Procurorii DNA au pus sechestru pe o vila a senatorului Dan Sova

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 25 ianuarie 2016, 20:00 Dosare Anticoruptie


Dan Sova, retinut de DNA
Foto: Agerpres
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus sechestru pe o vila care ii apartine lui Dan Sova, in dosarul CET Govora, in care senatorul se afla in arest la domiciliu, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, sechestrul ar fi fost pus pe o vila din Bucuresti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri eliberarea din arest preventiv a senatorului Dan Sova si plasarea acestuia in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

Instanta suprema a respins vineri o contestatie a DNA si a mentinut decizia luata pe 15 ianuarie de un alt complet de judecatori prin care s-a dispus in cazul lui Sova inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Decizia este definitiva, astfel incat Dan Sova a fost eliberat vineri seara din arestul Politiei Capitalei.

Senatorul se afla in arest preventiv din data de 15 decembrie 2015.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al CET Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea de contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

"Concret, Dan Sova i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna. In schimbul acestui serviciu, Sova a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva", sustin procurorii.

Procurorii au constatat ca Mihai Balan a incheiat doua contracte cu societatea de avocati si, in perioada ianuarie 2012 - august 2014, a avizat din partea CET platile efectuate in baza acestora, cu incalcarea dispozitiilor legale, conduita care a condus la vatamarea intereselor legale ale societatii de stat, producand o paguba patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1615 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Parnaie la domiciliu - mai mult decat o favoare (Luni, 25 ianuarie 2016, 20:12)

    dorel [anonim]

    In 99% din cazurile in care borfasii de acest gen Sova, Truica, Ponta etc primesc arest la domiciliu nu este doar pentru a ne rade in nas noua celor ce putem lua 5 ani la Poarta Alba pt o gaina furata sau a demonstra ca exista o justitie pt cei bogati, cu judecatori corupti si pedepse ce imbie la furturi de milioane, ci pentru a si proteja bunurile furate. De unde stim de exemplu ca domiciliul in care Truica sau Sova se odihnesc nu face si el obiectul unui litigiu si nu e obtinut pe cai murdare? Si daca ar fi, DNA nu poate dispune confiscarea lui pentru ca, vai, nu se mai poate exercita "hotararea judecatoreasca" divina de arest la domiciliu. Adica favorizarea infractorului.
    Eu am alta propunere: avem sute de mii de parnaiasi si autostrazi de construit. Gasesc o potrivire de milioane aici. De milioane de euro economisiti pe kilometru de autostrada.
  • +2 (2 voturi)    
    si ce face? (Luni, 25 ianuarie 2016, 21:50)

    nesuferitu [utilizator]

    imi implineste visul de a se baga ''la cort'' pana e gata autostrada Comarnic -Brasov? e bine, o sa dea coltu' acolo.....
  • +1 (1 vot)    
    cum (Marţi, 26 ianuarie 2016, 8:05)

    nahir [utilizator]

    o arata vila, cat l-o fi costat vila, cat o fi costat in realitate vila, de unde o fi avut bani sa cumpere vila, cum ar justifica danut banii cu care si-a cumparat vila?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by