Contestatie DNA: Instanta de fond nu a motivat cum a analizat caracterul stiintific al lucrarilor elaborate de Mihai Stoica

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 1 februarie 2016, 21:12 Dosare Anticoruptie


Mihai Stoica
Foto: HotNews / Dan Popescu
Din motivarea instantei de fond nu rezulta modul in care a analizat caracterul stiintific al lucrarilor elaborate de Mihai Stoica si nici modul in care a analizat daca aceste lucrari chiar au fost elaborate de condamnat, se arata in contestatia DNA fata de sentinta Judecatoriei Sectorului 4 privind eliberarea conditionata a fostului manager al clubului Steaua Bucuresti, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA considera ca judecatorul nu ar trebui sa sustina ca nu are posibilitatea de a analiza caracterul stiintific al unei lucrari, avand datoria sa dispuna administrarea oricaror mijloace de proba pe care le considera necesare pentru a se constata daca lucrarile au caracter stiintific si daca au fost elaborate de detinut. Se reaminteste, totodata, ca a devenit de notorietate modul in care numerosi condamnati au elaborat un numar record de lucrari cu caracter stiintific intr-un timp extrem de scurt, desi anterior nu avusesera preocupari de acest gen.

Procurorii atrag atentia totodata asupra faptului ca, in cazul in care nu s-ar lua in considerare cele 120 de zile de reducere a pedepsei de care ar beneficia condamnatul in schimbul celor patru lucrari pe care le-a publicat, fractia de doua treimi din pedeapsa, dupa care se poate dispune liberarea conditionata, nu a fost realizata.

In contestatie se mai apreciaza si ca nu exista destule elemente care sa demonstreze ca perioada executata de Mihai Stoica a fost suficienta pentru reeducarea acestuia si ca scopul pedepsei a fost atins.

Judecatoria Sectorului 4 a admis, pe 4 ianuarie, cererea de eliberare conditionata din inchisoare a lui Mihai Stoica, fost manager al clubului Steaua Bucuresti, care executa la Penitenciarul Jilava o condamnare de 3 ani si 6 luni primita in dosarul transferurilor din fotbal.

Mihai Stoica a primit in decembrie 2015 aviz favorabil din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava pentru a fi eliberat conditionat, dupa ce a executat un an si noua luni din condamnarea de 3 ani si 6 luni.

Pana in prezent, trei condamnati din acest dosar au fost eliberati conditionat. Este vorba despre Jean Padureanu, George Copos si Gheorghe Popescu.

Pe 4 martie 2014, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis condamnarea la inchisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal inculpati in dosarul transferurilor.

Astfel, George Copos, fostul actionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, la 3 ani si 6 luni de detentie, Cristian Borcea, fost actionar al FC Dinamo - 6 ani si 4 luni, Ioan Becali - 6 ani si 4 luni, Victor Becali - 4 ani si 8 luni.

De asemenea, Jean Padureanu, fost presedinte al clubului Gloria Bistrita, a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar, Gheorghe Popescu - 3 ani, o luna si 10 zile de inchisoare cu executare, iar Gheorghe Netoiu - 3 ani si 4 luni de detentie cu executare.

Potrivit DNA, faptele savarsite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obtinuti din transferuri fiind "spalati" prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul intocmit de procurori se refera la 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1467 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Nu il scoateti inca din "Biblioteca" ! (Luni, 1 februarie 2016, 21:55)

    Susufler0 [utilizator]

    Are perfecta dreptate DNA. Cum poate o instanta judecatoreasca sa inghita pe nemestecate gogoasa ca niste statistici fotbalistice copiate de pe internet si impanate cu poze, stranse intre doua coperti, alcatuiesc o lucrare stiintifica? Eu, unul nu ma indoiesc de faptul ca Tribunalul va admite recursul DNA si il va pastra pe MM pt inca o perioada de timp in puscarie.
  • +2 (2 voturi)    
    e simplu (Luni, 1 februarie 2016, 22:31)

    dadan [utilizator]

    SRI si DNA sa supravegheze membrii comisiei din penitenciarul Jilava, eventual o verificare de avere caci siguri domnii militieni de acolo sunt corupti pana in maduva.. potrivit lui catalin voicu, autorul celebrei lucrari stiintifice "Curentul si Motorul" orice personaj din lantul judiciar conteaza , de la amaratul de politist care admninistreaza probe pana la functionarii cu drept de semnatura , fie ei membri unei comisii obscure de penitenciar...
  • +5 (5 voturi)    
    Domnilor judecatori (Luni, 1 februarie 2016, 22:48)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Daca ati ajuns judecatori, insemna ca ati citit cateva sute carti in viata dumneavoastra. Sugur, cateva zeci au fost stiintifice. Deschideti o astfel de carte, scrisa de un detinut, luati la intamplare o pagina si cititi. Veti vedea ca, nu numai ca nu este stiintifica, dar este chiar submediocra. E simplu.
  • +1 (1 vot)    
    pentru dna (Marţi, 2 februarie 2016, 13:34)

    nahir [utilizator]

    mai frate, de ce contestati domne pe motiv ca nu-s lucrari stiintifice?
    pai numai daca va uitati la fata lui si veti fi sigur de caracterul stiintific al scrierilor sale.
  • 0 (0 voturi)    
    Sa va fie rusine BLAT cu infractorul Stoica (Marţi, 2 februarie 2016, 20:35)

    andreesanu [utilizator]

    Cate exemple de calcare in picioare a legilor a demnitatii profesionale de judecator pentru a partini o JIGODIE ,un nimeni un derbedeu !.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by