2013, SC Eurosantis SRL fondeaza firma SC Eurosantis Com Invest SA, alaturi de presedintele CJC Nicusor Constantinescu, Radu Mazare (inca primarul Constantei la acea vreme) si SC KLD Services SRL, firma omului de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky. Mazare, Constantinescu si Strutinsky sunt, in prezent, judecati pentru fapte de coruptie in mai multe dosare.

DGASPC Constanta este o institutie finantata de Consiliul Judetean Constanta, in subordinea caruia se afla. Petre Dinica a ajuns directorul DGASPC Constanta in 2004, acelasi an in care Nicusor Constantinescu a ajuns presedintele Consiliului Judetean. In prezent, Petre Dinica, seful DGASPC Constanta, este si presedintele Comisiei de Etica a PSD Constanta pentru alegerile din 2016.

Citeste Investigatia integrala pe Info-Sud-Est.ro


Click pe poza pentru a o mari

ILUSTRATIE: Info-Sud-Est.ro


Bugetul Asistentei Sociale din Constanta, devorat de firmele politicienilor locali

In luna ianuarie, jurnalistii Info Sud-est au aratat ca o parte importanta din bugetul centrelor pentru persoanele cu dizabilitati mintale apartinand DGASPC Constanta a fost, in ultimii cinci ani, la dispozitia mai multor firme ale unor cunoscuti politicieni locali.

Astfel, in perioada 2010-2015, hrana necesara beneficiarilor din centrele DGASPC Constanta, in valoare totala de 27.532.120 lei, adica aproximativ 7 milioane de euro, a fost furnizata de firme care au legaturi clare cu politicieni cunoscuti in Constanta.

Vezi si investigatia: Bugetul Asistentei Sociale din Constanta, devorat de firmele politicienilor locali

Nicusor Constantinescu, in continuare presedinte al CJ, desi este judecat pentru coruptie in mai multe instante, condamnat in prima instanat cu executare si mentinut sub control judiciar


Nicusor Constantinescu este in continuare presedinte al Consiliului Judetean Constanta, desi este judecat in mai multe dosare de coruptie si a si fost condamnat in prima instanta in octombrie anul trecut la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul privind subfinantarea Centrului Militar Zonal.

In 6 februarie, Curtea de Apel Constanta a decis mentinerea sub control judiciar a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu.

Potrivit Ziua de Constanta, in prezent, seful CJC este judecat in: Dosarul Retrocedarilor din Constanta, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinantare a Centrului Militar Zonal Constanta, din aprilie 2014 (2), in dosarul fundatiilor Thalia si Fantasio, din aprilie 2015 (3), in dosarul celor 19 persoane (fizice si juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei in dauna Consiliului Judetean Constanta si de peste un milion de lei in dauna statului roman, din noiembrie 2014 (4) si in dosarul elicopterului prabusit in lacul Siutghiol (5).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3388 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Trebuie inteles (Luni, 22 februarie 2016, 12:54)

    Bogdan_100 [utilizator]

    E bolnav si are nevoie de medicamente (bolnav, evident, dupa bani)
  • +2 (2 voturi)    
    atenție DNA!! (Luni, 22 februarie 2016, 14:06)

    barbu007 [utilizator]

    mai au băieții ăștia (Mazăre + Consantinescu + Strutinsky) un copmplice, medic la spit. județean, cu care mai sunt tovarăși și în alte dosare de retrocedări.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by