Primarita din Reghin, trimisa in judecata de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 16 februarie 2016, 14:34 Dosare Anticoruptie


Primarul din Reghin, Maria Precup, a fost trimisa in judecata de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu, informeaza un comunicat al Directiei.

Au mai fost trimisi in justitie arhitectul-sef din Reghin, Camelia Diacon Harsan, administratorul unei firme, Iuliu Moldovan si Mihai Tocu, diriginte de santier.

Potrivit procurorilor, in vara anului 2012, Precup Maria, in calitate de primar, i-a pretins inculpatului Moldovan Sebastian Iuliu, administrator al unei societati comerciale, sa ii remita o suma de bani pentru o anumita persoana (bani ce nu i se cuveneau in mod legal), iar in schimb, edilul trebuia sa accepte la plata decontarea unor lucrari neexecutate de respectiva societate, in cadrul proiectului de amenajare a unei strazi din municipiul Reghin.  

Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti drept mita de primar era reprezentanta unei alte societati comerciale fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat. 

Suma de bani de 26.040 lei a fost remisa de inculpatul Moldovan Sebastian Iuliu, sub forma unui presupus contract de vanzare - cumparare, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si fata de care Administratia Finantelor Publice Reghin instituise masuri de executare silita, afirma DNA.

La data de 4 septembrie 2012, conform intelegerii, Precup Maria ar fi acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii.  

Acest lucru a fost posibil si prin aceea ca primarul a fost ajutat de Harsan Diaconu Camelia si Tocu Mihai care au intocmit, in fals, documentatia (situatie de lucrari, proces-verbal de receptie lucrari, etc. ) ce a stat la baza aprobarii spre decontare a facturii fiscale emisa de omul de afaceri Moldovan Sebastian Iuliu pentru lucrari neexecutate in realitate, arata sursa citata.

Astfel, s-ar fi cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mures, de 76.059,44 lei, reprezentand lucrari neefectuate si, in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare.  

Primaria municipiului Reghin s-a constituit parte civila cu suma de 76.059,44 lei.

In cauza, au fost dispuse masuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1266 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Vreau un singur caz... (Marţi, 16 februarie 2016, 14:44)

    Johanis [utilizator]

    Un singur primar doresc sa vad care a trait din salariu.
    Unul singur, dintr-un sat micut.
    Nu exista asa ceva, deci DNA-ule, ai material inca douazeci ani !
    • 0 (0 voturi)    
      Scuze, am gasit unul. (Marţi, 16 februarie 2016, 14:52)

      Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      http://www.cancan.ro/actualitate/el-e-probabil-cel-mai-bogat-primar-din-romania-regele-de-la-tartasesti.html


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by