Dosar la DNA in legatura cu neexecutarea hotararilor judecatoresti de catre ANAF

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 2 februarie 2016, 15:48 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar in legatura cu savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si nerespectarea hotararilor judecatoresti de catre functionari din ANAF si alte institutii, precum si de catre persoane condamnate, relateaza Agerpres.

'Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si nerespectarea hotararilor judecatoresti, de catre functionari publici din cadrul ANAF, al altor institutii si de catre persoane condamnate la pedepse privative de libertate. Acest nou dosar penal s-a constituit in conditiile in care hotarari judecatoresti definitive nu au fost executate sub aspectul recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat', se arata intr-un raspuns DNA trimis marti.

Potrivit DNA, o adresa care contine documente referitoare la o executare silita a fost primita si inregistrata la DNA, urmand a fi luata in considerare in dosarul penal.

Din raspunsul DNA citat de Agerpres nu e clar la ce dosare exista suspiciuni de abuz in serviciu. Tot astazi insa, RomaniaCurata.ro a publicat un articol in care arata ca judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti a sesizat DNA in cazul nerecuperarii prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA - Dan Voiculescu. Judecatoarea este cea care alaturi de colegul ei de de complet, Alexandru Mihalcea, a pronuntat decizia de condamnare si confiscare in cazul ICA.

Camelia Bogdan este nemultumita ca magistratii de la Tribunalul Bucuresti - instanta de executare a deciziei definitive - au dispus verificari in strainatate doar pentru identificarea averii persoanelor fizice Dan, Camelia si Corina Voiculescu, NU si a averii firmelor al caror beneficiar real ar putea fi familia magnatului.

Potrivit judecatoarei Bogdan, colegii ei de la Tribunal nu au cerut autoritatilor din Cipru identificarea "bunurilor mobile, imobile, conturilor, activelor, actiunilor" firmelor Abacus (Cyprus) Limited, Grivco SRL, Coly Secretarial Limited, Romanian-American Development Company LTD si Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited.

In plus, Camelia Bogdan este nemultumita ca raspunsul autoritatilor din Cipru (asa incomplet cum ar fi fost cerut) a fost comunicat de Tribunal lui Dan Voiculescu.

Suspiciunile se adancesc in contextul unor legaturi dintre Voiculescu si familia judecatoarei Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, potrivit sursei citate. In 2003, notarul Jean Andrei, pe atunci sotul judecatoarei Laura Andrei, a legalizat la sediul Grivco contractul de superficie prin care Voiculescu a dobandit drept de folosinta a terenurilor si cladirilor Institutului de Chimie Alimentara (ICA), privatizat apoi fraudulos.

Reamintim ca, pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Judecatorii au mai stabilit ca prejudiciul in acest caz se ridica la 60 de milioane euro si au dispus confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, 'care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.

Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4.184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1.986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9353 vizualizari

  • +38 (38 voturi)    
    Bravo! (Marţi, 2 februarie 2016, 16:03)

    ouyang [utilizator]

    Abia asa incepe lupta. ANAF e o institutie ce recupereaza prejudicii de 2 lei de la buticari, blocheaza conturi pentru bani ce i-a incasat deja, dar e incompetent in a-i urmari, etc. Cu toate astea milioanele de Euro ale infractorilor ii trec pe langa nas si nici nu le miroase.
    • +19 (19 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 2 februarie 2016, 17:40)

      [anonim] i-a raspuns lui ouyang

      • +5 (5 voturi)    
        O fi “academician” (Marţi, 2 februarie 2016, 19:38)

        ouyang [utilizator] i-a raspuns lui

        la ”Academia” oprea. Renta viagera pe viata. Cum era? Doctor academician. Asta viseaza toti nenorocitii ce nu-si pot lua bacul.
  • +34 (34 voturi)    
    Si nu are nici escorta, nici antemergatori ! (Marţi, 2 februarie 2016, 16:05)

    Susufler0 [utilizator]

    A trebuit sa se intoarca Camelia Bogdan de la sectia de Contencios-Administrativ inapoi la sectia penala pt a se debloca situatia ! Nu mai are curaj niciun judecator din ambele sectii penale sa faca ceea ce trebuie ? Pt ca e vorba de curaj aici, ca doar nu o fi nepricepere !
    • +21 (21 voturi)    
      nu-i vorba de curaj, ci de corectitudine (Marţi, 2 februarie 2016, 17:02)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      si de respectarea legii.

      Nu cred ca un judecator poate sfida Hotarirea definitiva si irevocabila - care are caracter de LEGE in respectivul caz - a unui alt judecator, decit daca este corupt ori este incompetent .

      In ambele situatii chestiunea e PENALA, adica inchisoare cu executare. Judecatoarea Bogdan insista ca hotarirea ei sa fie pusa in practica, daca nu se pune in practica este infractiune.
      • -1 (3 voturi)    
        Informatia (Marţi, 2 februarie 2016, 18:07)

        AlexisMD [utilizator] i-a raspuns lui linarel

        Este undeva informatia ca s-a intors ?
        Ceva stiri ?
      • +5 (5 voturi)    
        Ba, chiar de curaj e vorba ! Exclud coruptia ! (Marţi, 2 februarie 2016, 18:49)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui linarel

        Ce spui tu straine ! De cand sanctioneaza codul penal incompetenta judecatorului ?
        Atentie ! Nu esti incompetent cu intentie, dupa cum nu esti corupt din gresala.
        PS. Datorita incompetentei se poate raspunde material, adica civil.
        PPS. Cand m-am referit la lipsa de curaj a celorlalti judecatori, aveam in vedere faptul ca oricare dintre ei, (judecatori competenti fiind), ar fi putut sesiza DNA.
        • +1 (1 vot)    
          din totdeauna, daca se aplica legea (Marţi, 2 februarie 2016, 20:11)

          linarel [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

          Eu nu exclud coruptia din sistemul juridic, cea ce intimpla imi confirma opinia.
          Incompetenta in cazul judecatorului
          se numeste abuz/neglijenta in serviciu, adica INFRACTIUNE. Judecatorul /magistratul prin prisma meseriei lui e OBLIGAT sa cunoasca legea si incalcind legea o face in cunostinta de cauza, adica cu intentie.

