STENOGRAME DNA Nicolae Paun: Sa moara copiii mei, cand ies afara, daca nu dau doua cutite in gat la procurori si ma p.. pe ei

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 15 februarie 2016, 15:09 Dosare Anticoruptie


Nicolae Paun si Madalin Voicu
Foto: Agerpres
Deputatul Nicolae Paun a proferat amenintari la adresa procurorilor anticoruptie intr-o discutie pe care a avut-o cu social-democratul Madalin Voicu, potrivit unor pasaje din referatul prin care DNA cere incuviintarea retinerii si arestarii preventive a celor doi deputati, citate de Agerpres.

La sfarsitul saptamanii trecute, surse parlamentare care au avut acces la dosar afirmau ca Nicolae Paun ar fi fost interceptat avertizand ca "baga cutitul in procurori" dupa ce iese din puscarie.

Potrivit informatiilor care au aparut luni, convorbirea telefonica ar fost avut loc in toamna anului trecut, dupa ce Paun a aflat ca este anchetat pentru fapte de coruptie:

'(...) Voicu: Bine, bai, dar ce avem noi de ascuns? Am facut ceva?

Paun: Nu avem nimic de ascuns... (foloseste cuvinte obscene). Auzi, mai? Fac cativa ani de viata, de parnaie, da' sa moara copiii mei, cand ies afara, daca nu dau doua cutite in gat la procurori si ma p.. pe ei.

(...)

Paun: Ba, auzi? Tu n-ai trait in anii '60, Mada, cum esti acum. Cand ti-am spus eu din primavara: ma, vezi ca astia sunt pe noi.

Voicu: Bine, ba, si ce sa ne faca? Eu nu am afaceri, n-am combinatii, n-am smecherii.

Paun: Pai, pe tine nu, dar pe mine ma face!

Voicu: N-am nici cont in banca, n-am carnet de conducere'.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil, luni, cererilor DNA de retinere si arestare preventiva in cazul deputatilor Nicolae Paun si Madalin Voicu.

Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.

La randul sau, deputatul Madalin Voicu este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani, toate in forma continuata.

In acelasi dosar mai sunt urmariti penal Gelu Stefan Diaconu si Mihai Gogancea-Vatasoiu, presedintele si vicepresedintele ANAF la data faptelor, precum si alti opt inculpati.

Vicepresedinte ANAF: Vreau sa vad cat de mare-i dimensiunea crimei

Procurorii afirma ca fostul presedinte al ANAF, Diaconu Gelu - Stefan, si vicepresedintele Gogancea-Vatasoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 si A-PRS1391/08.05.2015 prin care erau scutite de plata contributiei de asigurari de sanatate persoanele angajate prin conventii civile, in mod fictiv, la Asociatia Partida Romilor.

Procurorii considera ca cele doua circulare au fost emise cu incalcarea dispozitiilor legale. Astfel, s-a dispus fie neincasarea, prin necomunicare/stoparea transmiterii catre contribuabili a deciziilor privind regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate pe anul 2012, fie neluarea masurilor pentru incasarea contributiilor, in cazul deciziilor deja comunicate.

Aceste actiuni au produs, pe de o parte, un prejudiciu bugetului de stat (aferent neincasarii contributiilor sociale) iar pe de alta parte un folos patrimonial in beneficiul Asociatiei Partida Romilor Pro Europa.

In sprijinul acestor acuzatii, la dosar este atasata o stenograma a unei discutii dintre Paun si vicepresedintele Gogancea-Vatasoiu (sursa - Adevarul.ro)

