Doi medici psihiatri din Pitesti, trimisi in judecata pentru luare de mita in schimbul certificatelor de handicap

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 18 februarie 2016, 13:11 Dosare Anticoruptie


Doi medici psihiatri din Pitesti, Valerian Azamfire si Eli Morman, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General pentru luare de mita, fiind acuzati ca au cerut bani de la sute de pacienti, in schimbul eliberarii de documente medicale fictive pentru incadrarea in grad de invaliditate sau handicap, potrivit Agerpres.

In acelasi dosar, au fost trimise in judecata si doua asistente medicale, Eleonora Stoicescu si Carmen Cristina Constantinescu, acuzate de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in perioada 27 aprilie - 23 iunie 2015, in calitate de medici psihiatri ai Laboratorului de Sanatate Mintala Pitesti, contra unor sume de bani ce variau intre 10 si 100 de lei, Valerian Azamfire si Eli Morman au procedat la diagnosticarea, internarea uneori fictiva a unor persoane interesate, carora le-au eliberat documente medicale necesare pentru incadrarea ori mentinerea in grad de invaliditate sau handicap, desi in realitate unii beneficiari nu sufereau de acele afectiuni.

De asemenea, in unele situatii, medicii au eliberat retete medicale unor pacienti sau au avizat programe de recuperare, documentele fiind necesare si pentru comisia de expertiza medicala.

Procurorii sustin ca, prin acordarea deciziilor de incadrare in grad de invaliditate si implicit a unor drepturi de asigurari sociale unor persoane care, in lipsa unor dosare medicale intocmite pe baza unor evaluari medicale corecte, nu ar fi beneficiat de aceasta incadrare in grad de invaliditate, se aduce atingere bugetului asigurarilor sociale de stat, cu toate consecintele ce decurg din acest fapt.

Medicul Azamfire este acuzat ca a luat bani de la 483 de persoane, iar Eli Morman de la 14 persoane.

In aceeasi perioada de timp, Eleonora Stoicescu si Carmen Constantinescu, in calitate de asistente medicale in cadrul aceluiasi laborator, au primit sume de bani (aproximativ 5 lei/pacient) sau produse de la pacienti, cu ocazia mentionarii in registrul de consultatii sau pentru eliberarea unor documente medicale ori avizarea programelor de recuperare.

Asistentele, potrivit atributiilor de serviciu, au in competenta consemnarea in registrele de evidenta a pacientilor raportarile catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Arges, printarea retetelor etc., astfel incat ele intermediau relatia pacient - medic. Existau chiar situatii cand interveneau pe langa doctori pentru eliberarea unor astfel de documente, la cererea unor pacienti care nu erau consultati in mod efectiv de catre medici.

Cat priveste sumele de bani primite cu titlu de mita de catre inculpati, acestea erau remise fie direct, in mana, fie erau puse in carnetele de sanatate.

In cauza a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra unor sume de bani ridicate de la inculpati, dupa cum urmeaza: 81.665 lei, 11.985 euro, 4.564 USD si 10 lire sterline.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Arges.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1038 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    "nebunii" au si permis de conducere auto? (Joi, 18 februarie 2016, 14:41)

    IancuJianu [utilizator]

    de verificat...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by