Primarul Brailei, Aurel Simionescu, suspendat din functie de catre prefect dupa ce a fost arestat preventiv

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 8 februarie 2016, 11:24 Dosare Anticoruptie


Aurel Simionescu
Foto: Agerpres
Prefectul Brailei, Nicu Olteanu, a emis ordinul de suspendare din functie a primarului municipiului, Aurel Simionescu, dupa ce a fost informat oficial in legatura cu decizia Tribunalului Galati de arestare preventiva a acestuia pentru o perioada de 30 de zile, informeaza Agerpres.

"Este un ordin care constata suspendarea mandatului primarului Aurel Simionescu, emis ca urmare a instiintarii Tribunalului Galati, privind arestarea preventiva a primarului Simionescu. Ordinul constata suspendarea de drept a mandatului si are efecte pana la data incetarii situatiei in cauza, respectiv pana cand se va ridica masura arestului preventiv', a declarat luni prefectul Nicu Olteanu.

Magistratii Tribunalului Galati au admis, la 5 februarie, solicitarea DNA privind arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului municipiului Braila, Aurel Simionescu si a fostului director economic in Primaria Braila, Stoica Anghelescu, in prezent consilier personal al primarului.

Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat DNA, in cursul anului 2010, Aurel Simionescu, in calitate de ordonator principal de credite si responsabil de controlul financiar preventiv, beneficiind de sprijinul lui Stoica Anghelescu, in calitate de director executiv al Directiei Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei municipiului Braila, a schimbat, cu intentie, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 2 642 179,91 lei, ce reprezinta o parte din cei 15 703 464 lei primiti ca prima transa de prefinantare din fonduri europene, in cadrul proiectului "Modernizare Bulevardul Dorobantilor, municipiul Braila". Aceasta suma de bani a fost folosita in alte scopuri decat pentru cheltuieli eligibile in cadrul proiectului respectiv ("Invatamant", "Locuinte, servicii dezvoltare publica" etc.).

De asemenea, cei doi inculpati au avizat si aprobat documentatia de atribuire a contractului de modernizare a bulevardului catre asocierea de firme care propusese suma de 99 992 906,29 lei pentru executarea lucrarilor, cauzand prin aceasta vatamarea intereselor legitime ale ofertantului clasat pe locul al 2-lea, care a acumulat cel mai mare punctaj in urma aplicarii algoritmului de calcul in evaluarea ofertelor si care ofertase pentru lucrari suma de 65.648.502,88 lei.

Prin actiunile celor doi inculpati, a fost produs Primariei Braila un prejudiciu de 39 829 735,31 lei, din care 24 985 162,27 lei reprezentand finantare nerambursabila primita de la Ministerul Dezvoltarii in cadrul Fondului European de Dezvoltare Regionala si 14.844.572,66 lei prejudiciu adus bugetului local al municipiului Braila.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1489 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by