Curtea de Apel Brasov: Ioan Neculaie, arestat preventiv

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 8 februarie 2016, 10:14 Dosare Anticoruptie


Ioan Neculaie
Foto: AGERPRES
Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis luni arestarea preventiva a omului de afaceri Ioan Neculaie, infirmand decizia Tribunalului Brasov din 30 ianuarie, care a stabilit cercetarea acestuia sub control judiciar, informeaza Agerpres. Ioan Neculaie a iesit din sediul Curtii de Apel cu catuse la maini, fiind urcat in masina pentru a fi dus in arestul IPJ.

El a fost retinut pe 28 ianuarie, dupa ce procurorii brasoveni au facut mai multe perchezitii la sediile unor firme ale Grupului Prescon S.A, la S.C Fotbal Club Brasov S.A, patronate de acesta, dar si la locuinta sa din Brasov.

El este cercetat pentru evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

"Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat ca in perioada martie 2013-mai 2015, in calitate de actionar majoritar la S.C ICIM.S.A Brasov si S.C Fotbal Club Brasov S.A, s-a asociat cu inculpatul Paunescu Stelian Florin (director economic in cadrul grupurilor de firme PRESCON S.A si ROMAN S.A si presedinte al Consiliului de Administratie al S.C ICIM S.A Brasov si SC Fotbal Club S.A Brasov) si suspecta Slavila Corina Eugenia (jurist in cadrul grupului de firme controlate de Neculaie Ioan) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club S.A Brasov sa stabileasca in mod fraudulos un TVA deductibil in cuantum de 6.969.266,88 lei, prin inregistrarea in contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Brasov a unei operatiuni nereale, respectiv a achizitiei la data de 24.01.2014 de catre aceasta din urma societate a unei presupuse investitii de la S.C ICIM S.A Brasov constand intr-o baza sportiva situata in municipiul Brasov", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului din 29 ianuarie.

Valoarea pretinsei investitii atestata de inscrisurile inregistrate in contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Brasov a fost stabilita la suma de 36.007.878, 88de lei (din care 6.969.266,88 de lei TVA), desi in realitate S.C Fotbal Club S.A Brasov nu a dobandit niciun drept concret si niciun bun in urma respectivei tranzactii, aceasta tranzactie neavand valoare economica. In urma inregistrarii acestor inscrisuri in evidentele S.C Fotbal Club S.A Brasov, aceasta societate a compensat pana in luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentand TVA deductibil aferent pretinsei investitii rezultata din documente ce atesta operatiuni nereale, mai arata procurorii.

De asemenea, in calitate de actionar majoritar, administrator de fapt al S.C Fotbal Club S.A Brasov si singura persoana cu drept de semnatura in aceasta firma, la data de 27.12.2010, inculpatul Ioan Neculaie a retras fara justificare legala din contul de casa al acestei societati, suma de 9.830.000 de lei, iar la data de 30.12.2011 suma de 3.900.000 de lei, iar pentru a da aparenta de legalitate acestor retrageri a inregistrat in evidentele societatii antecontractul de vanzare-cumparare nr.1648 din 18.05.2012 incheiat intre Ioan Neculaie si S.C Fotbal Club Brasov S.A prin care primul s-a obligat in schimbul sumei de 4.156.400 euro sa transfere proprietatea asupra a doua terenuri din extravilanul comunei Sanpetru, judetul Brasov, pe care acesta le achizitionase in data de 20.09.2011 cu suma de 871.346,41 lei, bunul fiind vandut astfel la un pret de peste 20 de ori mai mare fata de pretul de achizitie, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, a fost retinut si s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si fata de Stelian Florin Paunescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2727 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Deja Vu (Luni, 8 februarie 2016, 10:19)

    CititorulComentator [utilizator]

    Sper ca la sentinta sa-i dea cu spor, ca e recidivist! Mafiot ordinar!
  • +3 (3 voturi)    
    2 condamnari cu suspendare.... (Luni, 8 februarie 2016, 18:30)

    cartofil [utilizator]

    Nu stiu, este posibil asa ceva in dreptul romanesc ? Primeste o condamnare, i se da cu suspendare, este din nou arestat pentru o alta magarie, primeste din nou condamnare si din nou cu suspendare. Era recidivist, nu trebuia sa faca si prima condamnare si a doua la cu frecventa???? Mai e ceva: ce-i care i-au dat acestui analfabet uzina Roman SA (autocamioane) cu suma de 50.000 E dupa ce statul i-a iertat toate datoriile, in timp ce doar terenul de sub uzina face 300 de milioane nu patesc nimic ??? DE CE??? In ce tara ne aflam???? I-au mai dat Chimica Rasnov, Combinatul de prelucrarea lenmnului Brasov, Fabrica de ciment Comarnic, Fabrica de caramizi Feldioara si cate si mai cate, pe aproape nimic. Cocalarul le-a taiat si le-a dat la fier vechi ca la atat il duce capul. Din munca romanilor din vremea lui ceausescu, in fabrici si uzine, si-a cumparat elicopter, a pus mana pe vila lui Gheorghe Gheorghiu Dej de pe valea Timisului si traieste in lux.
    • 0 (0 voturi)    
      Asa e cand esti mafiot (Marţi, 9 februarie 2016, 6:20)

      CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

      Banu face legea in Romania.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by