Primarul din Navodari, condamnat definitiv la un an si jumatate de inchisoare pentru dare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 19 februarie 2016, 18:42 Dosare Anticoruptie


Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Constanta la un an si jumatate de inchisoare, cu executare, pentru dare de mita, decizia instantei fiind definitiva, transmite Mediafax.

Magistratii Curtii de Apel Constanta au desfiintat in parte sentinta penala pronuntata de Tribunalul Constanta in aprilie 2014, care il condamnase pe edilul din Navodari la trei ani si sase luni de inchisoare si, rejudecand, au dispus reducerea cuantumului pedepsei aplicate lui Nicolae Matei pentru comiterea infractiunii de dare de mita la un an si 6 luni de inchisoare, cu executare.

In cazul celui de-al doilea inculpat din dosar, Nicolae Valcu, Curtea de Apel a mentinut condamnarea la un an de inchisoare cu suspendare si a stabilit un termen de incercare de trei ani, termen compus din durata pedepsei la care se adauga un interval de doi ani.

Decizia de vineri a Curtii de Apel Constanta este definitiva.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere(denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. In schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiterului de politie doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

"Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 lei. In realitate, nu s-a platit nici un ban. In acel context, la data incheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Valcu, a dat, in fata notarului, o declaratie care nu corespunde adevarului, sustinand ca a primit suma de 59.000 lei, reprezentand pretul achizitionarii a doua loturi de teren din Navodari, loturi care au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, in fata organelor de urmarire penala, inculpatul Valcu Nicolae a dat declaratii mincinoase", potrivit DNA.

Nicolae Matei este primar al orasului Navodari din anul 2008.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1106 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    la multi ani si la mai mare in celalalt dosar (Vineri, 19 februarie 2016, 19:44)

    beeeeeenar [utilizator]

    la beci cu el. s-au imbogatit din terenuri luate pe naspa in zona de "lux" Mamaia Nord
  • 0 (0 voturi)    
    Cu ce e vinovat ? (Vineri, 19 februarie 2016, 22:47)

    Carpati [utilizator]

    O dare de mita cu o luare de mita, se anuleaza reciproc.
    Deci, omul e curat !

    Un an in vila cu un an in beciul domnesc, la fel, se anuleaza reciproc.

    Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by