  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Va salut, domnul deputat!
  • Nicolae Paun:  Am onoarea, domnul presedinte! Cu stima si deosebit respect! Iertati-ma, ma puteti primi si pe mine maine sau cand credeti dumneavoastra?
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Categoric, da. Sigur da.. Maine, dar cred ca nu aceeasi problema, vorbim altceva...
  • Nicolae Paun:  Ba da, aceeasi problema
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Aceeasi problema?
  • Nicolae Paun:  Pai, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am inteles ca s-a dar drumul de la teritoriu, au inceput deja sa le dea drumul.
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Pai, ok, amendament...... Cand facem corectia! Sunt colegii la camera? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de platit pe veniturile... nevenituri, aia care...
  • Nicolae Paun:  Da, da, da. Pai, aia... aia e discutata deja.
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Pai, da, da, nu, dar...
  • Nicolae Paun:  Acuma, n-a bagat-o, e  la Comisie, n-a bagat pe ordinea de zi.
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Asa. Si de ce n-o baga pe ordinea de zi?
  • Nicolae Paun:  Pai, astazi incercam sa vedem de ce nu se baga pe ordinea de zi.
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  OK., vorbim saptamana viitoare. Vorbesc si eu cu colegii, sa-mi fac un inventar, dumneavoastra aveti... Sau vreti inainte de 1 mai sa...?
  • Nicolae Paun:  Nu, nu, nu, saptamana viitoare.
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Oricum, mi-ati dat, nu, mi-ati tema, stiu eu despre ce e vorba. Vreau sa vad cat de mare-i dimensiunea crimei, ca inteleg ca au plecat hartiile si va asalteaza, va reasalteaza...
  • Nicolae Paun:  Ne reasalteaza, da, iar ne iau... Eu i-am calmat un pic, le-am spus, bai fratilor, stati o secunda...
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai:  Pai, nu, aratati-le ca e vorba de o rezolvare, doar atat ca ea n-a fost pusa-n opera. Si daca se incadreaza in aia, aia e.
  • Nicolae Paun:  Pai, nu, nu, se incadreaza sigur toata lumea, numai ca...
  • Gogancea-Vatasoiu Mihai: Au o hartie cu care ulterior aparitiei modificarii, o sa producem efectele.

Nicolae Paun i-a cerut lui Madalin Voicu sa ii faciliteze accesul la conducerea Ministerului Finantelor, condus de Eugen Teodorovici

Potrivit acestor stenograme, Nicolae Paun i-a cerut deputatului Madalin Voicu, in mai 2015, sa ii faciliteze accesul la conducerea Ministerului Finantelor, pentru a discuta despre un proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice (sursa - Agerpres).

In momentul in care au avut loc demersurile, la conducerea Ministerului Finantelor se afla Eugen Teodorovici.

  • Voicu: Da, cumetre.
  • Paun: Dar nu poti sa-l suni (...) la Finante acuma sa mai ma primeasca, sa mai stau o data de vorba cu el legat de-o treaba?
  • Voicu: Bai, ba pot sa-l sun (...) sa te programeze.
  • Paun: Iham... Sedinta de Guvern e maine, nu?
  • (...)
  • Voicu: Da. Si e si plen maine. Dar il sun de astazi ca sa te programeze pentru cand poate si te anunt, da?
  • Paun: Iham... 5 minute...
  • Voicu: Da, ma, inteleg. Daca poate sa te primeasca azi, te sun imediat si-ti spun'.

In cursul aceleiasi zile, Madalin Voicu l-a sunat din nou pe Nicolae Paun si i-a transmis ca este asteptat la Ministerul Finantelor:

  • 'Voicu: Ce telefon ai, (...) pe el!
  • Paun: Da, da, da, te aud.
  • Voicu: Deci du-te acuma, ca te asteapta.
  • Paun: Ma duc acuma.
  • Voicu: Hai!'.

Ulterior, deputatul Paun a transmis si un SMS ministrului Finantelor, in care ii precizeaza ce proiect de lege il intereseaza.

'Ma scuzati Nicolae Paun sunt este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice - este proiect al Guvernului. Cu stima si respect. Nicolae Paun', se arata in mesaj.

Nicolae Paun spunea despre membri ai comunitatii pe care o reprezinta ca sunt 'nesimtiti' si 'obraznici' (Agerpres)

Nicolae Paun spunea despre membri ai comunitatii rome, pe care o reprezinta in Parlament, ca sunt 'nesimtiti' si 'obraznici', potrivit unor pasaje din referatul prin care DNA cere incuviintarea retinerii si arestarii sale preventive.

Paun a mai folosit, in discutiile cu mai multi colaboratori, expresii precum 'nenorocitii naibii' sau 'ciori', spunand totodata despre membrii comunitatii rome ca sunt nerecunoscatori fata de cei care incearca sa-i ajute, conform aceleiasi surse.

