Noul dosar al lui Gabriel Oprea: Cabinetul fostului ministru, dotat cu jacuzzi si o masina de lux, cadouri de la fostul sef al serviciului de informatii al MAI

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 17 februarie 2016, 17:59 Dosare Anticoruptie


Gabriel Oprea
Foto: Agerpres
Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si fost vicepremier, ar fi primit diverse cadouri de la fostul sef Departamentului de Informatii si Protectie Interna, aflat in subordinea sa -  jacuzzi, canapele si o masina de lux pentru cabinetul fostului ministru - sustin surse judiciare citate de Digi 24 si Europa Fm.

DNA a cerut din nou, miercuri, ridicarea imunitatii fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat intr-un nou dosar in care este acuzat de abuz in serviciu. Concret, ministrul de Interne este acuzat ca a suplimentat bugetul Departamentului de Informatii si Protectie Interna cu 410.000 lei pentru a fi cumparata o limuzina Audi A8 pe care a folosit-o exclusiv in perioada august - octombrie 2015.

Procurorii anticoruptie ssustin ca in sediul ministerului, seful de la interne avea canapele noi, dar si un jacuzzi, cumparate din banii pe care ministerul ar fi trebuit sa-i cheltuiasca pentru combaterea coruptiei. Cel mai ieftin model de Audi A8 costa 84.000 de euro si este o limuzina cu motorizari ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun ca un astfel de model ar fi fost cumparat de sefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, dupa ce acesta a fost de acord sa dea mai multi bani serviciului secret de informatii al MAI si sa schimbe destinatia unor fonduri.

Prejudiciul in acest dosar este de 410.000 de lei, iar procurorii spun ca din acesti bani s-a cumparat atat bolidul de lux, canapele noi, cat si un jacuzzi pentru cabinetul fostului ministru de interne.

Gabriel Oprea a reactionat afirmand ca "Am luat act de comunicatul DNA si despre suspiciunea invocata astazi de procurori in ceea ce ma priveste. Nu cunosc alte detalii cu privire la acest caz in afara celor transmise public de catre DNA si nu voi comenta suplimentar presupusele fapte. Ma consider nevinovat si consider ca suspiciunea invocata nu este intemeiata. Este insa datoria magistratilor sa clarifice acest aspect, astfel incat adevarul sa iasa la lumina. Ca si pana acum, voi da curs solicitarilor DNA si voi contribui cu toate informatiile si detaliile care imi vor fi cerute. In solutionarea acestui caz voi uza de orice mijloc constitutional si legal de care dispun."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3301 vizualizari

  • -5 (9 voturi)    
    si la vila lac s-au facut modernizări (Miercuri, 17 februarie 2016, 18:34)

    timp tamp [utilizator]

    la vila lac 1 s-au făcut renovări de 2 milioane euro și , s-au cumpărat limuzine mult mai scumpe. Codruța ce faci?
  • +9 (9 voturi)    
    zau? Jaccuzzi? :P (Miercuri, 17 februarie 2016, 19:00)

    Codruta N [utilizator]

    Pai sa faca DNA descinderi si pe la alte ministere!! Uite, d.ex. poate descopera CUM se rasfatzau Hunor si secretarii / secretarele lui de stat! :P
    • +3 (3 voturi)    
      Ai fost în jaccuzzi cu Oprea? (Joi, 18 februarie 2016, 9:30)

      asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

      Și dacă ți-a plăcut,de ce nu ne-ai spus?Lui Oprea îi mai trebuia un cal,o căruță cu coviltir și țigănia era complectă.Asta a făcut Gabriel Oprea în importanta funcție de primvicepremier și ministru.Fudulie ca a lui Oprea numai pe la ușa cortului mai vezi.
  • +3 (3 voturi)    
    stai, gabi, linistit (Joi, 18 februarie 2016, 11:40)

    Redactia HotNews [utilizator]

    dom'presedinte e deschis la solutii convenabile


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by