          Cine sa reclame ? un judecator corupt ? de ce nu a pus in aplicare hotarirea initiala ramasa cu caracter definitiv si irevocabil? pai ce-i prost sa-i strice socotelile motanului.
  • +32 (32 voturi)    
    S U P E R B! (Marţi, 2 februarie 2016, 16:29)

    CititorulComentator [utilizator]

    Asteptam asta, mai ales ca ANAF vrea sa ia bani de la cei FARA VENIT!

    Bagati tare pe ei!
    • +6 (6 voturi)    
      Daca nu-i poate lua de Voiculescu ...... (Marţi, 2 februarie 2016, 17:30)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      .... sa-i ia de Gelu Diaconu. N-o gasi chiar 60 de milioane dar vreo 7-8 tot o sa gaseasca. Daca o pune alaturi si pe fetita directoare la Uber (care plateste taxe statului de roman de se speteste), mai scot 2-3. Asa, vreo 10, tot or face. Daca dragutul de Gelu Diaconu nu are de gand sa urmareasca tovarasii de mafie partinica, sa plateasca el. Ia sa vedem atunci, apara averile infractorilor????
  • +9 (9 voturi)    
    Bravo, Cami! (Marţi, 2 februarie 2016, 17:16)

    PrazTrex [utilizator]

    Sunt cel mai mare fan!
  • +16 (16 voturi)    
    Sprijin (Marţi, 2 februarie 2016, 17:42)

    sorin.sorin65 [utilizator]

    Doamna judecator Camelia Bogdan trebuie sprijinita, sa stie ca oamenii o sustin in demersul ei, ca nu e singura.
    De mai mult timp este cercetata disciplinar de cei de la Inspectia Judiciara doar pentru a o intimida si pentru a o face sa cedeze.
    Curaj, doamna judecator, fiti tare, suntem alaturi de dumneavoastra.
  • +12 (12 voturi)    
    E foarte bine! (Marţi, 2 februarie 2016, 17:59)

    mr_mojo [utilizator]

    Din păcate îmi pare că DNA e singură împotriva tuturor.
    Dacă însă de asta e nevoie pentru ca țara asta să se curețe, atunci treaba trebuie să continue. Românii trebuie să aibă grijă de DNA; trebuie trecut în Patrimoniu și făcute angajări masive. La cum stau treburile mai trebuie angajate câteva mii de procurori...
  • +2 (2 voturi)    
    Incepe sa puta putregaiul din justitie !!! (Marţi, 2 februarie 2016, 20:21)

    andreesanu [utilizator]

    Pute a dracului !!!,sa mai spuna careva ca nu-i increngatura dracului !.
    Cat nu se recupereaza prejudiciile de miliarde furate din Romania nu dispare suspiciune si nici nu se curata justitia romaneasca.
  • +4 (4 voturi)    
    cinste judecatorilor corecti ! (Marţi, 2 februarie 2016, 20:24)

    justiarul [utilizator]

    Ne este clar ca exista cozi de topor in Tribunalul Bucuresti ,dar d-na judecator CAMELIA BOGDAN ,este
    o forta care reprezinta multi oameni corecti din tara asta
    iI MULTUMIM ,! deasemeni multumim procurilor DNA!
    Deabia astept sa se se transforme prejudiciu castigat in instanta ,in bani pentru dotatrea laboratoarelor scolare.
  • +4 (4 voturi)    
    ANAF sub control de PSD-ALDE ! (Miercuri, 3 februarie 2016, 1:31)

    DreptateOnu [anonim]

    Vocea Moscovei si Propaganda 3 !

    ANAF este inca sub control de PSD-ALDE(KGB=Ion Iliescu-Dan Voiculescu & Calin P. Tariceanu) si apara Antena 3 la comanda KGB .
  • 0 (0 voturi)    
    Varanul cu creierul cît o nucă... (Miercuri, 3 februarie 2016, 8:59)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    sau de ce au dispărut reptilele uriașe!

    Pentru că nu s-a putut abține să nu dea informația asta pe blogul de pușcăriaș și-a băgat la apă puținii "prieteni" pe care-i mai avea în sistem - Famiglia Laura și Jean Andrei. Uitați aici extras de pe site-ul România Curată:
    “Deşi răspunsul comunicat de autorităţile cipriote era confidenţial şi putea fi folosit doar în vederea fundamentării unei cereri de comisii rogatorii, acest răspuns a fost comunicat de către preşedintele Tribunalului Bucureşti condamnatului Dan Voiculescu, putând fi consultat pe blogul acestuia, ca urmare a solicitării inculpatului, pe care o ataşăm prezentei. Vă atragem atenţia că, în accepţia noastră, aceste demersuri facilitează posibilitatea condamnatului de a se bucura în continuare de produsul infracţiunii, prin exercitarea celui mai important atribut al dreptului de proprietate, adică dreptul de a dispune: abusus”, se arată în adresa CAB către Tribunal.
  • +3 (3 voturi)    
    ALO CSM-UL (Miercuri, 3 februarie 2016, 9:19)

    astronaut [utilizator]

    nu va autosesizati ! astea-s problemele adevarate ale justitiei !! adica hotarari judecatoresti neexecutate !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by