Cererile DNA de avizare a retinerii si arestarii lui Madalin Voicu si Nicolae Paun, discutate luni de Comisia juridica a Camerei Deputatilor

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 14 februarie 2016, 22:27 Dosare Anticoruptie


Madalin Voicu si Nicolae Paun
Foto: Agerpres
Comisia juridica din Camera Deputatilor se reuneste luni dimineata pentru da un aviz asupra cererii DNA de retinere si arestare a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, acuzati de trafic de influenta, fals in declaratii, deturnare de fonduri si spalare de bani, aminteste Agerpres. Avizul Comisiei Juridice este unul consultativ. 

Cei doi parlamentari au fost prezenti joi si vineri la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul.

In vreme ce Madalin Voicu a facut declaratii in care si-a sustinut nevinovatia, deputatul Nicolae Paun a preferat sa foloseasca usa din spate a salii de sedinta pentru a evita sa raspunda intrebarilor ziaristilor.

''Eu nu vreau sa politizez acest caz, ca altii il politizeaza este problema lor. Eu vorbesc despre o problema a mea, personala, despre care v-am spus si continui sa cred ca sunt agatat fara niciun fel de vina. Ca putem face speculatii, ca putem face suspiciuni rezonabile sau ca putem avea tot felul de banuieli, unele subiective, daca nu chiar tendentioase, asta este cu totul alta chestie'', a declarat deputatul social-democrat Madalin Voicu.

Potrivit unor surse parlamentare, dosarele contin interceptari ale unor injuraturi si amenintari facute la adresa procurorilor de catre Nicolae Paun.

Referitor la acuzatiile de trafic de influenta, Madalin Voicu a precizat joi ca interceptarile din dosar ce il au drept protagonist vizeaza un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene si al Finantelor, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat sa-l primeasca intr-o audienta pe deputatul Nicolae Paun.

Intrebat de jurnalisti daca va face o recomandare pentru colegii deputati, in privinta votului din plen, Madalin Voicu a spus ca nu ''isi permite'' sa faca recomandari nimanui. De asemenea, el a explicat ca deputatii il cunosc suficient de bine ca sa nu mai fie nevoie de asa ceva.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca PSD va vota in favoarea cererii DNA.

Dosarul DNA are 19 volume, insumand 4886 de pagini.

DNA a cerut miercuri incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru trafic de influenta, fals in declaratii, deturnare de fonduri, spalare de bani.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























543 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by