Dosar penal la DNA pentru nerecuperarea prejudiciului de la Dan Voiculescu

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 2 februarie 2016, 13:12 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Mediafax
Judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti a sesizat DNA in cazul nerecuperarii prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA - Dan Voiculescu, scrie ziaristul Alex Costache, pe romaniacurata.ro.

Judecatoarea este cea care alaturi de colegul ei de de complet, Alexandru Mihalcea, a pronuntat decizia de condamnare si confiscare in cazul ICA.

Camelia Bogdan este nemultumita ca magistratii de la Tribunalul Bucuresti - instanta de executare a deciziei definitive - au dispus verificari in strainatate doar pentru identificarea averii persoanelor fizice Dan, Camelia si Corina Voiculescu, NU si a averii firmelor al caror beneficiar real ar putea fi familia magnatului.

Potrivit judecatoarei Bogdan, colegii ei de la Tribunal nu au cerut autoritatilor din Cipru identificarea "bunurilor mobile, imobile, conturilor, activelor, actiunilor" firmelor Abacus (Cyprus) Limited, Grivco SRL, Coly Secretarial Limited, Romanian-American Development Company LTD si Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited.

In plus, Camelia Bogdan este nemultumita ca raspunsul autoritatilor din Cipru (asa incomplet cum ar fi fost cerut) a fost comunicat de Tribunal lui Dan Voiculescu.

Suspiciunile se adancesc in contextul unor legaturi dintre Voiculescu si familia judecatoarei Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, potrivit sursei citate. In 2003, notarul Jean Andrei, pe atunci sotul judecatoarei Laura Andrei, a legalizat la sediul Grivco contractul de superficie prin care Voiculescu a dobandit drept de folosinta a terenurilor si cladirilor Institutului de Chimie Alimentara (ICA), privatizat apoi fraudulos.

DNA a confirmat primirea sesizarii: "O adresa care contine aspectele mentionate de dvs. in solicitare a fost primita si inregistrata la DNA urmand a fi analizata in conformitate cu prevederile legale", a raspuns Biroul de presa al DNA la intrebarea daca s-a primit o sesizare privind nerecuperarea prejudiciului din dosarul lui Voiculescu.

Ce contine sesizarea. Potrivit surselor noastre, sesizarea priveste presupusa savarsire de catre judecatorii Biroului de executari penale de la Tribunalul Bucuresti a infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea infractorului. Sesizarea se refera si la presupusa savarsire de catre presedintele si purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Laura Andrei, a infractiunii de divulgare de informatii nedestinate publicitatii.

Citeste restul articolului pe romaniacurata.ro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9150 vizualizari

  • +26 (30 voturi)    
    Constatare (Marţi, 2 februarie 2016, 13:15)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Justitia din Romania e in slujba mafiotilor si a varanilor. Constatam asta in fiecare zi. Acest securist de jasa spita s-a imbuibat furind si a rams cu averea intreaga.
    • +2 (6 voturi)    
      nu judecatorii aia putrezi reprezinta Justitia (Marţi, 2 februarie 2016, 20:22)

      stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Camelia Bogdan reprezinta Justitia.
      Ceilalti sa fie bagati sa racoare, sa invete cum este sa te erijezi in judecator doar pentru a fare mendrele varanului.
  • +18 (22 voturi)    
    varanul are coada lunga..dupa gratii (Marţi, 2 februarie 2016, 13:18)

    un domn [utilizator]

    si TREBUIE taiata....Haide Coane Crescent dane..cu santaju RCS..La multi Ani Coane dane !
  • -17 (17 voturi)    
    Tot cautati... (Marţi, 2 februarie 2016, 13:49)

    Gigi Kent [utilizator]

    Tot cautati acoperitii din Justitie. Campul tactic. Uite aici o judecatoare cu dubla comanda.
  • +20 (24 voturi)    
    Jos palaria d-na Judecator Camelia Bogdan (Marţi, 2 februarie 2016, 13:52)

    linarel [utilizator]

    Deci asta a fost motivul pt care judecatoare Camelia Bogdan a fost mutata anul trecut de la penal la comercial . Sa nu mai puna bete-n roate.

    Prietenii de gasca ai motanului (judecatorii murdari) se fac ca nu gasesc averea motanului, vilele, firmele, terenurile, favorizind infractorul .....la zdup cu ei.

    In sfirsit un judecator isi face treaba cu simt de raspundere in pofida presiunilor si nu face parte din gasca grupurilor infractionale .

    curatenie generala
  • +7 (11 voturi)    
    Complicitatea justiției. (Marţi, 2 februarie 2016, 13:56)

    asavreau [utilizator]

    Fără complicitatea justiției,hoțiile lui Voiculescu nu ar fi fost posibile.De aceia sunt foarte interesați ca să nu fie ofițeri acoperiți.Și fără ofițeri acoperiți cum mai aflăm relațiile mafiei cu judecătorii?
    • -5 (7 voturi)    
      Problema... (Marţi, 2 februarie 2016, 14:20)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      Problema nu e ca acoperitii afla relatiile mafiei cu judecatorii. De fapt asta se poate face si fara acoperiti.
      Problema e ca un judecator trebuie sa dea o solutie pe baza legii, a probelor si a propriei constiinte. Ori cand ai un sef cu grade mai mari ca tine respecti ordinele si cam atat.
  • +8 (10 voturi)    
    haide bre, (Marţi, 2 februarie 2016, 13:58)

    nesuferitu [utilizator]

    ce dracu', Varanus ''lucreaza''. tot e bine ca s-a trezit cineva intr-un final. ramane de vazut daca se intampla in sfarsit ceva, desi ma indoiesc.
  • +20 (24 voturi)    
    Felicitari Cameliei Bogdan (Marţi, 2 februarie 2016, 14:08)

    monterosa [utilizator]

    In acest caz este un exemplu despre cum ar trebui sa functioneze justitia in Romania. Toate tertipurile inventate de infractor ar putea fi sanctionate de justitie intrucat singurul scop al lor este impiedicarea executarii unei hotarari judecatoresti. Cu niste judecatori integri lucrul acesta s-ar putea realiza repede, fara pierdere de timp. Sper ca vinovatii pentru aceste prelungiri nejustificate sa plateasca.
  • +8 (10 voturi)    
    Si nu are nici escorta , nici antemergatori ! (Marţi, 2 februarie 2016, 17:14)

    Susufler0 [utilizator]

    Problema e alta ! Cele 2 sectii penale ale Curtii de Apel Bucuresti au un singur om curajos, capabil si dornic sa se faca dreptate pana la capat ? Daca detasarea Cameliei Bogdan la Sectia de Contencios Administrativ era de sase luni in loc de trei ? O astepta toata lumea sa se intoarca ? Isi mai batea ANAF-ul joc de justitie inca un trimestru ?
    PS. Ia sa vedeti acum cum inebunesc din nou Latrinele !
  • -1 (1 vot)    
    CSM-ule (Miercuri, 3 februarie 2016, 9:17)

    astronaut [utilizator]

    nu te autosesizezi ! astea-s problemele adevarate ale justitiei !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by