UPDATE Perchezitii DNA in Covasna, Brasov si Iasi. Presedinta Judecatoriei Sfantu Gheorghe ar fi luat mita pentru a scapa de arest doi barbati acuzati de talharie - surse

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 16 februarie 2016, 9:05 Dosare Anticoruptie


Judecatoarea Elena Poiana, vizata de perchezitiile efectuate marti de procurorii DNA la Sfantu Gheorghe, ar fi luat mita pentru a inlocui arestul preventiv cu controlul judiciar in cazul a doi barbati cercetati pentru talharie, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. 

Conform acelorasi surse, fapta ar fi fost comisa in luna august 2015, cand Elena Poiana, in prezent presedinte al Judecatoriei Sfantu Gheorghe, era judecator la Tribunalul Harghita. 

Judecatoarea ar fi pretins si primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi barbati arestati. 

In schimbul banilor, ea a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar pentru ambii inculpati. 

Potrivit surselor, Elena Poiana le-ar fi spus celor care i-au dat banii ca un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, avand in vedere ca pentru fapte cu violenta este greu sa se obtina cercetarea sub control judiciar. 

Procurorii au sigilat, marti, biroul presedintei Judecatoriei Sfantu Gheorghe, Elena Poiana. 

Purtatorul de cuvant al instantei, Jenica Chiper a declarat, pentru Agerpres, ca Elena Poiana este presedinta Judecatoriei din data de 1 ianuarie 2016, iar faptele de care este suspectata ar fi fost savarsite in perioada in care a lucrat in cadrul Tribunalului Harghita. 

"Pot confirma oficial ca biroul ei a fost sigilat de catre un lucrator de Politie, nu a fost desfasurata inca o perchezitie. Doamna este presedinte al Judecatoriei Sfantu Gheorghe de la data de 1 ianuarie 2016, data la care a si venit in aceasta institutie (...) Referitor la fapte, acestea ar fi din 2015, cand era judecator al sectiei Penale din cadrul Tribunalului Harghita, deci faptele nu au fost savarsite in calitate de judecator sau presedinte al Judecatoriei Sfantu Gheorghe, asta pot sa va spun oficial', a declarat Jenica Chiper. 

Procurori DNA Alba Iulia efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in anul 2015, informeaza Directia. 

Marti sunt efectuate perchezitii domiciliare in 4 locatii situate in Covasna, Brasov si Iasi, din care una reprezinta sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2353 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    zimbaret (Marţi, 16 februarie 2016, 11:25)

    iodixit [utilizator]

    ce-mi plac baietii astia de la dna. daca tot ministerul de interne ar fi ca ei, tara asta ar respira mai usurata, usurata de toti hotii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by