De asemenea, Nicolae Paun si-a exprimat indoiala fata de capacitatea cetatenilor de etnie roma de a urma efectiv anumite cursuri de formare profesionala.

'Fir-ar ale dracului de proiecte, ca v-am spus ca astea o sa ne... ne mananca capul proiectele astea! (...) Ca nici ei nu inteleg si ca erau astia imbracati prin fuste pe acolo si intreba de antreprenoriat social. Si ea le-a zis, dom'le, da intrebati de antreprenoriat social pe astia? Pai, astia nu stiu, se sperie daca le spuneti asta. (...) Pai, daca aia nu stiu sa se iscaleasca...! Nu stiu sa scrie (...): Da, da. D'apai sa mai fie pe antreprenoriat social, Doamne, fereasca-ne Dumnezeu!', a spus, in discutiile cu apropiatii sai, deputatul care reprezinta minoritatea roma.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























18842 vizualizari

  • +54 (56 voturi)    
    Exact (Luni, 15 februarie 2016, 15:12)

    valahiandusk [utilizator]

    Cam asta e clasa politica
    • -23 (27 voturi)    
      "Bag cuțitul" sunt vorbe pe care le zice orice rom (Luni, 15 februarie 2016, 18:55)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui valahiandusk

      Citat Nicolae Paun: Sa moara ..., când ies afara, dacă nu dau doua cuțite in gat la procurori ..."

      Asemenea vorbe sunt zise de aproape orice rom, și nu doar de ei, in discuții particulare cu diverși cunoscuți. Astea nu sunt amenințări ci cuvinte goale.
      Justiția trebuie sa vina cu acuzații serioase nu sa aresteze pe motiv ca cineva a vorbit urat.
      • +8 (10 voturi)    
        Esti naiv (Luni, 15 februarie 2016, 19:16)

        midufi [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        Dumnealor au o logica proprie, de tipul:
        1. eu (rromul) pot sa fac ce vreau eu, n-am nicio responsabilitate;
        2. daca ai apucat sa scoti o vorba, atunci esti dator sa respecti si ce n-ai promis, dar s-ar putea interpreta ca ai fi spus;
        3. e prost ala care munceste, ala care traieste de pe urma muncii... - continuarea se subintelege usor;
        4. (mai nou) eu sunt ocrotit de lege, sunt o minoritate, am drepturi speciale.
        Nu glumesc, sunt lucruri pe care le invata de mici, de la cativa anisori.
        Daca nu ma crezi, intreaba pe cineva care este profesor la una din clasele 1-8, intr-o clasa cu rromi.
        Stiu, nu este "corect politic", dar... este adevarat.
        S-au schimbat prea putine in ultimele sute de ani, proprii reprezentanti ai rromilor trebuie sa schimbe lucrurile astea.
        O zi buna.
      • +4 (10 voturi)    
        curajosule, chiparosule (Luni, 15 februarie 2016, 19:28)

        florinul [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        Am făcut efortul să mă loghez, specal ca să-ți dau minus.
        • +1 (1 vot)    
          dumitrica si bagat cutitul (Marţi, 16 februarie 2016, 9:31)

          FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui florinul

          Da, individul asta merita un minus. Paun e oricum un borfas, iar faptul ca ii ia apararea cu relativisme ieftine spune tot.
  • +57 (57 voturi)    
    ! (Luni, 15 februarie 2016, 15:29)

    Kpriciu [utilizator]

    politician roman ce si-a votat pensie speciala.
    • +9 (9 voturi)    
      JOS pensiile speciale!! (Luni, 15 februarie 2016, 19:35)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Kpriciu

      Cei care primesc condamnari, fie ele oricat de scurte, fie chiar si cu suspendare, sa NU mai aiba dreptul la pensie speciala!!
  • +60 (60 voturi)    
    sper (Luni, 15 februarie 2016, 15:29)

    mos ion roata [utilizator]

    ca judecatorul sa tina seama si de amenintari.
  • +31 (33 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 februarie 2016, 15:37)

    [anonim]

    • +20 (20 voturi)    
      Legea Dragnea (Luni, 15 februarie 2016, 16:55)

      zzztop [utilizator] i-a raspuns lui

      Clasa politica poate sa ameninte asa, dar cetatenii trebuie doar sa-i laude.. ceausescu n-a murit
      • +5 (7 voturi)    
        Comment sters de user (Luni, 15 februarie 2016, 18:35)

        Crioan [anonim] i-a raspuns lui zzztop

  • +31 (31 voturi)    
    cu siguranta (Luni, 15 februarie 2016, 15:45)

    coloneze [utilizator]

    dupa doi ani de puscarie o sa l vedem cu cateva carti pe agramatul asta. mia mul, se vor gasi niste profesori universitari car vor vedea in el spiritul si dorinta de cercetare. se vor gasi niste preoti de penitenciar care sa spuna ca acestu cutitar este un fel de Mesia si niste judecatori care vad numai drepturile omului, pardon drepturile inculpatilor, nu ale persaonelor vatamate. nu ale sarcilor romi, pe spinarea carora se iau ataia bani. Domnilor judecatori in spital a murit azi un copil din cauza voastra. da a celor care ii tot eliberati pe coruptii acestia si incurajati coruptia.
  • +41 (41 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 februarie 2016, 15:46)

    [anonim]

    • +18 (18 voturi)    
      JOS pensiile speciale!! (Luni, 15 februarie 2016, 17:07)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      Cei care primesc condamnari, fie ele oricat de scurte, fie chiar si cu suspendare, sa NU mai aiba dreptul la pensie speciala!!
  • +35 (37 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 februarie 2016, 15:46)

    [anonim]

    • -2 (6 voturi)    
      s-a sinucis unu' (Luni, 15 februarie 2016, 17:05)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      Dar nu stiu precis daca in momentul acela mai era parlamentar: baiatul lui Sorin Rosca Stanescu
  • +35 (35 voturi)    
    Un parlamentar (Luni, 15 februarie 2016, 15:53)

    Moro01 [utilizator]

    Incredibil ce oameni pot sa ne conduca. Omul asta e de o tristete cum n - am mai vazut de mult.
  • +19 (19 voturi)    
    PArlamentul Romaniei (Luni, 15 februarie 2016, 16:03)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Fara comentrii. Penali, hoti, complici la furt, impostori, incompetenti. O fauna de joasa spita pusa pe imbuibare si clientelism.
  • +14 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 15 februarie 2016, 17:13)

    [anonim]

    • -7 (9 voturi)    
      si pe Basea ;) (Luni, 15 februarie 2016, 19:33)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      Care i-a zis lui Firea ca "poate nu ii mai vine sotul acasa" ;)
  • +17 (17 voturi)    
    Doamne ajuta! (Luni, 15 februarie 2016, 17:15)

    Codruta N [utilizator]

    Daca vrea el MUSAI sa-i moara copiii... asta e! Oricum, indivizi ca acesta e mai bine sa nu se reproduca! :P
  • -12 (14 voturi)    
    Si (Luni, 15 februarie 2016, 18:12)

    cu5clase [utilizator]

    care-i problema ? De cand discutiile private sunt amenintari ? S-au produs efecte... ? Avelo bahtalo. Haj mo car.
    • +3 (3 voturi)    
      Mda, esti sigur ca ai 5 clase? (Luni, 15 februarie 2016, 19:20)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui cu5clase

      Altfel ai intelege mai usor, zic eu.
      Sau poate esti ironic... pune si tu ghilimele (adica "), macar un semn de exclamare (adica !)
      • +3 (3 voturi)    
        Bineinteles ca-i ironic. (Luni, 15 februarie 2016, 19:55)

        tarantella [utilizator] i-a raspuns lui midufi

        Am mai vazut noi fraieri, dar nici chiar asa.
  • +4 (4 voturi)    
    Cutitarii lui Phonta (Luni, 15 februarie 2016, 23:21)

    Kaladin [utilizator]

    Doar de'alde pramatia asta l-au sustinut cand guberna...in furaciuni. Acum schelalaie ca li se apropie gatul de streang?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by